Mindenkinek van fogadott dokija? És ha igen akkor mért?
Személyesebb a kapcsolat vele. Végig kíséri a terhességet és a szülés is nála történik. Nekünk az eleje nem volt probléma mentes, így nem is volt kérdés, hogy legyen-e magándokink.
34+3 hetes
Az elso babamat kulfoldon szultem, nem volt fogadott dokim, nem mentem maganklinikara, mert minden nagyon egyszeruen ment: fele annyi kotelezo (es szerintem nem mindig szuksegszeru) vizsgalat volt, mint itt, Magyarorszagon, az altalanos havi ellenorzesen csak a kotelezo genetikai szuresekre kellett menni (2 uh, kombinalt teszt). A vedono, szulesz egy es ugyanaz volt, idopontra mentem, nem vartam, egy talalkozo alatt megvolt az osszes olyan meres, konzultacio, vervetel, pisicsekkolas, stb, amire az adott honapban szukseg volt.
A masodik babamat is kulfoldon kezdtem el kihordani, de epp a harmadik trimeszterre Magyarorszagra koltoztunk csaladi okok miatt. Nem gondoltam, hogy lesz fogadott orvosom, de amikor mar jobbra-balra kuldozgetett a vedono, a fejet vakarta a korzeti nogyogyasz, mert zavarba jottek a kinti vizsgalati eredmenyeimtol es hirtelen azt sem tudtak eldonteni, hogy mikor, hova, kihez kuldjenek, akkor inkabb kerestem egy dokit, aki ket perc alatt kepes volt atlatni a helyzetemet es nem kuldozgetett tovabb.
O ajanlott szulesznot is, akihez idopontra jarhatok ctg-re, nem fel napos varakozassal, ami nagyon nem hatrany, figyelembe veve, hogy az idosebbik babam is csupan 13 honapos es nem tudom egesz delelottokre otthon hagyni, vagy annyi ideig lekotni a varoteremben, amikor vinnem kell magammal.
Egyebkent sem a doki, sem a szuleszno nem ker penzt a terhesgondozasert, csak a szuleser adok nekik amennyit jonak latok, tudok, igy nekem megeri.
Egyebkent ha gordulekenyen, gyorsan menne a terhesgondozas fogadott doki es szuleszno nelkul, akkor eszem agaba sem jutott volna barkit is felkerni, mert szulesnel en nem vagyok tul igenyes. Tudom, hogy milyen a szules, hogy hogyan viselkedek akkor, nekem aztan ugyanmindegy lesz, hogy ki fog vizsgalgatni vajudas alatt, illetve ki all majd a labamnal kitolaskor, az ugyeletesek is tokeletesen megfelelnenek.
Nekem ez olyan, mint a fogorvos. Részben bizalmi dolog, hogy - már megbocsássatok - ki turkál bennem, másrészt jó, ha ismeri a nyűgjeimet, esetleg a probélmáimat, és ennek tükrében ad válaszokat, tanácsol dolgokat. Az sem mindegy, hogy bármikor fel lehet-e hívni, vagy a kórházban éppen kifogok valakit, akivel még sosem találkoztam, vagy éppen "híre" van már a városban, de kénytelen vagyok alávetni magam a vizsgálatnak.
Persze sok pénzbe kerül....de azt gondolom, hogy ez éppen megéri, mert nem kicsi a tét, a baba és mama egészsége. Hozzáteszem, hogy egyénként is járni kell nőgyógyászhoz évente legalább egyszer, így ezzel ez a kérdés is letudva:-)
(34. hetes mami)
Én SZTK-s dokihoz járok, nagyon meg vagyok elégedve vele.
Ügyeletes orvosnál fogok szülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!