Ő adja a kiskönyvet? 5 hetes terhes vagyok. (Még dokinál se voltam csak jövőhéten megyek) Oda már vinni kell?
2008. nov. 26. 18:04
1/8 anonim válasza:
Szia,igen,a védőnő adja a kiskönyvet,és a nőgyógyász abba fogja majd beleírni a méhszály állapotát,meg a védőnő is,h. mikor voltál nála,súlyt,vérnyomást. Védőnői bejegyzésnek min. 4-nek kell lenni,h kaphass anyasági támogatást.Ha először még nem tudod vinni a nőgyógyászodhoz a kiskönyvet,az szeintem nem baj.A védőnőnél a 12. hét előtt kell megjelenni,célszerű a 11.-12. héten,mert akkor vannak a kötelező vizsgálatok is-UH,vérvétel,én a védőnőt és ezeket egy nap alatt rendeztem le.
Boldog babavárást:)
2008. nov. 26. 18:15
2/8 anonim válasza:
Nem védőnői pecsétnek kell minimum 4-nek lenni, hanem a nőgyógyász pecsétjének. Első babámnál én is azt hittem, ezért minden szabad percemet a védőnőnél töltöttem, aztán igencsak meglepődtem, amikor szülés után 1-2 nappal a dokim a kezembe nyomta az igazolsát, hogy ezt adjam le az anyaságihoz...
De a kiskönyvet tényleg a védőnő adja, én az elős babámnál a 15. héten voltam először, most a 12. héten. 37 hetes
2008. nov. 26. 18:40
3/8 anonim válasza:
Nem,a védőnőnél kell min. 4X megjelenni,ehhez a nőgyógyász is kiadhatja az igazolást,de a védőnő is,amivel be kell menni a mák-hoz.
2008. nov. 26. 18:51
4/8 anonim válasza:
Először mindenképpen dokihoz kell menned, mert amíg ő nem bólint rá a terhességre, addig hiába mész a védőnőhöz. A doki fog szólni, hogy mikor kell felkeresned a védőnőt. Addig nem amíg nincs szívhang. Csak amikor már tuti a terhesség.
2008. nov. 26. 18:57
5/8 anonim válasza:
Először a dokihoz kell menni, ha késik a mensid 2 hetet. Ha már van szívhang, akkor ad egy papírt róla, amivel el kell menni a védőnőhöz.
2008. nov. 26. 19:23
6/8 anonim válasza:
Először el kell menni a nőgyógyászhoz, aki megállapítja a terhességet és ad róla egy igazolást. Ezzel kell elmenni a védőnőhöz (a 12.hétig), tőle kapod a kiskönyvet és ő számolja ki hogy mikor fogsz szülni. Legalábbis nálam ez volt.
2008. nov. 26. 19:46
7/8 anonim válasza:
Először mindenképpen doki, ahogy a többiek is írták, mert ő ad egy papírt arról, hogy valóban fennáll e a terhesség. Bár szerintem nem kell sokat várni utána a védőnő felkeresésére, főleg ha dolgozol, mert elvileg ha már megvan a kiskönyved nem rúghatnak ki!
2008. nov. 27. 06:57
8/8 anonim válasza:
Nekem az államkincstárban azt mondták, hogy a dokinál kell min. 4-szer megjelenni, védőnőnél tök mindegy, hogy hányszor.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!