Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ilyenkor is kell pénzt adni...

Ilyenkor is kell pénzt adni az orvosnak? Tanácstalan vagyok, ilyenkor mi a helyzet?

Figyelt kérdés
Ha magánorvoshoz járok, viszont az orvos a kórházba küld pl. laborra, UH-ra, NST-re, akkor is adnom kell a terhesgondozásért járó összeget? Hiszen akkor nem a saját felszerelését, hanem a kórházét használja. VAgy ez attól független, hogy megállapodtam vele a terhesgondozást illetően és akkor mondjuk minden hónapban adnom kell az 5-6-7 stb ezer forintot?
2009. nov. 17. 18:45
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Az a legtisztább, ha megkérded tőle az első kórházi vizit alkalmával, hogy most mennyivel tartozol. Én is ezt tettem, és ott egyértelműen azt mondta: semmivel. Ez azt jelentette, hogy a magánrendelőjében fizetek, de a kórházban semmit. Amikor odahív, azért nem kell majd fizetned. Fe tisztázd vele első alkalommal és így leszel nyugodtan. Légy határozott :) Sok boldogságot, kismami! :) 21 hetes
2009. nov. 17. 20:17
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
És mi van akkor ha minden kórházi vizit után azt mondja, hogy a szokásos vizitdíj, azaz 8.000 Ft??? Akkor az ciki. :) Én ettől félek, főleg ha hetente kell kiadni anyni pénzt.
2009. nov. 17. 20:46
 13/16 A kérdező kommentje:
Azt hiszem, ha kórházi vizit után is pénzt kér - amikor munkaidőben foglalkozik az emberrel -, az nem teljesen korrekt. Ha nem kell órákat várni, hanem előreveszi az ember lányát, akkor a terhesgondozás díjának X %-át lehet adni. Legalábbis szerintem.
2009. nov. 17. 20:54
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

A 38 hetes kismami vagyok, aki taglalta az összegeket :o)

Nem magánba hívott Uh-ra, lehetett volna mennem a kórházba is, de engem megnyugtatott az a tény, hogy Ő csinálja az UH-t és még 4D-ben mozizunk is egy kicsit. (nem akartam azt a kálváriát, mint múlthéten a kórházban)

Nst-t is kipróbáltam nála, de adott beutalót a kórházba is, így azóta oda járok ingyen.

Nem tudom, melyik kórházról van szó az esetedben, de nálunk nem a doki csinálja az Uh-kat a kórházban, hanem éppen aki van... És ezért tényleg nem kell fizetni, ugyanúgy, mint mikor a laborba mész vérvételre. Azért sem fizetsz egy fillért sem (kivéve a fizetős vizsgálatokat, de azt úgyis mondják, pl. toxoplazma)

Én korábban voltam egy dokinál, szintén kórházi rendelésén, pedig volt magán rendelése is. Időpontom volt, mégis két óra hosszat vártam a kórház folyósóján mire sorra kerültem. Kerestem másik dokit: ő bevált :o)

2009. nov. 17. 21:46
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha még csak most keresgélsz dokit, kérdezősködj, akadnak azért nem pénzéhes, és mégis lelkiismeretes orvosok is.

Én kórházba járok, nem magánrendelésre,mégis korrektek, és nem marad bennem kérdés, amikor kilépek a kapun.

2009. nov. 18. 08:37
 16/16 A kérdező kommentje:
08:37-es. Sajnos Pesten albérletben lakunk, oda nem tudok bejelentkezni és csak akkor tudok itt SZTK-alapon dokihoz járni, ha van bejelentett pesti lakcímem. Ezért érdeklődtem, hogy mire is kell számítani a magándokinál.
2009. nov. 18. 13:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!