Szedsz C vitamint? Hány mg-ot?
A Béres C-vitaminon az alábbi áll.
Én mindegyik terhességem alatt szedtem terhes vitamint, azon felül C-vitamint nem, maximum természetes formában.(Értsd: gyümölcs/zöldség)
"Terhesség, szoptatás
Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
Állatkísérletek ezidáig nem igazoltak a C-vitaminnal összefüggő magzatkárosító hatást. A C-vitamin terhes nőknek az ajánlott adagban (100 mg/nap) biztonságos. Azonban terhességben nem javasolt a szükségletet jóval meghaladó mennyiségű (1000 mg/nap feletti adagban) C-vitamin fogyasztása. Egy vizsgálatban kimutatták, hogy terhes nőknek a második trimesztertől a szülésig adott 1000 mg/nap
C-vitamin adag mellett fokozódott az alacsony (< 2,5 kg) születési testtömeg kockázata.
A C-vitamin kiválasztódik az anyatejbe. Szoptatás alatt a C-vitamin szükséglet fokozottabb, de az ajánlott 100 mg/nap adagnál nagyobb mennyiségben történő pótlás nem javasolt."
Szia!
Én ebben az influenzás időszakban naponta egyszer 500 mg-os C-vitamint szedek.
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat!
Kedves első: a kérdésemben nem szerepelt, hogy ismertsd a béres c vitamin tájékozatóját....
Szimplán kíváncsi vagyok, arra is, ha valaki egyáltalán nem szed, meg arra is, ha "sokat" szed.
Szedek. Elevitben van valamennyi, de gondolom, nem azé rédekel.
500 mg nyújtott felszívódásút szedek. Ha úgy érzem, megnőtt a betegség esélye (pl. orvosnál voltam :)), akkor napi 2 szemet is beveszek.
Én kedves voltam veled, Te meg undok vagy, ezt meg kell jegyeznem.
Azért másoltam be, mert gondoltam, hogyha beírom szimplán, hogy napi 100mg-nál többet nem javasolt beszedni terhesen, akkor azt fogod gondolni, hogy ez szimplán magán vélemény, pedig nem az. De szedjél csak, amennyi jól esik...
14:11, valóban annyit szedek, amennyit akarok. Egyébként egy szóval (betűvel) sem említtem,hogy én szedek-e egyáltalán, és ha igen, akkor mennyit..
Ne generáljunk már itt is veszekedést, csak a KÉRDÉSEMRE várok válaszokat. Köszönöm annak, aki tudja értelmezni.
Kedves Kérdező! Valami baj van? Ideges vagy? Én úgy érzem, az első válaszolóval semmi gond... Na, de EZT NEM KÉRDEZTED.
A kérdésedre a válaszom: Nem szedek semmilyen vitamint, rengeteg gyümölcsöt eszem, a vérképem szerint sincs rá szükség...
Szerintem se akart rosszat neked az első válaszoló.. sőt.
De hogy szigorúan csak a kérdésedre válaszoljak, minden egyéb komment nélkül:
Vitamintár C vitamin 500 mg-ból 1 db/nap
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!