Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van okom aggódni vagy ez...

Van okom aggódni vagy ez teljesen normális 6hónapos terhesen,3. babánál?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Mindig is túlsúlyos voltam. Az első manómnál 87kg-osan estem teherbe, 116kg voltam a szülés után. 29kg marad rajtam. A másodiknál 92kg voltam, 125kg voltam szülés után. 33kg maradt rajtam.

3év alatt sikerült lefogynom 97kg-ra.

97kilósan estem teherbe, és most tartok a 24.hétnél, és jelenleg 84kg vagyok. A hasam hatalmas, a pici nagyobb,mint az átlag babák ilyenkor (doki szerint). A melleim nagyon sokat nőttek. Nem tudom elképzelni, hogy ennyit fogytam volna.

Viszont nagyon látványos, mert eddig 46-os nacikat hordtam, most 42-est. A lábaim vékonyabbak, izmosabbak.

Nem járok tornára, nem diétázom. Bármit megeszek, amit megkívánok. Viszont a súlyom 12hete ennyi.

Múltkor hallottam olyat, hogy lehet, hogy a pici nem fejlődik rendesen, ha sok a súlyveszteség.

A védőnő is állandóan mondja, hogy hízzak már, mert kell a szoptatáshoz a tartalék.

Nem vagyok kövér, csak a csontjaim nehezek nagyon.

Most tényleg aggódnom kellene? Tényleg lehet baja a babának, ha nem hízom?

24N

2011. jan. 30. 14:25
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Amennyiben ultrahangon minden rendben van, nincs miért aggódmod. Én a negyedik babámat várom. Az első hárommal hízogattam, de most 59 kilóval kezdtem és most 56-nál tartok. A picinek meg van a súlya. Most 31. hétnél vagyok. A védőnő nálam is mindig aggódik, de a múltheti Ultrahangon minden rendben volt. Akkor viszont nem kell aggódni. A baba súlya amúgy is a 28-30. héttől gyarapodik jelentősen. Addig egy kiló körül mozognak. Azt meg elveszi tőlünk.
2011. jan. 30. 14:37
 2/14 anonim ***** válasza:
Az tényleg furcsa, hogy 3 hónap alatt 13 kilót fogytál, de viszont még mindig 84 kiló vagy, úgyhogy szerintem nem kellene sokat híznod, hiszen van elég tartalékod. Az orvostól kérdezd meg a dolgot, ha ő nem aggódik, akkor a védőnő mondjon amit akar.
2011. jan. 30. 14:40
 3/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Igazából az állandó rosszullétek miatt aggódnak. Sokszor hirtelen elsötétül minden, és volt már, hogy elájultam. De nem tudják, mitől. A vérképem normális, a picivel minden rendben.

2011. jan. 30. 14:48
 4/14 anonim ***** válasza:

Ha a picivel minden rendben akkor ne aggódj! És hát igen, ha volt miből leadni akkor az a 13 kiló annyira nem sok. Bár tényleg érdekes a természet hogy eddigi terhességeknél híztál most meg fogysz:) És közben nem vonsz meg magadtól semmit (nem fogyózol vagy ilyesmi).

Egyébként én is a harmadikat várom, én a terhesség kezdete óta fogytam 10 kilót eddig és nem híztam semmit. 17 hetes vagyok, minusz 10 kilóval. 84 kiló voltam most vagyok 74. (177 cm-hez) de én nagyon rosszul voltam az elején ránézni se bírtam sokszor az ételre. Volt miből nekem is leadni.

De azt mondja orvos, védőnő is hogy nem lesz baja a babának, szedjem a vitamint próbáljak táplálkozni rendesen és ennyi amit megtehetek:)

2011. jan. 30. 15:11
 5/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy írtál!

Hát igen, volt miből leadni. Csak olyan rossz a tudat, mikor megjegyzik, hogy de carul nézel ki. Közben meg sosem éreztem magam ilyen jól! :-)

Jó egészséget kívánok Neked és a gyermekednek!

2011. jan. 30. 15:16
 6/14 anonim ***** válasza:

"védőnő azt mondja,hogy hízzak már,kell a szoptatáshoz a tartalék"

Hol él? az őskorban??

igen sovány vagyok, és mind a 2 gyermekem szoptattam,pedig csak 10 kg -t szedtem fel a terhesség alatt,ami le is ment a szülés során... nem baj,ha nem hízol!!!! Van,aki mindössze 4kg- mal lett több a 40. héten...

Hogy Neked milyen lemaradt buta védőnőd van!!

Ha az uh-n minden ok,akkor nincs miért aggódnod!

Boldog babavárást és egészséges kisbabát!!

Üdv: 2 gyermekes 7+6 km :D

2011. jan. 30. 17:15
 7/14 A kérdező kommentje:

Igen, tudom,hogy buta.

Pl a nagylányomat nem akarta hason hagyni aludni. Szegényke az elején minimum annyit bukott, mint amennyit megevett. Ha nincs hason, meg is fullad.

A kicsit meg mondta, hogy ne engedjem járni 7 hónaposan. Azt találta ki, van póráz meg etetőszék.

Szóval buta mint a tök, de mit várja egy huszonéves kiscsajtól, aki gyereket csak messziről látott eddig?

Sok boldogságot és jó egészséget kívánok én is Nektek!

2011. jan. 30. 21:05
 8/14 TKI Ibolya ***** válasza:

Nem védeni akarom a védőnőt.De sajnos sokszor nem ők tehetnek arról,hogy tudatlanok.Ilyen állatságokat tanítanak nekik és ahogy te is mondtad huszonéves gyermektelen tapasztalat nélkül és csak azt a baromságot szajkózza amit tanult a 30 éves tankönyvekből.

Nyugi, egyébként szerintem is ha az uh minden rendben akkor ne is törődj azzal amit mond.

Boldog babavárást!!!!

33 hkm

2011. jan. 31. 10:42
 9/14 anonim ***** válasza:

Hát én nem tudom,de felénk az a védőnő se mond hülyeséget,aki most kezdte a szakmát és nincs gyereke,és az se aki már 40 fele van és nincs gyereke... Nem ugyan azt tanulják a leendő védőnők? Vagy ez régiónként változik??

Boldog babavárást és egészséges kisbabát!!

2011. jan. 31. 13:41
 10/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm Nektek is!

Lehet, hogy ezt tanulta, de azért fura, mert az idősebb védőnő olyan 50es, ő sosem mond ilyesmit. Múltkor beszélgettem vele, nagyon jó dolgokat mondott. Sajna nem hozzá tartozom. :-(

2011. jan. 31. 15:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!