Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Második gyermeküket váró...

Második gyermeküket váró kismamák! Volt már olyan érzésetek, hogy talán nem lesztek képesek majd ugyanúgy szeretni a második gyermeketeket, mint az elsőt?

Figyelt kérdés
Talán kissé hülyén hangzik a kérdés. Nemsokára megszületik második kisfiam, egyre többször támad bennem ez a kétség. Más is van így ezzel?
2011. febr. 24. 21:50
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Mindegy h egy anyának hány gyereke van, és h különbség van közöttük, a szeretete nem fogy soha el a gyerekei iránt, attól ne féljetek. Még az 5.-iket is ugyanúgy szeretnétek mint az elsöt, és ha nem így van akkor az anyával van a baj.

egy 3 gyerekes anyuka

2011. febr. 25. 09:16
 12/15 anonim ***** válasza:
Én is a másodikat várom és bennem is van ilyen félelem.Aztán mindig azzal biztatom magam, hogy megkétszereződik a szeretetem, rögtön, ahogy meglátom...de azért furcsa lesz-vagy teljesen természetes.Így legyen.
2011. febr. 25. 10:06
 13/15 anonim ***** válasza:

Nekem 3 gyerkőcöm van. Nekem ilyen soha meg se fordult a fejemben. Engem meg más aggaszt. Mindig az "aktuális" babát éreztem hogy mintha jobban szeretném a többinél (vagyis amelyik épp a legkisebb). És sokszor olyan bűntudatom van emiatt, pedig tudom hogy imádom a többit is, de mégis a legkisebbet érzem a legkedvesebbnek. Remélem ez csak azért van mert éppen vele vagyok a legtöbbet, ő igényli a legtöbb gondoskodást (8 hós a pici). Nem tudom értitek-e mire gondolok.

Viszont mikor a legnagyobb először ment itthonról kirándulni nélkülünk egy hétre, annyira rossz volt nélküle, hogy alig birtam kivárni hogy hazajöjjön.

Más nem érez igy? Szerintetek ez normális?

2011. febr. 25. 11:45
 14/15 anonim ***** válasza:

Általában az apukák szoktak ettől félni, persze legtöbbször alaptalanul.

Nekem nincsenek ilyen érzéseim, ugyanúgy várom most a másodikat is, mint az elsőt.

Én attól félek inkább, hogy mindenben az elsőhöz fogom hasonlítgatni, pedig ugye 2 különböző emberkéről van/lesz szó.

2011. febr. 25. 14:14
 15/15 anonim válasza:
Megkönnyebülés,hogy ennyien így éreztek,mint én.Most vagyok 35 hetes a második bébivel és 8 évig pont ezért nem szerettem volna tesót a lányomnak,mert féltem,hogy ő vagy a testvére háttérbe szorul.Annyira imádom, egy szuper kis csaj és remélem,hogy az öccse sem fog semmiben sem hiányt szenvedni.Pont a napokban agyaltam ezen, ahogy közeledik a nagy találkozás, hogy most már négyen leszünk. Nagyon furcsa.
2011. febr. 25. 15:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!