Van okom aggódni vagy ez teljesen normális 6hónapos terhesen,3. babánál?
Sziasztok!
Mindig is túlsúlyos voltam. Az első manómnál 87kg-osan estem teherbe, 116kg voltam a szülés után. 29kg marad rajtam. A másodiknál 92kg voltam, 125kg voltam szülés után. 33kg maradt rajtam.
3év alatt sikerült lefogynom 97kg-ra.
97kilósan estem teherbe, és most tartok a 24.hétnél, és jelenleg 84kg vagyok. A hasam hatalmas, a pici nagyobb,mint az átlag babák ilyenkor (doki szerint). A melleim nagyon sokat nőttek. Nem tudom elképzelni, hogy ennyit fogytam volna.
Viszont nagyon látványos, mert eddig 46-os nacikat hordtam, most 42-est. A lábaim vékonyabbak, izmosabbak.
Nem járok tornára, nem diétázom. Bármit megeszek, amit megkívánok. Viszont a súlyom 12hete ennyi.
Múltkor hallottam olyat, hogy lehet, hogy a pici nem fejlődik rendesen, ha sok a súlyveszteség.
A védőnő is állandóan mondja, hogy hízzak már, mert kell a szoptatáshoz a tartalék.
Nem vagyok kövér, csak a csontjaim nehezek nagyon.
Most tényleg aggódnom kellene? Tényleg lehet baja a babának, ha nem hízom?
24N
Ilyet nem tanítanak szerintem sehol hogy póráz meg etetőszék,hogy ne járjon a gyerek, meg hogy hízni kell a szoptatáshoz....
Egy fiatal védőnő
Hát én nem tudom mit tanítanak és mit nem de hogy sok hülyeséget mondanak az biztos.Az én védőnőm legjobb tanács a szoptatással kapcsolatban:szigorúan 3 óránként és közte sok teáztatás,mérlegelés és ha nincs meg az adag kötelező pótolni.Hallgattam rá,el ment a tejem és a gyerek tápszeres lett.Másodiknál nem hallgattam rá és egy éves koráig szopizott a kicsi.Nem sokára jön a harmadik és nem fogok most sem ráhallgatni.
Ennek ellenére biztosan vannak olyan védőnők is akik felvilágosultak és hasznos tanácsokkal látják el az anyukákat, minden tiszteletem az övéké de sajnos nem ez a többség.
Hát én nem tudom!
Én rájöttem, hogy semmiben ne hallgassak rá!
Ez a súly-dolog nagyon ismerős.
3hetesen 4300gr, 4850gr-mal született. Ő azt mondta, hagyjam, majd hízik, a doki nem foglalkozott vele. Bekerültünk a kórházba....kiderült, hogy allergiás vagyok sok mindenre, amiről nem tudtam, és ez valahogy kihatott rá. Ahogy elkerültem, semmi baja nem volt a picinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!