Első babás kismamák, jártok felkészítő tanfolyamra, jógára, vagy légzéstechnikára, vagy ilyesmire? 29 hetes vagyok, ideje lenne elkezdeni?
Szia!
Én felkészítőre tudatosan nem mentem,jógára szerettem volna,de drágának találtam,kismamatornára egyszer elmentem,de többet nem(komolytalannak éreztem).Inkább sokat sétáltam.A mozgás is megvolt,és jól is éreztem megem tőle.
Ezek szerint te már túl vagy a szülésen? És milyen volt?
Én is csak a házimunkában mozgom ki magam, és egy kis sétában, más nincs, mert vizsgaidőszak van, és többnyire ülök a fenekemen és tanulok. Mennék majd a 33. héttől kismama tornára ahol légzéstechnikát is tartanak, remélem akkor még nem lesz késő elkezdeni...
Az első válaszolónak írtam az előző válaszom.
Kedves második, nekem nem fáj semmim, teljesen jól vagyok, csak a szülés miatt izgulok már, nem tudom mivel kellene készülni, vagy kell-e egyáltalán? Pl. intimtorna? Vagy baba elsősegély tanfolyam? Voltatok ti ilyenen? Vagy majd a védőnő elmond mindent? jajjj...
Túl vagyok rajta igen:-)Már 4 hónapos a fiam.
Császáros szülés volt,úgyhogy túl sok mindent nem tudok róla mondani.A fájdalom elmúlt,a baba meg gyönyörű:-)
Szerintem biztosa nem késő elkezdeni.A vizsgákhoz meg sok sikert.További boldog babavárást kívánok neked.
Még mindig első vagyok:-)
Én pont azért nem akartam felkészítőre járni,mert nem akartam "túlparázni" a szülést.Az ember magától is tudja,hogy a szülés fáj,nem kell,hogy elmagyarázzák.Nem kell,hogy elmagyarázzák,hogyan gondozd és hogyan legyél jó anya,mert magadtól is tudod.Ezenkívül van védőnőd és gyermekorvosod(remélhetőleg normális)akiktől mindent megtudsz.Elsősegélyre nem jártam,mert még a gimiben tanultam csecsemőgondozást,-elsősegélyt is,meg hát úgysem lesz rá szükség:-)
Tudom mondani könnyű,hogy ne izgulj,ne félj,de hidd el ha itt az idő,majd minden megy magától.
Én is a kórháznak a szülésfelkészítőjére jártam, és nem bántam meg. Nem kaptam annyira sok új infót, mindennek utánanéztem már a neten:), de nekem is jó volt körbejárni a szobákat, megbeszélni a szülésznővel a teendőket, megnyugtató volt és érdekes.
Jógára nem járok, kicsit lusta vagyok ehhez sajnos:)
Masszázsra akarok beiratkozni, mert mostanában annyira gyorsan fáradok és fáj a hátam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!