Mi ilyenkor a teendő?
19 éves vagyok,3 hónapos terhes.Magántanulóként tanulok és gyakorlaton dolgozom műszaki cikk eladóként a Tescoban.
A tanulást még megoldom valahogy,ugyanis az januárban lesznek vizsgáim és május végén,így magántanulóként.Viszont van gyakorlati munkahelyem is.Táppénzre kell menni?Hány hónaposan mehet az ember táppénzre?Fogok kapni fizetést?20.000 forintot kapunk minden hónapban.
Köszönöm előre a válaszokat.
Előző vagyok, bocsi, a 8 hónapos kisfiam megelégelte a netezésemet :-)
Szóval ha veszélyeztetett vagy, akár 5-6 hetesen is kiírhatnak táppénzre.
Nézd meg a bérpapírodat (gondolom, szoktál kapni valamit róla), ha vonnak belőle pénzbeni egészségbiztosítási járulékot (2%), akkor vagy jogosult táppénzre. És max. annyi hónapra, ahány hónapig fizetted ezt a járulékot (de egy év a max. táppénz)
Hahah,édes :)
Köszi a választ.Tulajdonképpen nem kaptam róla semmilyen papírt vagy lehet,hogy már a szeméttelepen árválkodik valahol :D
Veszélynek ki vagyok téve a munkahelyen.Így tehát 2 hónap után lehet táppénzre menni?
Félek, te úgy fogsz járni, mint én :/
Hiába dolgoztam gyakorlaton, meg diákmunkán több, mint 2 évet, ezek nem számítanak munkaviszonynak, így maradt nekem a GYES :/
20/L
Hali! 20/L vagyok, már írtam neked!
GYES kb 25 ezer Ft, DE alanyi jogon jár, szóval mindenképpen kapod a gyerek 3 éves koráig, és 12 ezer a családi pótlék, 60 ezer az anyasági, de ez csak egyszer jár!
Ahogy lesem, havi 20 ezernél többet fogsz kapni, bár ennyivel sincs kisegítve az ember....
Kérdezd meg az iskoládat, jogosult vagy-e szociális támogatásra, nemtudom, honnan való vagy, nálunk pl van kelengyesegély a kerületben, ilyesmik, nagyon-nagyon kérdezz körbe!
Remélem tudtam segíteni ;)
Köszönöm szépen :)
Juteszembe, még a terhességi-gyermekágyi segélynek nézz utána!
Tudom, hogy nekem jár, mert diákmunka után nem jár, de a szakmai gyakorlattal nem tudom, mi a helyzet.
Boldog babavárást :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!