Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Megtartsam vagy ne? 30vagyok,...

Megtartsam vagy ne? 30vagyok, sosem volt meg abortuszom es sosem terveztem meg gyereket sem. A baratomat keszulok otthagyni mar jo fel eve, alkoholista,14eve, es most derult ki, hogy 6hetes vagyok.

Figyelt kérdés
Sosem voltam anya tipus, felek, hogy csupa gonddal-bajjal jar minden, felek megtartani. A baratom akarja. En csak attol felek, hogy majd kifutok az idobol, csakis ezert tartanam meg
2011. márc. 14. 13:27
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
koszonok minden hozza szolast.A parommal masfel eve vagyok,de szeretem,ezert nehez tovabb allnom,megha alkoholista is...14 eve az,azt mondta.A babat megfontolom,mert nem akarok rossz anyja lenni,meg rettegek is,hogy egyedul nevelni egy gyereket,segitseg nelkul,hat azt nem szeretnem.anyagilag biztonsagban lenne a baba.
2011. márc. 14. 17:14
 12/19 A kérdező kommentje:
a vedekezesrol-15 evig szedtem fogamzasgatlot,ki gondolna,hogy azonnal teherbe estek 15 ev vedekezes utan?
2011. márc. 14. 17:36
 13/19 anonim ***** válasza:
Nagyon csúnyákat írtak neked. Kicsit durva, hogy milyen ítélkezőek tudnak lenni az emberek, pedig neked most biztos, hogy nem erre van szükséged. Figyelj, (remélem fogod még ezt olvasni), teljesen érthető, hogy szereted a pasid, és tudod, hogy alkoholista az eszeddel, de a szíveddel meg ragaszkodtál hozzá, van ilyen. Azt hiszem hogy a személyiséged picit labilis, én úgy tapasztalom, hogy az ilyen emberekben talán átlagon felüli rombolást végez egy abortusz, mert utána sokszor hibáztatják magukat, ilyesmi. Én nem javaslom neked az abortuszt, talán inkább azt, hogy keresd meg a Gólyahír egyesületet, ők tudnak neked segíteni. Felvilágosítanak az örökbeadás folyamatáról, de mindvégig támogatnak abban is, hogy tudj úgy dönteni bármeddig, hogy mégsem adod örökbe a picit. Ez két dologból jobb: nem kell most hirtelen, nagy nyomás alátt döntened, hanem van még időd, s addig elválik mi lesz a pároddal, a kapcsolatotokkal. Azért van olyan ritkán, hogy emberek leszoknak az alkoholról, tán ha pont egy gyerek miatt lenne ez így? Az is kiderül, hogyha ketté válnak útjaitok, de még mindig van időd arra, hogy lásd, hogy el tudod- e egyedül tartani a picit, vagy valóban örökbe adod. Szerintem tényleg ne vetesd el, mert nem tudnád te azt egykönnyen feldolgozni.
2011. márc. 14. 20:40
 14/19 anonim ***** válasza:
36%
Én mindenképpen azt javasolom tartsd meg a babát.Én az egész januárt átbőgtem,ugyanis én is terhes vagyok és bár nekem szerencsére ilyen gondjaim nincsenek elég súlyos szívbeteg vagyok,vagyis egy terhesség akár az életembe is kerülhet.Az orvos azonkívül,hogy elmondta a kockázatokat mást nem igazán tud tenni,de mikor megmondtam,hogy megtartom azt mondta innentől kezdve csak előre kell tekinteni és ők megpróbálják a baba és az én életemet is megtartani.Úgy gondolom egy gyermek élete mindennél többet ér és nem lehet indok az elvetetésre akár a saját életem se.Ezért neked is azt mondom,ne öld meg őt még ha egyedül kell is felnevelned vagy örökbe adnod,de élni fog és a te lelkiismereted is tiszta marad.Igaz nem könnyű egy gyerekkel,de mindíg vannak jó emberek akik tudnak segíteni és még az a csoda is megtörténhet,hogy a párod megváltozik,talán pont a baba miatt.
2011. márc. 14. 21:27
 15/19 anonim ***** válasza:
10%
Igen elég rondákat irunk de normális ember aki 30 éves az tudja hogy ha abbahagyja a fog gátlót akkor teherbe esik de amúgy ha nem tudod hogy meddig hat akkor kérdezd meg az orvosod és ha nem akartál volna gyereket az embertől akkor foggal körömmel védekeztél volna
2011. márc. 14. 22:22
 16/19 anonim ***** válasza:
55%
Tanácsot nem adok, de sokan azt javasolják, hogy add örökbe, mert az abortuszt nem tudod majd magadnak megbocsátani. És az örökbe adást? Én sem tudnék valószínű egy abortusszal együtt élni, de azzal sem, hogy van a világban egy gyerekem, és nem tudok róla semmit. Nekem az örökbe adás sem lenne jobb mint egy abortusz.
2011. márc. 14. 22:26
 17/19 anonim ***** válasza:
55%

" Nekem az örökbe adás sem lenne jobb mint egy abortusz."

Ez az igazi önző hozzáállás...

Nem csak rólad van szó, hanem egy emberi lényről benned! Amikor az a kérdés, hogy szabadulj meg a saját véredtől , gyermekedtől, aki a te felelősséged lenne, akkor k*rvára nem az a kérdés, hogy NEKED mi a jobb... hanem, hogy annak a szerencsétlen gyermeknek, akinek úgyhozta a sors, hogy egy ostoba anya testébe került...

És neki nyílván jobb megszületni, mintha megölöd!!!

2011. márc. 16. 17:17
 18/19 anonim ***** válasza:
Nem azt mondtam, hogy megölném a gyerekem, hanem, hogy nem is adnám oda SOHA. Minden erőmmel azon lennék, hogy én neveljem fel, még ha lehetetlennek tűnik. Ez minden csak nem önzőség.
2011. márc. 16. 23:30
 19/19 anonim ***** válasza:
32%

Kedves Kérdező!

Örökbeadáson nem gondolkodtál? Nagyon sokan várnak kisbabára..ha annyira nem akarod megtartani, még lehet gyermeked, másik családnak pedig nagyon nagy örömet szereznél.

Bárhogy is döntesz, minden jót kívánok :)

Ha mégis az örökbeadást választanád, kérlek írj nekem emailt. Nagyon köszönöm!

2011. ápr. 7. 22:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!