Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mikor kell elmennem a védőnőhöz?

Mikor kell elmennem a védőnőhöz?

Figyelt kérdés

Tegnap voltam a dokinál, 8 hetes terhes vagyok és annyit mondott (és írt is a lapomra) hogy majd menjek el a védőnőhöz és a kiskönyvvel vissza hozzá.

Csak annyira izgultam, hogy elfelejtettem megkérdezni, hogy most a napokba menjek-e már el a védőnőhöz vagy ráérek még 1-2 hétig?

Ti mikor mentetek el először védőnőhöz?

2010. nov. 16. 18:21
 1/6 anonim ***** válasza:
Most már nyugodtan elmehetsz, de az se gond, ha vársz még 1-2 hetet. Az első hu-ra úgyis csak a 12. hét körül kerül sor (ő ad rá beutalót általában) és a többi vizsgálat (labor, belgyógyászat, fogászat) sem annyira sürgősek még. Gratulálok a babához!
2010. nov. 16. 18:25
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszi a gyors választ és köszi a gratulációt! :)

Bocsi, hogy ennyit kérdezek, de első baba... Tehát most majd pár nap múlva menjek el az sztk-ba a terhesgondozásra? Gondolom ott vannak a védőnők. Ott mitől függ, hogy melyik védőnő fog velem foglalkozni? Megyek, viszem a papírt amit a doki adott és annyi?

2010. nov. 16. 18:27
 3/6 anonim ***** válasza:
Nem, ott asszisztens van, a gyerekorvos mellett dolgozik a védőnő. Neten megkeresek egy kerületi védőnői telefonszámot, felhívod és megmondják, hogy hová tartozol. Az a cím számít, ahol életvitelszerűen tartózkodsz, nem az állandó mondjuk, ha nem azonos. Tehát megvan a név, cím, telefonszám. Felhívod, és megkérdezed, hogy mikor van tanácsadási ideje, akkorra odamész. Ő ad kis könyvet is majd, az első találkozásnál, vidd az orvostól kapott papírodat. A 12. hétig kell elintézned, de ha előbb mész és szerencséd van és jó védőnőt fogsz ki, akkor kérdezhetsz tőle bármit.
2010. nov. 16. 18:34
 4/6 anonim ***** válasza:
Hogy nálatok hogy megy, sajnos nem tudom. Nálunk (kisváros) egy épületben dolgozik az összes védőnő. Ott lakcím szerint meg fogják mondani, hogy kihez tartozol, majd ő fogja felvenni az adataidat, kitölti a kiskönyvet, csinál egy anamnézist, megmér, kapsz tőle egy csomó prospektust meg szóróanyagot és kérdezhetsz id tőle, ha akarsz :)
2010. nov. 16. 18:35
 5/6 anonim ***** válasza:
Nálunk az sztk-s terhesgondozáson vannak a védőnők. Célszerű előtte telefonálni vagy bemenni, hogy a Te védőnőd éppen mikor van ott, mert ugyebár ez lakhely szerint van körzetesítve.
2010. nov. 16. 19:04
 6/6 anonim ***** válasza:
Nálunk is önálló épületben vannak a védőnők, nem az SZTK-ban a nődoki mellett. A sima háziorvos is megmondja, hol találod őket. Ott lakhely alapján megvan, hogy kihez tartozol, neki meg adott napokon van fogadóórája, arra be kell jelentkezni, általában telefonon.
2010. nov. 16. 22:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!