Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szerintetek hülyeség szembemen...

Szerintetek hülyeség szembemenni a bevett terhesgondozási gyakorlattal? Többi lenn.

Figyelt kérdés

Arra gondolok, hogy nem mindig a helyi laborban csináltatom a meg a vizsgálatokat, mert Budapesten bizonyos helyeken megbízhatóbbak és gyorsabbak. A kórházi uh-gal ugyanez a helyzet, 3-4 perc a vizsgálat, inkább magánorvoshoz mentem. Szülni már az előzőt is Pesten szültem, és most is ott szeretnék, a helyi kórházban elég elmaradottak a körülmények és a gondolkodásmód is. Pl 3 napig nem vehetsz fel bugyit az ágyban.

Nem verem ezt az egészet nagydobra, de a helyi kismamákkal beszéltünk róla, azóta nem is nagyon szólnak hozzám. A rokonság is azt mondja, hülyeség ennyit költeni, amikor ingyen is elérhető minden. Csak hát én annyira szeretnék mindent megtenni ezért a babáért!

2011. jan. 5. 09:33
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Ezt a bugyikérdést akkor sem értem. 17 éve szültem az elsőt, 1,5 éve a negyediket, mindet Pesten, és soha ilyenről nem hallottam, csak Kecskeméten.
2011. jan. 5. 10:00
 12/23 anonim ***** válasza:

Na nekem harmadik és ugyanezt kérdezték az sztkban pár napja és nekem is itt lett elegem az úgynevezett "ingyenes" ellátásból. Én mindkét előző terhességemnél tűrtem a bunkóságukat,hogy semmibe vesznek, hogy egy jó szava nem volt egyik "ingyen" dolgozó egészségügyis szakembernek (ezt mind az orvosokra mind a nővérekre asszisztensekre értem).

Elhiszem hogy nehéz a munkájuk, meg belefáradtak de ez akkor sem állapot.

Én mostanra elégeltem meg és pontosan úgy fogok cselekedni mint te (csak mi ráadásul nem is Pesten élünk így járhatok majd fel) de egyszer az életben kijár nekem hogy emberként beszéljenek velem és a gyerekemről.

Beleuntam a 2 perc alatt elhadart válaszokba és eredményekbe.

Most megtehetem hogy magánra menjek.

Hogy ki mit mond arra meg teszek.

Szerintem aki emiatt furán viselkedik veled, az egyszerűen csak irigy hogy te megteheted ő meg nem (hogy fizetős szolgáltatásokat vegyen igénybe).

Ne foglalkozz semmivel, lényeg az egészséges baba és nyugodt anyuka.

Mert akinek minden vizsgálaton csak elhadarják a választ vagy még sokszor azt se, és semmi információt nem osztanak meg vele, az szerintem minden , csak nem nyugodt kismama.

És szerintem a nyugalom megéri a pénzt.

2011. jan. 5. 10:00
 13/23 anonim ***** válasza:

Akkor még debrecen kiváltságosan jó helyzetben van itt tündéri a személyzet az otiban is.

Gratulálok az 5 babához/ gyermekhez!

Jó egészséget hozzájuk és persze Nekik is!

2011. jan. 5. 10:08
 14/23 anonim ***** válasza:

Szerintem is teljesen normális. Terhesgondozásra a dokim magánrendelésére járok, a vérvételekre a beutalókat a ház aljában lévő háziorvosomnál iratom meg a nődoki helyett ( az ő beleegyezésével), vérvételre az sztk-ba járok, nem a kórházba. Ultrahangra genetikaira magánorvoshoz mentem, a simára a terhesgondozóba. A 36. héten vagyok, 2 alkalommal voltam a kórház terhesgondozójában, a 16. heti AFP-n és a terhesség megállapításánál.

A dokim eleinte furán nézett, de elmondtam neki, hogy azok után, hogy első gyermeknél nálam is úgy kezdték, "ugye, nem tartja meg" és már vették elő az ehhez szükséges papírokat, nem szívesen megyek vissza oda.

Holott első gyerek és fiatal sem vagyok, 24 éves...

NA mindegy.

A lényeg, hogy gratulálok az 5. babákhoz, én is legalább annyit szeretnék :)))

2011. jan. 5. 10:15
 15/23 anonim ***** válasza:
Érdekes, hogy a bugyin problémáznak. Anyukám mesélte, hogy amikor engem szült, akkor még tényleg ez volt mindenhol (de az 23 éve volt), viszont amikor én szültem (Pécsen), akkor már nem problémázott senki a bugyin, sőt, a kórházban adtak betétet is hozzá.
2011. jan. 5. 10:20
 16/23 A kérdező kommentje:
Nem csak a bugyin problémáznak, hanem saját hálóinget sem használhatsz. Elég ciki egy olyan nyitott, vérfoltos cuccban lenni, akárhányszor is cserélheted egy nap.
2011. jan. 5. 10:24
 17/23 TKI Ibolya ***** válasza:
Én meg kifejezetten örültem,hogy nem a saját hálóingem lesz véres.És ki előtt szégyenled magad? A többi frissen szült nő előtt vagy a doki előtt? Hidd el senkit nem érdekel,hogy miben vagy!Köntöst azért fel lehet venni ha kimész a szobából.
2011. jan. 5. 10:28
 18/23 A kérdező kommentje:
Nem a szégyenről van szó, hanem a konfortérzetről.
2011. jan. 5. 10:29
 19/23 anonim ***** válasza:

Ilyet én még nem hallottam, hogy nem lehet bugyit felvenni.Meg is őrülnék, meg tojnék rá, mert én abban alszom, tehát én anélkül meztelennek érezném magam-a vérzés milyenségét, meg megtekintheti a betéten is, ha nem elég, ha én elmondom milyen is.Nem?És akkor folyik mindenhová a cucc az ágyban?Jó isten.Na, higiénia, meg komfortérzet.A kórházi hálóing az ott is kötelező volt ahol szültem, de nem az a hátul nyitott fajta volt, hanem belebújós, mélyen dekoltált :)))az nem zavart, mert bár igénytelen és ronda volt, de az ott nem divatbemutató-még le is fényképeztettem magam benne, mert olyan nagyon "jól" állt.:))

Hogy a kérdésedre is válaszoljak-Azt teszel, amit szeretnél-szerencsére.Nem muszáj megaláztatni magad, ha nagyon nem akarod.Élj a lehetőségeiddel és ne foglalkozz másokkal-majd, ha meglesz a baba, még nagyon rá kell szokni erre, mert mindenki jobban fog tudni nálad mindent!:)))

2011. jan. 5. 10:42
 20/23 anonim ***** válasza:
Nálunk is egy fos a terhesgondozás, legszívesebben be se tenném a lábam. 8 hetesen voltam először, se orvos, se uh nem volt, egy nő tett fel kérdéseket, ennyi. Közölte, h a 13. héten lesz uh, a 14.-en vizsgálat, viszlát.
2011. jan. 5. 11:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!