Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Orvos szerint 6hetes terhes...

Orvos szerint 6hetes terhes vagyok, a mai ultrahang eredménye,10mm es petezsák benne szikhólyag, embrió még nem látható, normális ez?

Figyelt kérdés
2 hét mulva megyek vissza ultrahangra, akkor már mit fog látszódni? mikortól kezdjem el szedni a vitamint orvos femibion-t ajánlott, 3000valamennyi..meg az elevitet mondták még, tudna valaki olcsobbat ajánlani? vagy véleményt ezekről? van aki azt mondja még nem szükséges szedni, majd csak később..
2011. máj. 27. 14:06
 1/7 anonim ***** válasza:

Szia

Én a vitaminhoz tudok mondani annyit,hogy szedhetsz szerintem akármilyet,ártani nem árt.Terhes vitamin se árt,bár nem hiszem hogy annyira nagy szükség lenne rá,hiszen régen se volt és mégis rengeteg nő egészséges babát szült :) Amugy a dokitol kérdezd meg,hogy mikortol szedj vitamint,de Elevitre azt mondják,már a terhesség elött szedje az ember.Szóval azt akármikor szedheted,ha jónak látod.

2011. máj. 27. 14:21
 2/7 anonim ***** válasza:
Gratulálok, teljesen normális az ultrahang eredménye, nálam is így volt :) 8 hetesen már látható lesz az embrió és hallható a szívhang is. A terhesvitamint kezdd el szedni mindenképpen. Azt hiszem a Gravida valamivel olcsóbb, mint a másik kettő. Jó babavárást!
2011. máj. 27. 14:22
 3/7 anonim ***** válasza:

Nem akarlak megijeszteni, de ha tényleg 6 hetes terhes vagy, már láttni kellett volna embriót is. Én 5 hetesen voltam és akkor látott 11mm petezsákot, benne 1,5mm embriót, szikhólyaggal. A dokid mensi alapján számolta a 6 hetet? Mert lehet, hogy később volt pé-d és azért lehet kisebb a baba. Ha nem vérzel és nem görcsölcs akkor szerintem nem lesz gond. 2 hét múlva ha vissza mész már látni fogod a babát és hallani a szívhangját is.

Én a femibion 800-at ajánlom neked, én is azt szedem és más vitaminokkal ellentétben nics székrekedésem tőle. Már szedned kellene, hiszen most fejlődik ki a baba és ehhez szükségesek a vitaminok. Általában 12. hét után szokták mondani, hogy nem olyan fontos, de nekem az előző terhességemnél is végig kellett szednem, mert vashiányos voltam. Az igaz, hogy a femibion drága 3600-3800 Ft között van, a többi árát nem tudom.

Boldog babavárást!

2011. máj. 27. 14:23
 4/7 anonim ***** válasza:

Teljesen normális. 6 hetesen nekem sem volt még benne embrió. 2 hét múlva visszamentem, akkor volt már szívhang is. :D

Vitamint valóban szedheted majd később, de a folsavat az elején kell szedni, akkor fejlődik ki a gerince a babának, és azt segít erősíteni. A vitamint ráérsz a 10. hét környékén kezdeni, és akkor szedheted végig. Én Gravidát szedtem, közép áras, és benne van minden. Az elevitnél jobb, több minden van benne. Nem kell elhinni, hogy óriás bébik lesznek a vitaminoktól, kislányom 3650g és 57cm született.

Boldog babavárást! :D

2011. máj. 27. 14:30
 5/7 anonim ***** válasza:

Gravida: 2000 valahány forint /30 szem.

Én ezt szedtem sokáig. Még nem született meg a babám, de ma már csak a D vitamint szedem, orvosi javaslatra (lassan a 30. hetet töltöm)

A vitamint már most elkezdheted szedni.

Az uh eredményed pedig teljesen jó, nekem 6 hetesen csak petezsákot láttak, 8 hetesen már szívhang is volt. Mára egy héttel és 200 grammal nagyobb a koránál.

2011. máj. 27. 14:49
 6/7 anonim ***** válasza:

Szia!

teljesen rendben van az uh, 6. hét elején lehetsz :) Két hét múlva már lesz pici embrio és szép szívdobogás!

vitamin: folsavat mindenképpen szedj, az fontos így az elején. Ez benne van a terhes-vitaminban, vagy veheted külön csak a folsavat. Nekem a kapszulás terhesvitaminok nem jöttek be (gravidától még többet hánytam, elevittől-femibiontól székrekedés) így most hipp-natalt iszom, ez beválni látszik. Ilyen: [link] Ez fél havi adag kb.

2011. máj. 27. 15:29
 7/7 A kérdező kommentje:
utolsó menszim árpi 1jén volt..de nekem foylton késett pár napokat illetve ilyen 2-3 napokat volt meg..vashiányom régen is volt most is lehet még nem voltam laborban..csak folsav milyen gyógyszer?
2011. máj. 27. 16:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!