Mi a normális vérnyomás érték, tudna ebben segíteni valaki?
Figyelt kérdés
A 32. hétben vagyok. Állítólag a 3. trimeszterben megnő a vérnyomás értéke.
Eddig 115-120 körül volt, most már mérek (mérnek) 135-137 értéket is.
Meddig normális?
Annyit olvastam, hogy 150-től kórházi felvétel javasolt.
2011. jan. 13. 18:50
1/8 anonim válasza:
140/90-ig jó,ha tartósan efelett van,orvossal kell konzultálni.beszélnék a helyedben az orvossal,ő biztosan meg tud nyugtatni.
2/8 anonim válasza:
Nem tudom miert,de amikor a vedono meri a vernyomasomat vagy orvos,akkor mindig sok.150/90 , 144/90, ...
Otthon mindket vernyomasmerot hasznalom es 120 fole sosem megy. Kerte a vedono vigyem be es megnezi jol mernek-e. Annyi volt ,mint a higanyos neki. Nem ertem hogy lehet.
Otthon sosincs magas vernyomasom....
3/8 anonim válasza:
Második:ez teljesen normális,fehérköppenyes szindrómának hívják.Otthon mérd,és vezesd magadnak egy kis füzetbe.
4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2011. jan. 14. 11:03
5/8 anonim válasza:
A te vérnyomásod még jó, de azért 140 fölé nem menjen.A pered az mennyi, a második érték?Az is lényeges.Nekem is a védőnő mindig magasabbat mért, de a végére sajna már otthon is felugrott.Kórházban is voltam vele, de nem lett semmi probláma belőle.
6/8 anonim válasza:
19.34-es
Most voltam egy nagyon kedves ,fiatal,uj vedononel es csak 110/80 volt, vegre eloszor nem magas :) Ennyit szamit nalam ugy latszik ki ul velem szemben :)
7/8 A kérdező kommentje:
60-70 körül van az alsó
2011. jan. 15. 12:35
8/8 anonim válasza:
Az nagyon jó, az alsó érték az szuper.Ne idegeskedj rajta, nyugi, semmi baj nem lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!