Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ki vállalja fel, hogy dohányzi...

Ki vállalja fel, hogy dohányzik terhesen?

Figyelt kérdés
A legtöbb nő tagadja, hogy dohányozna terhesen, és mégis elszív egy-két cigarettát a nap folyamán. Ti hogy álltok ezzel? Nekem sok ismerősöm végig cigizett terhesség és szoptatás alatt, de bizonyos társasában letagadták, hogy igaz lenne. Szerencsére a babájuknak nincs semmi baja.
2011. febr. 9. 13:52
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
89%
Lehet haragudni fogtok, meg könnyen beszélek , én egy nem dohányzó vagyok. Személyes tapasztalatom, hogy anyukám végig dohányozta a terhességet, ezért a placenta elöregedett és méhen belül vissza fejlődtem. 39 hétre 1890grammal viszonylag egészségesen születtem, 1 hónapot töltöttem kórházban, később még óvodában sem voltam szobatiszta és nagyon figyelem hiányos, tanulási nehézségekkel küzdöttem, amit az orvosok mind erre vezettek vissza. Persze mára már semmi bajom és utólértem korosztályom, sőt teljesen intelligens, normál iskolát és érettségit letett ember vagyok+ 1 idegen nyelvet is beszélek, de azt a küzdelmet a tanulással senkinek nem kívánom. Nekem a 3-as,4-esért sokszor éjfélig kellett tanulnom.:( Senkit nem ítélek el, nincs is jogom hozzá. De mindenki maga dönti el, hogy kockáztatja a gyermeke életét. Mert lehet egészségesnek tűnik a gyerek amikor megszületik, de majd 5-6 évesen derül ki, hogy problémái vannak a tanulással vagy mással és akkor kevesen gondolnak arra, hogy a magzati oxigén hiány ilyesmit okozhat. Több tanulmány van, amelyben ultrahangon nézik a magzatot, miközben cigerettázik és látszólag fulldokló arckifejezést, mozdulatokat tesz.
2011. febr. 9. 14:39
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Én azonnal letettem a cigit, amint megtudtam hogy terhes vagyok, pedig már 12 éve dohányoztam és napi egy doboz ment el. Sőt az is sikerült elérnem hogy itthon a lakáson belül ne gyújtson rá senki(pedig mindenki dohányzik). Így vigyázunk együtt a picire, szerencsére mindenki megértő.
2011. febr. 9. 15:39
 13/22 anonim ***** válasza:
69%
Senkit nem szidtam, csak leírtam az őszinte véleményemet. Egy kicsit mélyen érint a téma ennyi. A múltkor beszélgettem egy anyukával aki panaszolta, hogy a kisfiának, 3 hónaposan mellhártya, 5 hónaposan tüdőgyulladása volt. Most a kisfiú 1,5 éves és havi 40 ezret költenek az asztmagyógyszereire és minden betegséget elkap. Mesélte ezt az utcán egyik kezével a gyereke kezét a másikkal az égő cigarettát fogta.
2011. febr. 9. 15:45
 14/22 anonim ***** válasza:
65%
Én leszoktam,de szülés után tuti megint újrakezdem.Meghalok egy szál bagóért,de nem gyújtok rá,nem merek,mert féltem a picikémet.Ez így van jól,de tudom sokan dohányoznak.Magánügy!Aki soha nem dohányzott az ne mondjon ítéletet szerintem,mert fogalma sincs.
2011. febr. 9. 16:21
 15/22 anonim ***** válasza:
25%

Én sem gyújtok rá, de itt nem ez volt a kérdés!

Mért nem lehet feltenni egy kérdést, a nélkül, hogy bírálatok jönnének.

Annyi a kérdés, hogy kik azok, vannak-e olyanok, akik rágyújtottak. Ennyi.

Ha majd kiír valaki egy olyan kérdést, hogy ki, és miért ítéli el a dohányzó kismamákat, akkor oda lehet ilyeneket írni.

2011. febr. 9. 16:45
 16/22 anonim ***** válasza:
38%
Igen cigiztem.A paromon kivul senki nem tudta.
2011. febr. 9. 16:53
 17/22 anonim ***** válasza:
62%

15:45-ös vagyok terhességem előtt 7 éven keresztül minimum napi 1 dobozzal de inkább másféllel szívtam, úgyhogy lehet, hogy tudom miről beszélek.

Ja és én élveztem dohányozni, mai napig ha valaki rágyújt mellettem a nyálam csorog, de megállom.

Egy anyának, leendő anyának áldozatokat kell hoznia a gyerekéért úrrá kell tudni lenni a vágyain, ösztönein. Ez különböztet meg minket az állatoktól.

2011. febr. 9. 16:56
 18/22 Manka68 ***** válasza:
33%

Szia!

Én 13 évig dohányoztam, napi 2 dobozzal füstöltem el. Amikor úgy látszott, hogy baba lesz, azonnal letettem. Nem azért, mert azt gondolom, valóban annyira ártalmas, hanem mert azt mondta a dokim, csak akkor foglalkozik velem. Nem ítélem el azokat, akik a terhességük alatt is dhányoznak, mert úgy gondolom, messze nem olyan ártalmas, mint mondják, és mára divattá vált mindenért a cigarettát okolni akár vizsgálatok nélkül is. A statisztikákról pedig csak annyi mondanivalóm lenne, hogy azokkal azt is ki lehet mutatni, hogy az autóbaleseteket az uborka okozza...

Bocs az offért. :-)

2011. febr. 9. 17:07
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Kórházban voltam múlt héten. Egy 40. és egy 18 hetes kismama is dohányzott. Teljesen elképedtem. Tényleg azt hittem, hogy nem szoktak. Illetve, hogy leszoknak, amikor megtudják, hogy babát várnak.
2011. febr. 9. 17:45
 20/22 anonim ***** válasza:
31%

En cigiztem a kisfiammal is, es most is terhesen. Napi max.5 szalat. A fiam 41.hetre csaszarral szuletett a nagy sulya miatt. 4100 gramm volt, es meg "nem is akart" megszuletni. 15 honapos, nem nyugos, rendkivul ertelmes, vegigalussza az ejszakat.

Igen, szerencsem volt.

2011. febr. 9. 22:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!