A 7 hetes 1 napos uh-omra ezt írták: Egy élő embrió látható. CRL:5mm. Ez normális? Nem túl pici?
Figyelt kérdés
2008. jan. 28. 12:05
1/16 anonim válasza:
Hát nem tudom, hogy pici-e, de én a legtöbb netes oldalon, 10 mm olvastam. kérdezz rá a dokidnál!
2/16 anonim válasza:
Szia! ezt találtam a 7. hétre: A baba 6 mm-es és jellegzetes C alakot vesz fel. Megkezdődik a karok kezdeményeinek, a felső végtag bimbók kialakulása. 3 kopoltyúíve van, és elkezdődik a köldökzsinór kialakulása is. Ezzel egy időben elkezd fejlődni a testnyél és a hasnyél is. Ekkortájt már regisztrálhatók az első magzatmozgások is, bár ebből a mama még mit sem érez. A hét végére megjelennek az alsóvégtag bimbók, melyekből majd a láb fog kialakulni, és a kézlemezek, valamint az alsó végtag evezőszerű bimbói. Záródik a hátsó neuroporus is, a velőcső hátsó traktusa. A pete már hármas tagolódású: chorion (lepényi rész), amnion (burok rész) és embrionális rész. Mire eltelik ez a hét nap, a baba már 10 mm-es nagyságú.
3/16 anonim válasza:
Szia! Az én Babám 7 hetesen 12mm volt 31 hetes kismama:)
Szerintem lehet hogy ellettél számolva nem?
4/16 anonim válasza:
Szia! Az én Babaszem Jankám a betöltött hét hetes terhességkor 8 mm volt. Szerintem is lehet némi elszámolás, de biztos nincs más probléma. Hajrá! 20 hetes kismama
5/16 anonim válasza:
Az én babám 7 hetes és egy naposan 8mm volt,és mi késésben vagyunk a naptárhoz képest egy héttel.Lehet hogy nálatok is csak ennyi van.De nem kell most azon aggódni,hogy biztos kicsi vagy nem tudom én mi,mert ezzel többet ártasz neki,mint használsz.
6/16 anonim válasza:
Szia én,a hatodik hetet betöltve voltam 5mm-es,tehát már a hetedikbe léptünk,és ne aggódj jók a méretei:)de ha a 12dik héten kissebb is mint amit a kora miatt mondanak,nekem azt mondták a babák behozzák magukat.tehát minden rendben ne aggódj.
8/16 anonim válasza:
Én 7 hetes és 2 napos vagyok, és ma 6mm-t mért a doki. Azt mondta, hogy picike, de lehet azért, mert később estem teherbe és nem félidőben. Szóval szerintem nincs semmi gond. Nekem vérezgetés miatt vissza kell mennem 2 hét múlva, és akkor úgyis meglátni, hogy hogy fejlődött. Szerintem ne aggódj, mert senki sem egyforma, így lehetnek eltérések a babóca fejlődésében is.
9/16 anonim válasza:
Sziasztok!
A feleségemmel haonló helyzetben vagyunk, mint az előttünk írók. Kisebb az embrió, mint a kora alapján lennie kellene, de lehet, hogy nem félidőben volt a megtermékenyítés. Az orvos azt javasolt, hogy vetessük el a babát, mert szerinte nem fejlődik rendesen. Kérem az utolsó hozzászólót, hogy írja le, mi lett vele és másokat is, akik hasonló helyzetben voltak/vannak. Nagyon nehéz dönteni. Várjunk még, vagy ne? Elvetessük vagy ne?
Köszi
10/16 A kérdező kommentje:
Én a helyetekben biztos, hogy nem vetetném el. A kérdést én tettem fel 5 hete, tegnap voltam 12 hetes UH.-on, és már 5,4cm volt a baba, és mindene szépen látszott.Ha ezzel segítettem, akkor örülök.
2008. febr. 28. 14:33
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!