Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Fontos a megszólítás? Gáz, ha...

Fontos a megszólítás? Gáz, ha a dokimnak csak sima "doktor urat" mondok, nem pedig "főorvos urat"?

Figyelt kérdés

Másoktól hallom, hogy "főorvos úrnak" szólítják, a dokijaikat. Én nem. Pedig ő is az. Ez gáz?

Egyáltalán: minden szülész-nőgyógyász FŐORVOS? Vagy mitől lesz azzá? Vagy már van, aki csak FŐORVOSnak szólítja a dokiját, pedig nem is az?

Az enyém tök rendes velem. Még sosem éreztette, hogy milyen gáz, ha így szólítom. Csak most, hogy járok NST-re hallom, mindenkitől ezt a megszólítást.

Én vagyok gáz?

2011. febr. 17. 13:19
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Szerintem nem gond.Alapjában véve orvos.A kórházi hierarchiát neked nem kell megszólításban követned.Szerintem.
2011. febr. 17. 13:24
 2/12 anonim ***** válasza:

A főorvos megszólítás egy rang.Először doktor,utána adjunktus,aztán talán 25 év után automatice főorvos lesz mindenki.Akit közülük kiválasztanak osztályvezetőnek,az meg az osztályvezető főorvos.Ha valamelyik doki kórház igazgató lesz akkor meg Igazgató Úr a megszólítása.

Be szokták ezt a hierarchiát jelző megszólításokat tartani egy kórházban.De lehet,hogy ha a dokid nem jelezte,hogy ez gáz neki akkor ő nem ragaszkodik ehhez annyira.De ha rááll a szád akkor nyugodtan szólíthatod ezután Főorvos Úrnak. Biztos az,ha a többiek így szólítják,és végül is ez a "rangja".

2011. febr. 17. 13:24
 3/12 anonim ***** válasza:
26%
Nem gáz szerintem. Mondjuk én az összes orvost pénznyelő, nyerészkedő gerinctelen féregnek hívnám legszívesebben. 100-ból jó ha egy érti a szakmát és mind1 hogy főorvos vagy sima mezei. Ezen ne aggódj. Hívd nyugodtam doktornak, úgysem a megszólítás a lényeg hanem a PÉNZ
2011. febr. 17. 13:29
 4/12 A kérdező kommentje:

harmadiknak:

:)

2011. febr. 17. 13:32
 5/12 anonim ***** válasza:
Ezzel én is gondba vagyok... Egyszer ezt egyszer azt mondom neki,mikor hogy jön ki a számon. De engem már megszólítottak egyszer. Ultrahangon voltam,és ott egy főorvos ultrahangozott és kérdezte ki vizsgál meg mondom xy főorvos úr, erre az ultrahangos lehurrogott,hogy ő meg csak szakorvos nem főorvos... Én meg mondtam neki,hogy engem nem érdekel ki kicsoda,ha meg doktor úrnak szólítottam volna az lett volna a baj...
2011. febr. 17. 14:33
 6/12 anonim ***** válasza:

Engem nem nagyon érdekel, szerintem őket sem zavarja, hogyan szólítod. Egy sima doktor úr/nő-vel is meg lehet adni a tiszteletet, nem vagy köteles utánajárni az ő mit tudom én milyen végzettségeinek. A páciense, a kismamája vagy, nem a beosztottja.

Egyébként nálam vicces lenne az ÁEK-ban, ahol sok orvosnak még katonai rangja is van. Még jó, hogy zászlófelvonást nem kell a tiszteletére adni. :)

2011. febr. 17. 15:14
 7/12 anonim ***** válasza:

Főorvos az lesz, aki vezeti az osztályt. Ő a főnök. A többi nem főorvos.

Ha a főorvos az orvosod, és nem túl jó fej, akkor hívd Főorvos Úrnak. Ő a mindenható az osztályon, ő mondja meg, hogy császározhatnak-e valakit, kit kell befektetni, stb. Ha nem ő a főorvos, akkor meg ne hívd annak:)

2011. febr. 17. 17:29
 8/12 A kérdező kommentje:

A zászlófelvonásos-tiszteletadásos nagyon tetszik! :))))

Köszi!!!

Már a második babát várjuk. Hétfőre...

Az elsővel sem szólítottam másként, csak DOKTOR ÚRnak. SOha, még csak nem is éreztette, hogy ez gáz lenne. Csak most elgondolkodtam rajta, mivel körülöttem minden más dokit is - a fiatalokat is - mindneki - mármint a kismamák - főorvos urazzák.

Mivel az enyém ebből nem csinált ügyet, azt hiszem, nem most fogok váltani. Pedig ő tutira főorvos, mert osztályos is, meg genetikás, meg meddőségis is.

Na, mindegy. Talán, jól választottam, hogy őt választottam. Hátha ő nem olyan, aki - csak - a pénzre hajt... meg az elismerésre...

2011. febr. 17. 20:51
 9/12 anonim ***** válasza:

Harmadik válaszoló vagyok. Hú de lepontoztatok. Nektek még biztos nem halt meg ismerősötök műhiba miatt. Nem lett koraszülött a babátok orvos miatt. Nem is kívánom senkinek, félreértés ne essék.

A véleményem az orvosokról nagyon negatív, a legtöbb megérdemelné hogy leköpjék őket.TISZTELET A K E V É S kivételnek!!!

2011. febr. 18. 08:09
 10/12 A kérdező kommentje:

Én nem pontozok.

De sajnálom, hogy ennyi negatív dologban volt részed.

A megszólítást meg továbbra is hanyagolom. A dokim ma is rendes volt velem, annak ellenére, hogy "csak" doktor úrnak szólítottam.

Azt hiszem, nem a megszólításon múlik úgysem.

2011. febr. 18. 20:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!