Meddig kell elmennem a védőnőhöz? Most vagyok 6+5-hets terhes.
8. héten mentem, mert akkor már biztosan dobogott a szíve (előtte 5. héten még nem) akkor kaptam papírt a dokitól azzal mentem a nőgyógyászhoz.
Amúgy a 12. hetes uh-n kérni fogják a védőnő által kiadott kiskönyvet. Mindent oda ír be a doki és a védőnő is a továbbiakban, majd szülés után akinél szültél doki szintén. Vigyázz rá, mert az alapján kapod az anyaságit, tgyást, gyedet stb. Legalábbis nálunk mindenhez be kellett mutatni.
Első vagyok.
Nekem nem kérték a kiskönyvet, mert mondtam, hogy még nincs.
Kiadták az eredményt, és mikor mentem a védőnőhöz, akkor ő bevezette az eredményeket a kiskönyvbe. Aztán amikor már megvolt a könyv, a doki nem leletet adott csak, hanem beírta oda is. Ennyire nem kell ráizgulni a könyvre egyáltalán.
Megint első vagyok.A TGYÁS-t nem a könyv alapján adják, és már az egyszeri anyaságihoz sem kell. A szülés után a dokid ad egy igazolást, hogy legalább 4 alkalommal megjelentél a terhesgondozáson, azzal mész a MÁK-hoz, és kapod a pénzt. A GYED-hez és GYES-hez meg aztán végképp nem kell a kiskönyv.
Frissek az infóim, mindennek most jártam utána, és nem itt gyűjtöttem be az információkat, hanem a megfelelő hivatalokban.
Ezekkel a juttatásokkal kapcsolatosan mindent megtalálsz a Mák honlapján.
Itt van minden szükséges nyomtatvány, és mindent leírnak, mihez mit kell benyújtani.
Boldog babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!