Szerintetek hülyeség szembemenni a bevett terhesgondozási gyakorlattal? Többi lenn.
Arra gondolok, hogy nem mindig a helyi laborban csináltatom a meg a vizsgálatokat, mert Budapesten bizonyos helyeken megbízhatóbbak és gyorsabbak. A kórházi uh-gal ugyanez a helyzet, 3-4 perc a vizsgálat, inkább magánorvoshoz mentem. Szülni már az előzőt is Pesten szültem, és most is ott szeretnék, a helyi kórházban elég elmaradottak a körülmények és a gondolkodásmód is. Pl 3 napig nem vehetsz fel bugyit az ágyban.
Nem verem ezt az egészet nagydobra, de a helyi kismamákkal beszéltünk róla, azóta nem is nagyon szólnak hozzám. A rokonság is azt mondja, hülyeség ennyit költeni, amikor ingyen is elérhető minden. Csak hát én annyira szeretnék mindent megtenni ezért a babáért!
Akkor én nagyon szembe mentem vele, és a legtöbb ismerős kismama is! :)
Helyben csak a védőnőhöz megyek, de oda is ritkán, mert sajnos nem egy kiváló szakember, nekem többet segítenek a kisbabás barátnőim v. a csecsemőgondozó végzettségű szomszéd.
Budapestre járok be magándokihoz, az ő kórházába megyek vérvételre, uh-ra, pár hét múlva ctg-re, most oda küldött diabetológiára. A genetikai uh-kat az Istenhegyi Géndiagnosztikán csináltattuk, számomra megbízhatóbb volt, hogy közel 20 percig nézik a babát és nem kidobnak 3 perc alatt. Inkább fizettem.(Szerencsémre megtehetem.)
Te tudod hogy neked mi a jó...
nekem pl. :
labor: mindig ugyanaz a két hölgy van kedvesek barátságosak nem akarnék máshová menni a bizonytalanba.
uh: főorvos a doki szintén nagyon emberséges nem fut felesleges köröket de minden fontosat elmond. Nem beszél latinul.... azt hiszem kevés jobb van nála.
kórház: klinika. szintén
szóval aki meg van elégedve nem megy el aki meg
úgy érzi hogy lehetne jobb is elmegy. Ez nem szembekerülés a megszokottal hanem kényelem, sokszor az emberség keresése. A pénz olyan hogy nyilván lehetne a babára költeni de a terhesség legalább annyira fontos egy nőnek mint az esküvő és ott se két hét alatt csapjuk össze a dolgokat itt se kell megelégedni a megalázással ha azzal találkozik egy kismama.
Mármint negyedik vagy négyesikrek...
Amikor első uh-ra mentem még nem voltam házas odahajolt a doki és megkérdezte megtartja a babát?
mondom a kérdést se értem hát persze.... a váróban tette fel a kérdést. Hol máshol... Természetesen várva várt baba volt de ha valaki nem akarja akkor nem a folyosó meg 50 vadidegen között kell-ene- bevallania hogy abortuszra kell a papir nem uh miatt jött.. ez is tök megalázó.
Én is magán dokihoz járok Kecskeméten nem megyek az általános ultrahangra.Terhes gondozásra viszont a kerületi védőnőhöz megyek,mert szerintem az sehol sem ér egy kalap ... sem.Vérvételre is a kórházba mentem nekem nem volt velük problémám.Sőt szülni is itt fogom a harmadik babámat,mert nekem csak jó tapasztalataim vannak pl: a szülésznők tündériek.A bugyit meg azért nem lehet felvenni 3 napig mert figyelik, hogy mennyit és milyen állagút vérzel, de napi 6 lepedőt is elhasználhattunk .Egyébként ha jöttek a látogatok vagy mentem tusolni én is vettem bugyit és senki nem nézett a hálóingem alá.Pesten én nem szeretnék szülni,mert hogy érek fel gyorsan ha beindul a szülés vagy ha komplikáció van hová rohanok.Szerintem ezt mindenki maga dönti el ha te így nyugodtabb vagy akkor csináld úgy ahogy neked megfelel és ne törődj mások véleményével.
29 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!