Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szedsz C vitamint? Hány mg-ot?

Szedsz C vitamint? Hány mg-ot?

Figyelt kérdés
Szeretném, ha minél többen válaszolnátok! Köszönöm!
2011. febr. 10. 13:49
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

A Béres C-vitaminon az alábbi áll.

Én mindegyik terhességem alatt szedtem terhes vitamint, azon felül C-vitamint nem, maximum természetes formában.(Értsd: gyümölcs/zöldség)

"Terhesség, szoptatás

Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

Állatkísérletek ezidáig nem igazoltak a C-vitaminnal összefüggő magzatkárosító hatást. A C-vitamin terhes nőknek az ajánlott adagban (100 mg/nap) biztonságos. Azonban terhességben nem javasolt a szükségletet jóval meghaladó mennyiségű (1000 mg/nap feletti adagban) C-vitamin fogyasztása. Egy vizsgálatban kimutatták, hogy terhes nőknek a második trimesztertől a szülésig adott 1000 mg/nap

C-vitamin adag mellett fokozódott az alacsony (< 2,5 kg) születési testtömeg kockázata.

A C-vitamin kiválasztódik az anyatejbe. Szoptatás alatt a C-vitamin szükséglet fokozottabb, de az ajánlott 100 mg/nap adagnál nagyobb mennyiségben történő pótlás nem javasolt."

2011. febr. 10. 13:58
 2/16 anonim ***** válasza:
én 500 mg-osat szedek, Juvita (nem Jovital!!), retard, tehát elnyújtott felszívódású, csipkebogyó kivonattal. Nagyon meg vagyok elégedve vele, a férjemmel együtt már a 3. dobozzal esszük, és eddig megúsztuk a betegségeket. 90dbos egyébként és 1900ft, ami sztem tűrhető ár.
2011. febr. 10. 14:04
 3/16 anonim ***** válasza:

Szia!

Én ebben az influenzás időszakban naponta egyszer 500 mg-os C-vitamint szedek.

2011. febr. 10. 14:04
 4/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen az eddigi válaszokat!

Kedves első: a kérdésemben nem szerepelt, hogy ismertsd a béres c vitamin tájékozatóját....

Szimplán kíváncsi vagyok, arra is, ha valaki egyáltalán nem szed, meg arra is, ha "sokat" szed.

2011. febr. 10. 14:07
 5/16 anonim ***** válasza:

Szedek. Elevitben van valamennyi, de gondolom, nem azé rédekel.

500 mg nyújtott felszívódásút szedek. Ha úgy érzem, megnőtt a betegség esélye (pl. orvosnál voltam :)), akkor napi 2 szemet is beveszek.

2011. febr. 10. 14:10
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Én kedves voltam veled, Te meg undok vagy, ezt meg kell jegyeznem.

Azért másoltam be, mert gondoltam, hogyha beírom szimplán, hogy napi 100mg-nál többet nem javasolt beszedni terhesen, akkor azt fogod gondolni, hogy ez szimplán magán vélemény, pedig nem az. De szedjél csak, amennyi jól esik...

2011. febr. 10. 14:11
 7/16 A kérdező kommentje:

14:11, valóban annyit szedek, amennyit akarok. Egyébként egy szóval (betűvel) sem említtem,hogy én szedek-e egyáltalán, és ha igen, akkor mennyit..

Ne generáljunk már itt is veszekedést, csak a KÉRDÉSEMRE várok válaszokat. Köszönöm annak, aki tudja értelmezni.

2011. febr. 10. 14:17
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező! Valami baj van? Ideges vagy? Én úgy érzem, az első válaszolóval semmi gond... Na, de EZT NEM KÉRDEZTED.

A kérdésedre a válaszom: Nem szedek semmilyen vitamint, rengeteg gyümölcsöt eszem, a vérképem szerint sincs rá szükség...

2011. febr. 10. 14:27
 9/16 A kérdező kommentje:
Ja, kicsit ideges vagyok, mert jövőhéten vizsgázom. Megkövetem az 1 válaszolót, köszönöm szépen, hogy bemásoltad a Béres C vitamin tájékoztatóját. Bár a kérdésemben továbbra sem látok erre utaló elemeket.
2011. febr. 10. 14:31
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem se akart rosszat neked az első válaszoló.. sőt.

De hogy szigorúan csak a kérdésedre válaszoljak, minden egyéb komment nélkül:

Vitamintár C vitamin 500 mg-ból 1 db/nap

2011. febr. 10. 14:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!