Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mikortól nézhetik meg a babát...

Mikortól nézhetik meg a babát a családtagok? és mikortól lehet ki vinni az udvarra utcára közértbe?

Figyelt kérdés
2009. febr. 3. 22:05
 1/6 anonim ***** válasza:

Általában a két hetet szokták megvárni, hogy a tágabb rokonság babanézőbe menjen, de van aki a 4 hetet is simán kivárja, mert félti a babát. Ha amúgy influenzás időszak van, akkor érdemes óvatosabbnak lenni.

Szép fokozatosan hozzá szoktathatod a levegőzéshez. Mondjuk csak a nyitott ablakhoz viszed, vagy teraszra, de 4 hetesen már simán mehetsz vele boltba is!

2009. febr. 3. 22:15
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Ja amúgy a szűkebb család pedig szerintem bármikortól. Főleg ha nem betegek. A sógornőm kislányát már fél naposan fogtam. Nagyon jó volt! :)s
2009. febr. 3. 22:18
 3/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszodat!!!
2009. febr. 3. 22:18
 4/6 anonim ***** válasza:

Van egy könyvem, ezt onnan lestem ki:

Nyáron már 1-2 hetesen ki lehet vinni, télen pedig 3-4 hetesen. Kezdetben 5-10 percre, majd az idő növelhető. A levegőztetéshez szokott csecsemő -5 fokig vihető ki. Minél jobb idő van, annál tovább lehet kint.

Nedves, esős időben (max fedett helyre vagy fedett kocsiban), erős szélben, ködös, füstös, szmogos levegőben ne vigyük ki!

2009. febr. 3. 22:37
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én anno úgy tanultam hogy fokozatossan kell a levegőhöz szoktatni a kismanót. :D

A szűkcsalád már eleve a kórházban megláttogat, így a rokonokra gondolva szerintem úgy illik ha kivárják a gyermekágyas időszakot.

Ez sok féle szempontból jó, mint fertőzés vagy betegség elkerülése céljából.

Mondjuk engem azért zavarna a párom szülei testvére annak fia, lánya, barátja, ha szülés után 1-2 héten belül láttogatna meg.

Szerintem ez az időszak a baba ismerkedésére és mélyebb érzések elhozatalára kell kedveznie. Időt kell hagyni mind a babának, mind a mamának és a papát se kihagyva ebből az örömteli időszakból. Később is jó lesz a láttogatás és nem olyan problémás.

Most lehet csak én vagyok ilyen felfogású, de én ezt így gondolom. Mindenkinek úgy kell csinálnia, ahogy neki jó.

Sok boldogságot!!!!

38 hetes kismama

2009. febr. 4. 09:21
 6/6 anonim ***** válasza:
Én decemberben szültem, és már két hetesen vittem sétálni. Mivel a vásárlást megtudtam oldani úgy, hogy addig anyukám vigyázott a picire, ezért először 6 hetesen volt velünk bevásárlóközpontban. Én nem tiltottam senkinek, hogy kézbe vegye, de először alapos kézmosás. Makk egészséges kissrác, holnap lesz két hónapos.
2009. febr. 4. 12:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!