9 hetes terhes kismama vagyok, az orvosom megtiltotta a kálcium szedését, mondván hogy mérgezi a magzatot. Ti szedtetek kálciumot a terhesség alatt?
Figyelt kérdés
Én úgy tudtam kell pótolni valahogy, mert a magzat elvonja a kismama fogaitól.2011. febr. 16. 09:30
1/11 anonim válasza:
Nem szedtem.Ugy tudom nem ajanlatos(hacsak nem muszaly)
2/11 anonim válasza:
Ártalmas a magzatnak????Nekem gyógyszerész ajánlotta homeopátiás szer.ezek szerint nem lehet???ez kifejezetten terheseknek van!Most akkor mégsem jó??Én úgy tudom kellene szedni..
3/11 anonim válasza:
nekem is mondta a doki igyak 2 naponta fél tabletta kalciumot a fogak miatt is.
4/11 anonim válasza:
Én is végig szedtem, a nőgyógyászom és a fogorvosom is ajánlották. 16. hét után már elevitet is csak ritkán szedtem, csak kalciumot, magnéziumot és sok zöldséget-gyümölcsöt.
Nekem a lábgörcsölés ellen is jó volt.
5/11 anonim válasza:
Én is a 2. trimesztertől szedtem a dokim( elismert orvos professzor) által felírt kálcium-magnézium tablettát, plusz végig az Elevitet. Boldog babavárást! Üdv, 14 hónapos kisfiú anyukája
6/11 anonim válasza:
Femibion mellet Mg-ot szedek naponta , s 1-2 naponta iszom Ca pezsgőteblettát, szerintem ebben a mennyiségben nem árt a babának.
7/11 anonim válasza:
Szia!
Én nem tudom, hogy árt-e vagy sem, annyit tudok, hogy a 18. héten begörcsölt a lábam, arra ittam meg egy pezsgőtablettás kálciumot, amit egy az egyben ki is hánytam(pedig a terhesség elején még rosszul sem voltam), azóta én nem próbálkozom vele:)
8/11 anonim válasza:
Nekem sem ment le a pezsgőtabletta, de a dm-ben találtam olyat, amit lenyelni kell. Annyi, hogy d vitamin is van benne, tehát nem szabad más d-vitamin tartalmú készítménnyel együtt szedni.
9/11 anonim válasza:
10/11 anonim válasza:
Én 8 hetes vagyok, Gravidát szedek. Éjjelente szokott görcsölni a lábam, mondta a doki, hogy szedjek kalcium pezsgőtablettát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!