Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hallottatok már olyan esetről,...

Hallottatok már olyan esetről, hogy valaki a terhesség 30. hete előtt jól bevásárolt a babának, és elvetélt?

Figyelt kérdés
itt arra gondolok, hogy azt mondják, babonából nem szabad hamar bevásárolni, mert elmegy a baba. ez v.kinél bekövetkezett? vagy csak mese, mese, mátka...
2009. febr. 9. 13:46
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván babona és ha történt is ilyen nincs ok-okozati összefüggés a két dolog között. Ha ez így működne, akkor nem szabadna előre semmit megvenni, mert még szüléskor is történhet bármi a babával.
2009. febr. 9. 13:49
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Én a 24. héttől kezdve már vásároltam.

Annyi minden kell egy picibabának, hogy nem is tudnál az utolsó pillanatokban beszerezni mindent, a pénzről nem is beszélve (könnyebb apránként megvenni mindent, mint egyszerre).

Nyugodtan vásárolhatsz!

Boldog babavárást!

4 hós kislány anyukája

2009. febr. 9. 14:04
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

nem akarok senkit rémísztgetni de nekem közeli ismerősömml történt...

Már szülés előtt volt 5-6 héttel, baba egyik nap kevesebbet mozgott..másnap uh-baba halott volt megfulladt köldökzsinórtól...szegénynek meg kellett szülnie....

D pozitívan kell hozzáállni, máshogy nem megy, de sajnos ilyenek történhetnek bárkivel bármikor.

2009. febr. 9. 14:07
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
ui...én 20héttől már vásárolgatta amúgy, ha ezt is kérdeznéd.
2009. febr. 9. 14:07
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Persze vannak ilyen esetek is, van olyan is, aki szülés közben veszti el a babáját, de miért kell mindig rémisztgetni az amúgy is aggódós kismamákat???

Úgy "imádom" az ilyen az ismerősöm ismerősével történt eseteket. Bármi megtörténhet, de szerencsére a 30. hét után kicsi rá az esély.

Nekem is az egyik kedves ismerősöm mesélte (amikor a 38. hétben jártam), hogy az ő ismerőse 38 hetesen elvetélt). Megkértem, hogy a jövőben ilyenekkel ne traktáljon!

Szerintem nyugodtan vásárolj, és engedd el a füled mellett az ilyen "kedves" történeteket!

2. voltam

2009. febr. 9. 14:13
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

A babona lényege az, hogy valójában össze nem függõ dolgok között rejtett összefüggést tételez fel. Például:

* Ha fekete macska megy át elõttünk az úton, szerencsétlenségünk lesz.

Ezen dolgok közt semmilyen kapcsolat nem igazolható sem természettudományosan, sem az isteni kinyilatkoztatásból. Nem mellékes, hogy a józan észnek is ellene mondanak, és ha komolyan belegondolunk, inkább nevetnünk kell rajtuk.

Miért veszélyesek akkor, ha teljesen alaptalanok? Egyrészt minden hamis dolog legalább annyiban veszélyes, hogy elvonja a figyelmet a lényegestõl. Ez a babona esetében azt jelentheti, hogy egy babonás ember ahelyett, hogy Istentõl kérne segítséget, inkább négylevelû lóherét keres, vagy más butasággal tölti idejét, és ha sikerül, amit tervezett, nem Istennek ad hálát, hanem annak, hogy betartotta a babona által adott tanácsokat. Másrészrõl viszont ezek szép lassan beleivódhatnak az ember tudatába és ott gátlásokat alakíthatnak ki, vagy akár önbeteljesítõ jóslattá válhatnak.

Ne izgasd magad ilyesmivel, mindenki bevásárol, mielőtt a kórházba megy, megcsinálják a gyerekszobát stb. ha ez igaz lenne, már kihalt volna az emberiség.

Eleve be kell vinni a kisruhát, meztelen csak nem hozod haza.

Nem lesz semmi bajotok, ne izgulj, próbálj beszélgetni a babáddal amúgy gondolatátvitel útján. de csak biztatót! Hogy mennire várod!

2009. febr. 9. 14:18
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekem csak az lenne a kérdésem,hogy lehet 30 hetesen elvetélni???én ugy tudom a 24. hétig van vetélés utána koraszülés.Nem??
2009. febr. 9. 14:46
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Mi is vásároltunk már 24 hetes koromtól. Most vagyok 30 hetes, csak egy pár dolog van hátra, de megmondom őszintén, hogy már alig birok menni nézelődni stb. Fáj a lábam, derekam, fejem. Nagyon örülök, hogy "időben" elkezdtük a vásárolgatást, mert meghülyülnék, ha harmincvalahány hetesen kellene elkezdenem.
2009. febr. 9. 15:30
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Egy baba nem attól fog elmenni, hogy valaki bevásárol neki!!! Ez is csak a többi hülye babonához hasonlóan arra jó, hogy még jobban megrémísszenek minket! Baj ugye történhet bármikor. Vagyis nem veszel neki soha semmit? Mert baj a szülés után is lehet.

Én ilyenekkel nem foglalkozom! Javaslom neked is, hogy ne is foglalkozz ilyenekkel! :) Minden jót!

23 hetes

2009. febr. 9. 15:39
 10/12 anonim ***** válasza:
Teljesen kész vagyok az ilyen kérdésektől..Tragédia nem csak a terhesség alatt következhet be.Az élete folyamán is akár mikor,és akkor már mennyi mindene van.Szerintem ez babona,vagy nem is inkább hülyeség.30.hét meg már bőven benne van az időben,nem szabd ilyenekre gondolni,mert meghülyül az ember.Ha megszületik akkor is élete végéig félteni fogjuk,de nem rettegésben.Boldognak kell ilyenkor lenni..
2009. febr. 10. 07:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!