Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » TGYÁS igénylésekor a foglalkoz...

TGYÁS igénylésekor a foglalkoztatói igazolást is nekem kell kitölteni, vagy azt a munkáltató intézi?

Figyelt kérdés
2009. jan. 28. 10:49
 1/3 anonim ***** válasza:
Munkáltató intézi szerintem.
2009. jan. 28. 10:59
 2/3 anonim ***** válasza:

Szia, én pont tegnap kérdeztem meg a barátnőmet erről. (4 hós a babája) Ő nem adta le, mert úgy is látja a rendszer és mert úgy is fel fogják keresni a munkáltatódat. Úgy hogy én nem fogom leadni.

37 hetes kismama

2009. jan. 28. 11:46
 3/3 anonim ***** válasza:

Szia!

A foglalkoztatói igazolást mindenféleképpen a munkáltatódnak kell kiállítani, mert jövedelemről szóló összegeket is kell, hogy tartalmazzon, azokat pedig te saját magadnak nem írhatod be, és a papírokat lepecsételve, aláírva kell eljuttatni az ill. hivatalnak. A fogl. ig-ást internetről le tudod tölteni, azt beviheted a munkáltatódnak, vagy a védőnőknél is szokott lenni üres nyomtatvány. Bár ha rendes a munkáltatód ők is letölthetik.

Azonban ha a munkahelyed TB kifizetőhelyként is működik, jelentősen leegyszerűsödik a helyzet, mert akkor ez a nyomtatvány nem kell, elég csak egy egyszerű két lapos nyomtatványt kitölteni, ezt azonban mindenféleképpen a munkáltatód küldi el neked, és te töltöd ki, miután megszületett a babád. A kitöltött nyomtatványt pedig vissza kell küldeni a munkáltatótnak, aki tovább intézi az ügyedet és a pénzedet is tőlük fogod kapni. Remémel tudtam valamelyest segítni. 37 hetes kismama

2009. jan. 28. 13:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!