Ilyenkor is kell pénzt adni az orvosnak? Tanácstalan vagyok, ilyenkor mi a helyzet?
Nem. Csak akkor kell kifizetned a magánorvosi díjat, ha a magánrendelőjébe mész. Nem is biztos, hogy az Uh-t, nst-t stb-t a dokid csinálja, így akkor minek, kinek adnál?
Olyan van, hogy nem a magánrendelésén fogad, hanem a kórházban az ambulancián, ekkor szerintem te döntheted el, hogy adsz e neki, vagy nem.
De a főleg magánrendelésre jársz, és csak a vizsgálatok vannak a kórházban, azok ingyenesek, illetve a TB fizeti..
Én is ezen gondolkodtam, várom a tapasztalatokat. Ugye a terhesség vége felé már hetente is kell menni orvoshoz, plusz nézni a szívhangot meg uh-ot is csinálnak. Még "csak" 14 hetes vagyok, de ha nem leszek muja, akkor meg fogom az orvostól kérdezni. Egy vizitdíj az 8.000 Ft nálunk, kicsit sok lenne 32.000 Ft-ot kiadni az utolsó hetekben egy hónap alatt.
Hány hetes vagy?
Szia!
Én csak magánban adtam pénzt ha sürgős helyzet miatt hivattam be magam (nem éreztem mozogni a babát 3 napig) akkor adtam neki 2000.- Nem hiszem hogy ettől többet kell de kérdezd meg hogy mivel tartozol ha azt mondja semmivel, tedd le a 2000.- és az bőven elég arra jó esetleg ez is hogy sietősebbre veszi veled. De én nem szoktam csak ilyen extra esetben, szerintem adsz neki bőven amúgy is terhesgondozáson és a szülésnél is ha megbízod vele!
Sziasztok!
Én magánrendelésen kezdtem, aztán a kórházba hívogatott.A magánrendelésen kifizettem amennyit kért, a kórházban pedig kb. 2 alkalmanta adom neki a magánrendelés egyszeri díját.
Most már a végén vagyok (39 hét), és egy ideje már hetente járok.
Így se kevés ez a pénz...
Háát.. mi közel 100 ezernél tartunk a 9 hónap alatt úgy, hogy a magánrendelés középkategóriás díj szerintem 6000 Ft. De ugye kétszer vett kenetet, az plusz 2000, egyszer voltam NST-n ott, az 3000, és 3 Uh-n voltam, ami genetikai de 4D is volt. Szóval így jött ki ez az összeg, de ha 9 hónapra elosztjuk, havi 10.000 nekem megérte, hogy nem a kórházban kellett várakoznom 2 óra hosszát egy olyan UH-ért, ami kb. 3 perc, és semmit nem mondanak és semmit nem tudok a babóról. (Ez is tapasztalat, mert az utolsó Uh-ra 37 hetesen már nem akartunk 4d-sre menni, mert úgysem látunk már túl sokat. A klinikán meg ez a helyzet :o( )
Ctg-re a klinikára járok mostmár heti kétszer, a dokihoz még egyszer kell mennem. Legalábbis remélem :o)
A követekző babónál is így fogom csinálni, mert amíg megtehetjük anyagilag, jobban megéri a nem idegeskedés.
Kicsit offoltam, csak a kommentre jutott ez eszembe.
Ja, és havonta kellett a dokihoz járnom, így a végén is 3 hétre hívott be.
38 hetes kismami
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!