Ilyenkor mi a teendő?
36 hetes vagyok, 4 terhesgondozáson voltam, 3 pecsét van mert 1-et elfelejtett bepecsételni és elhagytam a hozzá tartozó leletet. Ma kérdeztem rá a dokinál és azt mondta majd szülésnél pecsételnek bent. nem fogadott doki.
köszönöm.

A gyeshez semmi köze. Az egyszeri anyasági támogatáshoz kell.
Ha van neted olvass utána a dolgoknak.
Írd be a googlbe:
-terhesség alatti kötelező vizsgálatok,
-gyes
-oep
-magyar államkincstár
-stb.............

Nekem is feltűnt, hogy ilyen kevésszer voltál, már eleve a genetikai vizsgálatok száma 3, ezekhez jön még a terheléses cukor legalább 2x, a kötelező havi kontrollokról meg nem is beszélve.
Én a helyedben nem a gyes miatt és a pecsétek miatt aggódnék, hanem azon, hogy egyáltalán rendben van e a baba és mellesleg én magam.
Védőnőd sem keveselte a terhesgondozások számát?

"Terhesgondozáson 4 szer kellett megjelenni ezekkel a leletekkel együtt."
Itt álljunk meg egy szóra.
Téged alaposan lekoppinthattak a rendeléseken, ugyanis havonta kell laborvizsgálat, azaz teljes vérkép - vizelet, akkor is, ha minden rendben van.Szóval nem értem, miért azt a 4 leletet kellett magadnál hordani, amit ez időszak alatt kaptál?
A 33.hét után fokozottan nézik pl. a terhességi cukrot is, nekem is ezidőtájt derült ki.

A kötelező UH-kon és genetikai vizsgálatokon nekem sem pecsételtek be, csak amikor konzultációra mentem a dokimhoz az eredményekkel és a CTG-ken. Ezen kívül a védőnő pecsételt be 4 alkalommal, így van kb 13-14 pecsétem.
Ha voltál a vizsgálatokon és az orvosnál is, nem kell aggódnod, az államkincstár, ami az anyasági támogatást utalja, az orvos által lepecsételt igazolást kéri, melyen csak annyi áll, hogy a terhesség alatt X-szer részesült orvosi konzultációban és a szülés végeredményét. Erre az orvos ráírhat akármennyit a kiskönyvedben szereplő pecsétek számától függetlenül, az én dokim sem kérte el mindig a könyvecskét vagy pecsételt bele minden alkalommal.
Ettől függetlenül érdemes a védőnőtől is egy ugyanilyen igazolást kérni, mert van, amelyik megyében az ÁK bekéri azt i utólag.
De mint mondtam, a doki a saját találkozóitok számát írja be, s lehet, hogy a szülésznő írja meg helyette, az ő pecsétje és aláírása kell a papírra, szóval ha voltál nála 4 alkalommal és ő ezt tudja (márpedig ott vannak a leletek, amiket a kórházban ki lehet kérni bármikor), akkor nem kell aggódnod.
akkor nálunk más a módi. Egyébbként a gyerekkel rendben van minden. 25 héten volt a vércukor, 3 laborom volt, 3 uh: 12,18,32 heti. 28 héten áramlás vizsgálat. 3 szor volt máhszáj ellenőrzés. Elvileg most már csak ctg-lesz hetente.
30 hetesen voltunk 3d-n. Védőnőnél havonta, de ő nem említett hogy kevés lenne.

Nekem pont a minap adat ide az igazolást a védönőm hogy megjelentem négyszer,és majd alá kell íratnom a dokival.Amit én se értek hogy hogy lehet 3pecséted nekem már teli van a kiskönyvem!
38hetes km

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!