Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mindenkinek van fogadott orvosa?

Mindenkinek van fogadott orvosa?

Figyelt kérdés

Nekem az 1. babánál sem volt és most sincs, pedig nagyon problémás, veszélyeztetett terhesség.

Sajnos egyáltalán nincs rá pénzünk.

1. babánál volt szülésznőnk, most valószínű, hogy arra sem lesz pénzünk.

Szerintetek mi lesz így velem és a babával? Annyira félek, de a párom nem tud több pénzt hazahozni, nekem lejárt a gyedem, remélhetően a szabikat ki tudom venni.

De mi van ha előbb szülök?

Nincsennek tartalékaink, de a babának már mindent megvettünk.

Mi a véleményetek?

2011. jan. 14. 21:53
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekem sem volt, viszont akkora szerencsém volt, hogy pont az a doki volt ügyeletes, akihez jártam. Nagyon meg voltam vele elégedve, nem éreztem, hogy emiatt másképp bánt volna velem.

A lényeg, hogy ne aggódj, és akkor minden rendben lesz. Gondolj csak bele abba hány tini lány szüli meg otthon titokban a gyerekét egyedül (na jó lehet nem olyan sok, de hallani róla híreket), hát akkor neked is menni fog kórházban, orvosok közt, akiknek kötelességük téged legjobb tudásuk szerint ellátni.

2011. jan. 14. 22:02
 2/11 kisnita ***** válasza:
100%

Nekem az a véleményem, hogy ügyeletesnél is lehet szülni. Sőt, sajnos sokszor megesett már a környezetemben, hogy az ügyeletesen doki rendesebb volt mint a fogadott. Ismertem olyan anyukát a kórházból aki előre kifizette a fogadott dokiját az meg szépen lelépett a pénzével nyaralni mire szülni kellett volna. (na ezért nem szabad előre pénzt adni)

Nekem volt fogadott dokim és egy picit bánom, hogy amit neki leperkáltam azt nem inkább valami sokkal értelmesebb dologra költöttem. Ugyanis láttam, hogy az ügyeletes dokik is ugyan olyan ha nem kedvesebbek meg lelkiismeretesebbek mint a fogadottak. Velem jól kib@szott a fogadott dokim, túlhordatta velem a babát mert jobban hitt az uh-nak (amit mellesleg nem is ő végzett hanem a szonográfus csaj vagy kik azok ott az UH-n) mint nekem, hiába mondtam, hogy már itt az idő, hiába voltak fájásaim meg nyíltam ki 2 ujjnyira vissza tartotta a szülést ezért 45 hétre született meg a kisfiam 3 nap vajúdás után császárral, kéken-zölden, ázottan meg oxigénhiányosan mert hogy szerinte csak a 42. héten tartottunk. Szóval egy cseppet se aggódj azon, hogy nem tudtok megszakadni, hogy egy vad idegen ember zsebét teletömjétek, nem ő szüli meg azt a gyereket hanem te! A szülésznővel én úgy vagyok, hogy ha tényleg rendes meg ott van veled meg támogat, biztat stb akkor megérdemli, hogy kapjon egy csokit vagy egy szál virágot esetleg ha olyan jól áll a család anyagilag egy kis pénzt. Mikor én szültem több szülésznő is volt a 3 nap alatt összesen 6-ot ismertem meg és volt jó meg kevésbé jó tapasztalatom is. Volt egy nagyon lelkiismeretes csaj aki tényleg rendes volt meg támogatott, de volt olyan is aki váltásra jött és csak annyit szólt hozzám hogy: Maga még mindig itt van? Mikor akar már megszülni? Nagy flegmán. Biztos nem lett volna ilyen nagy szája ha ő kínlódott volna már 2. napja:S

2011. jan. 14. 22:14
 3/11 anonim ***** válasza:
Nekem volt fogadott dokim,de még mindig nem tudom eldönteni, hogy jó volt-e vagy sem. A legtöbb fogadott doki már úgyis csak a finisben megy be, addig meg úgyis a szülésznők, meg az ügyeletes orvos foglalkozik Veled. Az ügyeletes orvossal csak az az én problémám, hogy általában, a fiatal, pályakezdő orvosokat osszák be ügyelni éjjelre, és mint tudjuk a babák általában éjjel szeretnek születni. Nem egy ismerősöm szült már akinek nem volt fogadott orvosa, és sajnos fogadott,főorvos mellett is történtek komoly problémák. Ha nincs semmi probléma, akkor csak rajtad és a babán múlik, hogy milyen lesz a szülés, ha komplikáció merül fel, akkor meg azért vannak ott az orvosok, hogy mindent megtegyenek a baba és a mama érdekében
2011. jan. 14. 22:48
 4/11 anonim ***** válasza:
Én nem bántam meg, hogy a lányom születésekor fogadtam orvost, ugyanis ha az ügyeletes dokin múlt volna, nem biztos, hogy most egészséges lenne. Persze lehet, hogy én pont kifogtam egy hülye orvost (tényleg nagyon hülye volt!), de a lényeg, hogy a fogadott orvosom hozott jó döntést. Az már más kérdés, hogy van-e az embernek rá pénze. Én most vagyok 5 hónapos terhes és onnantól kezdtük gyűjteni a pénzt a szülésre, hogy megtudtam, hogy terhes vagyok. A vizsgálatok miatt inkább lemondok más dolgokról, de amennyire lehet szeretném bebiztosítani magunkat - FŐLEG A GYEREKEKET.
2011. jan. 15. 07:48
 5/11 A kérdező kommentje:

1. babánál sem volt fogadott orvosom, akkor sem volt rá havonta 10.000 ft-om, + szülésnél 100.000ft. Egyébként a 3. doki gátvarrni jött be, egyébként orvost nem is láttam.

