Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 35 évesen milyen vizsgálatokra...

35 évesen milyen vizsgálatokra számítsak?

Figyelt kérdés
8 hetes terhes vagyok, márciusban leszek 35 éves, októberre vagyok kiírva
2011. febr. 28. 16:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Kérhetsz fizetős szürést down-ra

és kérhetsz genetikai uh után magzatvízvételt - korionboholy mintavétel a pontos neve-

egyik se kötelező...

a kötelező terhesgondozás része az AFP szürés a terhesség 16. hetében levett vérből megadják az arányokat a down és 18, 21- es triszomia rendellenességre.

ez évek múltán egyre rosszabb lesz és sokan nem is tartják pontosnak mint vizsgálat. De ha jó szonográfus v. doki ultrahangoz ott az orrcsont és a tarkóredő elég információt ad hogy biztonsággal kizárható legyen a down és más rendellenesség is.

2011. febr. 28. 16:10
 2/11 anonim ***** válasza:

személyes ismerősömet (nem valakinek a valaijét) félrediagnosztizáláták 40 évesen, mondták, hogy vetesse el, mert nyitott gerinccel fog születni, ha egyáltalán élve megszületik

nem vetette el, mert nagyon vágyott egész életében gyerekre, csak nem jött össze, azt mondta, addig él a gyerek, amíg megadatik neki

a kislány 3 éves és makk egészséges

2011. febr. 28. 16:15
 3/11 anonim ***** válasza:

A válasz írója 77%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 16:15

És ennek mi köze van a kérdéshez?

Kérdező: A magzatvíz vétel az egyetlen ami kockázatos lehet, de ez sem kötelező vizsgálat.

Egyébként az első nagyon jól megválaszolta a kérdést.

2011. febr. 28. 16:18
 4/11 anonim ***** válasza:

Köszi szépen 3.

én 32 vagyok szóval érdeklődtem de nem köteleznek rá.

a 2. válasz is hasznos azért sok ilyen van sajnos...

első voltam.

2011. febr. 28. 16:22
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!Bár nem tudom mitévő legyek, nagyon félek a magzatvíz vételes vizsgálattól, és nem is biztos, hogy szeretném-e, viszont attól is tartok, hogy 35 évesen már késői a szülés és bármi genetikai betegség lehet.Már van egy makk egészséges csajom, aki 12 éves, remélem ez a kis bébike is az lesz, minden aggodalom ellenére!
2011. febr. 28. 16:24
 6/11 anonim ***** válasza:
Nincs sok ilyen szerencsére. (2. válasszal kapcsolatban)
2011. febr. 28. 17:59
 7/11 anonim ***** válasza:

Kicsit off lesz a 2.ra ill az arra reagáló utolsóra

Persze, hogy nincs sok ilyen eset, mert ha a doki azt mindja, h 10%esély van arra, h beteg a gyerek, a legtöbben elvetetik. Ami ugye azt jelenti, h 10ből 9 egészségeset vetetnek el. De azokról már senki nem tudja meg, hogyha megtartották volna, egészségesek lettek volna. Ez csak ilyen esetekben derül ki

2011. febr. 28. 18:23
 8/11 anonim ***** válasza:
Igen, ahogy az se hírértékű, hogy megcsinálják a vizsgálatot és nincs semmi baj. Amikor rossz eredményt kapnak, nem szoktak simán belenyugodni az orvosok sem, hanem többször ellenőrzik a legtöbb helyen, szerintem mindenhol ez a protokoll. Nem állítom, hogy nem fordul elő emberi hiba, mert születnek így is beteg gyerekek. A legtöbb orvos lelkiismeretes és megbízható. És teljesen biztos vagyok benne, hogy ebből van több.
2011. febr. 28. 18:34
 9/11 anonim ***** válasza:
Ja és nem úgy működik ám, hogy 10 % és elvetetik a gyereket. Akinek volt ilyen vizsgálata, tudja miről van szó. :)
2011. febr. 28. 18:36
 10/11 anonim ***** válasza:
Bocs az offokért, válaszolnék az aggodalmadra is. Ne félj a magzatvízvételtől, 5 perc az egész. Ha utána 1-2 hétig kíméled magad, semmi baj nem lesz. A várakozás az eredményre viszont őrjítő. Én 36 leszek, az előzővel rossz Afp miatt megcsináltattam, most meg a korom miatt fogom megcsináltatni. Chorionbiopszia lesz, ennek kicsit kisebb a kockázata. Nyugi, minden rendben lesz. :)
2011. febr. 28. 18:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!