Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit tudtok a hyperinzulinemia-...

Mit tudtok a hyperinzulinemia-ról? Nem találok róla semmit a neten, de felmerült ez nálam.

Figyelt kérdés
2010. dec. 30. 21:57
 1/9 anonim ***** válasza:
Fokozott inzulintermelés. Alacsonyabb vércukorszinttel, rosszullétekkel járhat. Esetleg keress inzulintermelő daganatot (ettől ne ijedj meg..). Ha felmerült, remélem kivizsgálnak, de biztos nem lesz baj. orvos
2010. dec. 30. 21:59
 2/9 A kérdező kommentje:
hogy keressek? :)
2010. dec. 30. 22:06
 3/9 anonim ***** válasza:
Miért merült fel?
2010. dec. 30. 23:33
 4/9 anonim ***** válasza:
Nekem hyperinzulinemiám van. Úgy derült ki,hogy sokszor ájulás érzésem volt,remegtem,rosszul voltam,ilyenkor ennem kell pár falatot és már jobban is leszek. Voltam vele kivizsgáláson,csináltak már nálam 24 órás vércukormérést is,ami szintén igazolta,hogy sokszor alacsony a vércukrom. Gyakorlatilag nem tudnak vele mit kezdeni az orvosok, többször kell enni napközben de mindig keveset, mindig legyen nálad szőlőcukor bárhová mész. Azt megfigyeltem,hogy szülés előtt durvább volt a helyzet,többször voltam rosszul,mióta megszületett a kisfiam kevesebb gondom van ezzel a betegséggel,hogy mitől lett jobb a helyzet azt nem tudom,mert az életmódomon nem változtattam sokat...az összefüggést én sem értem,de így van.
2010. dec. 31. 00:16
 5/9 A kérdező kommentje:

Hát 10 hetesen vettek vért, zsemle és tej után egy órával, és ott a cukor, 3,9 lett, ami az alsó határ. Mivel folyamatosan éhes vagyok, nem szoktam eljutni a rosszullétig, viszont már most sokat híztam. Egyszer fordult elő, hogy 4 órán keresztül nem ettem, és ittam, na akkor rám is rám jött a gyengeség, remegés, ittam kólát, és 10 perc múlva jó lett. Korábban, terhesség előtt is előfordult, hogy reggel a kávé/cigi után (édeskével iszom) levert a víz, remegés, még feküdni is gyenge voltam,d e nem különösebben foglalkoztam ezzel.

Most egy internetes endokrinológus írta az eredményre, emg a tünetekre, hogy talán ez lehet, de közben elment szabira, én meg gondoltam utána járok, hogy mit is lehet csinálni ezzel.

Itt a nődoki annyit mondott csak, hogy inkább alacsony legyen, mint magas...

a védőnők meg csak azt mondták, hogy vérszegény vagyok... (mint mindig, ez nem volt nagy hír)

2010. dec. 31. 08:59
 6/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Azért kérdeztem, mert nekem is hasonló a szitu, de nem aggattak rám ilyen diagnózisokat. Nekem is délutáni kajálás után 3,2 volt a vércukrom a 12. héten.

Majd a 28. héten mentem vércukorterhelésre - ott az éhgyomri 4,4 lett, a terhelt meg 2,8!!!

A háziorvosom és a nőgyógyász is azt mondta, hogy örüljek ennek az eredménynek. Beszéltem diabetológussal is, közölte, hogy előfordul ilyen - nincs vele teendő.

Ha szédelgek, tudom, hogy ennem kell - ennyi!

2010. dec. 31. 09:14
 7/9 A kérdező kommentje:

Hát igen, itt ugye nem mondtak semmit nekem sem, csak hogy örüljek.

Éhgyomrit nem mértek, tehát azt nem tudom milyen lett volna.

azért izgat ez a dolog ennyire, mert írta az a doktornő, hogy hozzájárulhat a hízáshoz. (ami nekem sok...)

Te nem híztál sokat?

2010. dec. 31. 09:19
 8/9 anonim ***** válasza:

Én 57 kg-al kezdtem. Nem volt hányingerem egy percig sem a terhességem alatt (eddig). Az első trimeszterben 2 kilót híztam. a 19. hétig 5 kilót (itt már megintettek).

Most 30 hetes vagyok és 13 kilónál tartok...

Az biztos, hogy nagyon sok sütit péksüteményt és csokit eszem - valószínűleg pont az alacsony vércukorszintem miatt kívánom ezeket.

Majd leadjuk! :)

Jobb, mintha számolni kellene a szénhidrát bevitelt!

2010. dec. 31. 09:34
 9/9 A kérdező kommentje:
hát én 75ről indultam... és már most 5 kiló. Azzal nincs is bajom, hogy majd le kell adni, csak alig fogom tudni vonszolni magam... :S
2010. dec. 31. 09:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!