A szülésznővel elégedett voltam nagyon, ő akkor 20.000 ft-ot kért. Mi 60.000ft-ot adtunk.

Attól félek, hogy megint ennyit elvárna és ennyi sajnos nincs.

Kedves Utolsó!

Én gyeden vagyok itthon a kisfiammal, össz bevételem 100.000 ft és az egyetemre járó párom is csak ennyit tud hozni havonta. 35 évesek vagyunk.

A lakást béreljük, de lehetne hiteles is, mindegy.

Szóval az írásodból az derül ki, hogy csak az szülhet, vállalhat gyereket, aki gazdag.

A 2 éves kisfiúnk is mindent megkap, most volt Karácsony, a szülinapja és télvíz idején a rezsi sem a legolcsóbb.

Sajnálom, hogy a negyedmilliós fizetésem ellenére, +amit a tb-be fizettem, ezen kívül nincs még legalább 200.000 ft-om a szülésre.

Biztos az én szégyenem.

Én csak attól félek, hogy a mai világban felelőtlenség orvos nélkül szülni, de nem hiszem, hogy ez az én szégyenem lenne.

A 2. babára is több, mint 100.000 ft-ot költöttünk, mert sokmindent újból meg kellett venni.

Egyébként az sztk-s orvosnak 2x adtam eddig 10.000 ft-ot, de ő nem vállal szülést, rengeteg gyógszert is szednem kell, havonta cca. 20.000 ft.

2011. jan. 15. 10:25
 6/11 A kérdező kommentje:
Tulajdonképpen arra lennék kiváncsi, hogy akinek nem volt orvosa, megbánta -e ezt a döntését.
2011. jan. 15. 10:30
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

10 évvel ezelőtt, az első gyermekemnél felkértünk orvost a terhesség végén. Ráadásul 2 héttel előbb érkezett a kisfiam, az orvos pedig éppen ügyeletes volt.

Akkor még nem volt ilyen, hogy előre jelzik, ennyi és ennyi lesz a szülés. Amennyit tudtunk, annyit adtunk. Nem volt sok akkor, amit tudtunk adni.

Most nem tudunk felfogadni... Örülünk, hogy szépen a babaholmikat apránként beszereztük. És még nincs vége. A vitaminjaimról, gyógyszereimről nem is beszélve, amiket minden hónapban fizetünk. Nem dolgozom. Veszélyeztetett terhes vagyok most is.

Tehát akit javasoltak is volna, előre mondja, hogy kb. 80.000 a szülés.

Normál esetben úgy "látom", hogy nem fogadott orvosnak is aki teheti kb. 40.000 Ft-ot ad.

Mi nem fogunk tudni. Talán semennyit. Nem vagyunk ezzel egyedül, hidd el!

Ami pedig azt illeti, sajnos ezt keltik az emberben, ezt a bizonytalan, bizalmatlan érzést, ha nem "tudsz" fizetni. Bízz abban, hogy te mindent megteszel azért, hogy minden rendben menjen, ha pedig ott vagy már a szülészeten, akkor legyél határozott és "rámenős", ne szégyellj semmit... Fizetni pedig nem kell!

2011. jan. 15. 11:58
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Én az első babámat várom és nem fogadtam orvost.De elterveztem még a terhességem előtt, hogy nem is fogok.

A helyzetünk ugyan teljesen más, hiszen én megtehettem volna(kicsit szűkösen) de úgy gondolom több száz ezer forintot kiadni igazán felesleges.

Annak a pénznek máshol van a helye,inkább a babámra költöm.

10-20 ezer forintot adok majd a szülésnél,de többet nem.

Ha ember számba sem vesznek,akkor egy fillért sem adok.

Veszélyeztetett terhes vagyok,bár szerintem kicsit eltúlozták,ennek ellenére nem félek,hogy baj lenne.Szerintem egy fogadott orvos sem tud érted többet tenni,mint egy ügyeletes,sőt!!!!!!!!!

Ne aggódj minden rendben lesz a szülésnél,sok erőt,kitartást hozzá és legfőképp Jó egészséget nektek!!

2011. jan. 15. 16:09
 9/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Nektek is kívánok sok szerencsét, könnyű szülést és sok boldogságot a babához:)

Remélem, hogy megint komplikáció mentes lesz a szülés, bár az első babát is 2 napig szültem.

Én is veszélyeztetett vagyok, kinyílt a méhszájam. Nameg idősnek számítok.

Olyan borzasztó, hogy ennyire anyagias világot élünk.

Én nem várom el, hogy a rendelkezésemre álljon bárki, csak azt, hogy ott helyben a maximális tudását használja és emberi legyen. Nem kell, hogy extra szolgáltatást nyújtson senki.

2011. jan. 15. 16:52
 10/11 anonim ***** válasza:

11:58 vagyok

Hát tudod, nem az extrákért fizetünk zsebbe, valami különlegesért, hanem szomorú, de az alapellátásért, amibe beletartozik, hogy normálisan ellássanak, figyeljenek ránk.

2011. jan. 15. 17:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!