Magzatelhalások miatt genetikai vizsgálatra küldött az orvos. Elsődleges véleménye alapján kromoszóma rendellenesség áll a magazatelhalások hátterében. Milyen vizsgálatokra számítsak? Ha előfordult hasonló eset nálatok kérlek írjatok.
Na, a félreértéseket elkerülvén, akkor leírom.
Nekem egy fejlődési rendellenességel született majd meghalt kisfiam volt, majd pedig sorozatos vetélések. Ezért kerültem a Genetikai Intézetbe.
Elsőnek, a párodtól és tőled is vesznek vért. Tőled több vért fognak lecsapolni. Első körben megnézik a géntérképet, van-e eltérés a kromoszómákban, stb , Második lépésként pedig a te véredet további vizsgálatoknak teszik ki, amiben, a fennt említett Leiden mutációt, és egyéb más kromoszómális eltéréseket vizsgálnak.
Nem értem, egy kromoszómaeltérést hogy kezel az orvosod??? A vetélés (vagy szülés) után általában végeznek a kicsin vizsgálatokat, amiből talán kiderülhet mi volt a baj. Neked ilyen nem volt?
A genetikai problémák mellett számtalan más okból is el lehet a babókákat veszíteni, de ennek részletezése nem az én dolgom, egy megfelelő szakembert vagy intézetet kell felkeresni, ahol valóban jó kezekben vagy.
Megkérdezhetném hányadik hétben veszítetted el a babókat?
Minden jót!
Üdv:
Egy 23 hetes
Sziasztok,
borzasztó dolgok ezek.
A babánál, akit vártam súlyos kromoszómarendellenességet állapítottak meg. Utána végeztek a mi vérünkön elemzést,
és elvben mi rendben vagyunk.
Azt kérdezték, nem voltunk-e rádioaktív sugárzásnak kitéve.
Tudomásunk szerint nem.
Akkor mitől lehet?
A mikrohullámú sütőtől? A mobiltelefontól? Wifitól?
Akármelyiket kérdeztem,
csak azt a választ kaptam, hogy ezeknek a káros hatása nem bizonyított.
Ezek alapján, hogyan tudjuk kivédeni ezeket a dolgokat?
Mert ha nem kromoszómarendellenesség okozza a problémát,
akkor sok esetben tudnak segíteni.
Nem lehet, hogy "csak" progeszteron hiány okozza?
Esetleg nem vagy RH- ?
Egiyk válaszoló, tényleg ki tudják védeni a lombik programmal a kromoszóma megsérülését?
Bármit vállaltam volna, hogy a kisbaba egészségét rendbe hozzam. :(
Pajzsmirigyed ki lett vizsgálva már???
Sajnos az is okozhat vetéléseket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!