Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Honnan lehet biztosra tudni,...

Honnan lehet biztosra tudni, hogy a magzatvíz szivárog e vagy csak folyásom van?

Figyelt kérdés
2011. jan. 12. 10:07
 1/6 anonim ***** válasza:

Én a huszas... hetek közepétől kezdtem figyelni, de mindvégig tisztasági betétet használok. Sokszor megijedtem, mivel időnként nem csak folyást észleltem, hanem bővebb vizesebb "nyomot". Ez addig lehet normális, amíg nem érzed, hogy önkéntelenül "megindul" valami, mint egy kontrollálatlan vizelet. Pedig bizony még az is lehet. Ugyanis észre sem veszed és a húgyhólyagod nem zár rendesen, mozdulatnál, hapcinál, köhögésnél, nevetésnél később a baba helyezkedésnél bizony távozik némi mennyiségű vizelet, akkor is ha nincs tele a hólyag. Én úgy gondolom, hogy ha a tisztasági betétet nem lehet kicsavarni a nedvességtől, addig nincs baj.

10 évvel ezelőtti szülésem úgy indult meg, hogy szivárgott a magzatvíz. Akkor éreztem azt éjszaka, hogy pisilnem kell, ki is mentem a wc-re, de furcsa volt, hogy nem tudtam "szabályozni". Hogy milyen mértékbeli különbségek vannak, nem tudom, de hidd el, hogy vizelet fog távozni, még ha nem is érzed, nem tudsz róla.

Hány hetes vagy?

2011. jan. 12. 10:17
 2/6 A kérdező kommentje:
Szia!38hetes vagyok vasárnap távozot a nyákdugom és tényleg nem tudom hogy most ez a magzatvíz vagy sem.csak egy kis pisi folt van a bugyimon de akkor valoszínüleg az nem az.Köszi válaszod
2011. jan. 12. 10:25
 3/6 anonim ***** válasza:
A napokban hallottam, hogy nagyobb patikákban lehet olyan betétet kapni, ami magzatvíz hatására elszíneződik.
2011. jan. 12. 12:13
 4/6 anonim ***** válasza:

Én meg valahol olvastam, hogy zsepiket kell tenni a bugyiba. Ha átázik akkor nem folyás. Mert az annál sűrűbb, hogy egy zsepi át tudjon ázni. Mondjuk ha pisi, arra nincs tippem :D Esetleg annyi, hogy kimész, pisilsz, és ha utána is csordogál valami, az magzatvíz.

DE: meg fogod ismerni!!! Én arra ébredtem hajnalban, hogy mondogatom magamban, hogy folyik a víz, folyik a víz... Kimentem, még röhögtem is, hogy ilyen hülyeséget álmodok. 38 hetes voltam. És lám :) Pedig még csak épp egy kicsit áztatta el a fehérneműm, mégis felébredtem rá! Jellegzetes ÉDES illata volt, ezt mások is mondták már előre. Annyira jellegzetes, hogy szülés után még hónapokig fel tudtam idézni az illatát. Színre mer enyhén rózsaszínes és vizes állagú. Szóval ha máshogy nem megy, szimat :) Sok szerencsét!

2011. jan. 12. 12:36
 5/6 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem 37/4 naposan kezdett el szivarogni a magzatvizem. Onnan tudod, hogy az magzatviz, hogy egymas utan tobbszor kis mennyisegu kicsit surubb viz tavozik beloled. Olyan, mintha pisilned kene, de csak par csepp jon beloled, es par percenkent ez ismetlodik. Ez eltart akar orakon keresztul is, mig nem tavozik a magzatviz. Ha ilyen van, akkor irany a korhaz, mert megidult a szules. Ahogy mar elottem irtak, tenyleg lehet venni olyan betetet a patikaban, ami elszinezodessel kimutatja, hogy az magzatviz e vagy sem. Nalam ezt hasznaltak a korhazban is.
2011. jan. 12. 15:05
 6/6 anonim ***** válasza:
Én írtam a betétet. Valami fontos jutott az eszembe: amíg kiderül, mi folyik, kerüld az ülőfürdőt a fertőzésveszély miatt és inkább tusolj.
2011. jan. 12. 15:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!