Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyit illik ilyenkor adni...

Mennyit illik ilyenkor adni az orvosnak?

Figyelt kérdés
Sztk-s rendesésre fogok járni mert a magán elég messze van és felszeretném fogadni mennyit adjak neki?
2011. márc. 11. 13:34
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:

Illetve minden uh és nst alkalmával adjak?Vagy csak ha megfogadom és legközelebb meg szüléskor?

Ikreket várok ha ez is számít.

2011. márc. 11. 13:35
 2/12 A kérdező kommentje:
És most vagyok 7 hetes legközelebb 2-3 hét múlva megyek akkor megfogadjam már vagy ráérek még vele?
2011. márc. 11. 13:36
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Semennyit nem kell adnod, hisz a tb fizeti. Ha úgy érzed, hogy szívesen adsz, max. 2 ezret adj...

Most nem értem.. az sztk-s dokit akarod felfogadni? A kórházba, rendelési idő alatt fogsz hozzá járni vagy van saját rendelése? Én a kórházba jártam a dokinőmhöz, akkor hívott be, mikor ügyeletes volt... Egy fillért se fogadott el! Szülés után se akart elfogadni pénzt, nem is mondta, mennyit kérne, aztán nagy nehezen elfogadta azt, amit neki szántunk..

2011. márc. 11. 13:39
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Én a következőt csinálnám:

Legközelebb megkérdezném, h a doktor vállalná-e a szülés levezetését, ha igen, melyik kórházban, és milyen honoráriumot szokott elfogadni.

Valószínű, hogy megmondja az árat, és akkor a ha a vizsgálatok alkalmával is az SZTKban fogad, én nem adnék semmit, csak szüléskor.

Azt is beszéld meg vele előre, hogy ha bármikor bármilyen problémád adódik a terhesség során (kérdésed van), akkor fordulhatsz-e hozzá, és milyen formában (telefon/sms).

2011. márc. 11. 13:40
 5/12 A kérdező kommentje:

Igen az sztk-ban dolgozik akit fel akaro fogadni van magánrendelése is de nem akarok arra járni mert elég messze van és a 20 hónapos kisfiam mellől nem nagyon tudnék a magánrendelőjébe bebuszocskázni.

Viszont a kisfiammal is hozzá jártam akkor nem fogadtam meg és nagyon rendes volt most ikreket várok és szeretnék valakit magam mellé ha gond lenne bár reméljük nem lesz.

Ezért gondoltam rá mert így sztk-s rendeléssen nagyon meg vagyok vele elégedve.

2011. márc. 11. 13:43
 6/12 A kérdező kommentje:
Területileg abban a kórházban fogok szülni mindenképp ahol ő dolgozik.Akkor csak úgy megkérdezzem hogy elvállana e meg hogy mennyit kér érte?
2011. márc. 11. 13:45
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Én adnék. Szerintem kérdezd meg, vállalja-e a szülést, és azt is mondd el, csak ide tudsz rendelésre járni. Szerintem a 3000 Ft vizsgálatonként korrekt ár lenne. NST-re ne adj majd szerintem, a szülésre meg annyit, amennyit gondolsz.
2011. márc. 11. 13:46
 8/12 A kérdező kommentje:

És akkor mikor megyek már készítsek pénzt hogy ha azt mondja elvállal oda adhassam neki vagy csak kérdezzem meg és legközelebb ha megyek 3 hét múlva akkor adjam oda neki?

Meg hogy szokták ezt gondolom borítékba teszik és csak letegyem az asztalára vagy hogy?Bocsi kezdőő vagyok ebben :-(((

2011. márc. 11. 13:50
 9/12 anonim ***** válasza:

Én ugyan így vagyok, SZTK-ban járok hozzá,nem kér, és fogad el soha pénzt. Megkérdeztem, levezeti e a terhesgondozást és a szülést. De árat nem mondott, így 65ezret kapott a végén.

Szerintem csak kérdezd meg a rendelés végén, hogy mivel tartozol. Ha pénzt akar, akkor azt úgyis mondja.

Ismerősöm magánba jár, de a kórházi gépen, munkaidőben csinálja a dokija az UH-ot. Fel sem merült benne, hogy ott is fizessen, (mivel előző nap vizsgálta és 10ezret fizetett a magánrendelésen), mire a doki szólt, hogy 5ezerrel tartozik :)

2011. márc. 11. 14:05
 10/12 anonim ***** válasza:

Én ugyanilyen szituációba kerültem, mint Te. SZTK rendelésre járva felfigyeltem egy nagyon szimpatikus dokira. Amint pozi lett a tesztem, minden alkalommal hozzá kértem magam a kartonozóban. Most 10 hetes vagyok, és a keddi kontrollomon úgy döntöttem most már rákérdezek elvállal-e. megkérdeztem, hogy egyáltalán vállal-e szülést, mivel nem tudtam. Igent mondott, erre én a magam idétlen módján megkérdeztem ráér-e szeptember végén. :) Azt mondta mosolyogva, hogy rá, és még mielőtt bármit is feleltem volna hozzátette, hogy a mai világban mindennek vonzata van és egy cetlire felírta a tarifáit. Azt mondta beszéljük meg otthon a férjemmel, és szóljak ha döntöttem.

Szerintem mindenképp kérdezz rá, ha legközelebb mész. Ha van fix tarifája mondani fogja, ha nincs akkor meg csak jól jártál és annyit adsz amennyit jónak látsz. Én a borítékot javasolnám, mivel gondolom nálatok is bent ül az asszisztensnője a doki mellett, és ez nem tartozik rá szerintem. Nekem kérdezni is olyan fura volt előtte.

2011. márc. 11. 15:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!