Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Meddig kell elmennem a védőnőh...

Zsizsi kérdése:

Meddig kell elmennem a védőnőhöz? Most vagyok 6+5-hets terhes.

Figyelt kérdés
2011. febr. 26. 09:44
 1/10 anonim ***** válasza:
Én a 14. héten mentem. Sokan megvárják a biztos 12. hetet. A dokitól már kaptál papírt?
2011. febr. 26. 10:03
 2/10 A kérdező kommentje:
Szerdán voltam ultrahangon és csak hasit csináltak . Ráírták a papíromra a baba 4mmm-es és kész. Azt mondta a doki menjek védőnőhoz de azt nem ,hogy mikor? A hasira 12-hetesen kell mennem. Elég nehéz eljönnöm a munkahelyemről mert ott még nem mondhatom meg.
2011. febr. 26. 10:09
 3/10 anonim ***** válasza:
Én 17 hetesen mentem, de lehet 12. hét előtt is.
2011. febr. 26. 10:46
 4/10 anonim ***** válasza:
Szerintem a 12 hét előtt menj el mindenképpen. Ekkor ad kiskönyvet és sok kórházban kérik a 12 uh-nál.
2011. febr. 26. 12:05
 5/10 anonim ***** válasza:

8. héten mentem, mert akkor már biztosan dobogott a szíve (előtte 5. héten még nem) akkor kaptam papírt a dokitól azzal mentem a nőgyógyászhoz.

Amúgy a 12. hetes uh-n kérni fogják a védőnő által kiadott kiskönyvet. Mindent oda ír be a doki és a védőnő is a továbbiakban, majd szülés után akinél szültél doki szintén. Vigyázz rá, mert az alapján kapod az anyaságit, tgyást, gyedet stb. Legalábbis nálunk mindenhez be kellett mutatni.

2011. febr. 26. 13:29
 6/10 anonim ***** válasza:
10. héten mentem. Felvett és már intézte is a beutalókat, amit a 12. hétig meg kell csinálni. Jobban járnál te is ha minél hamarabb elmennél.
2011. febr. 26. 13:52
 7/10 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

Nekem nem kérték a kiskönyvet, mert mondtam, hogy még nincs.

Kiadták az eredményt, és mikor mentem a védőnőhöz, akkor ő bevezette az eredményeket a kiskönyvbe. Aztán amikor már megvolt a könyv, a doki nem leletet adott csak, hanem beírta oda is. Ennyire nem kell ráizgulni a könyvre egyáltalán.

2011. febr. 26. 13:55
 8/10 anonim ***** válasza:

Megint első vagyok.A TGYÁS-t nem a könyv alapján adják, és már az egyszeri anyaságihoz sem kell. A szülés után a dokid ad egy igazolást, hogy legalább 4 alkalommal megjelentél a terhesgondozáson, azzal mész a MÁK-hoz, és kapod a pénzt. A GYED-hez és GYES-hez meg aztán végképp nem kell a kiskönyv.

Frissek az infóim, mindennek most jártam utána, és nem itt gyűjtöttem be az információkat, hanem a megfelelő hivatalokban.

Ezekkel a juttatásokkal kapcsolatosan mindent megtalálsz a Mák honlapján.

[link]

Itt van minden szükséges nyomtatvány, és mindent leírnak, mihez mit kell benyújtani.

Boldog babavárást!

2011. febr. 26. 14:00
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget!
2011. febr. 26. 14:02
 10/10 anonim ***** válasza:
Akkor a friss infóra hagyatkozz :) Nekem még jó két évvel ezelőtt volt, akkor kellett a kiskönyv mindenhez.
2011. febr. 26. 16:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!