Mit tudtok a hyperinzulinemia-ról? Nem találok róla semmit a neten, de felmerült ez nálam.
Hát 10 hetesen vettek vért, zsemle és tej után egy órával, és ott a cukor, 3,9 lett, ami az alsó határ. Mivel folyamatosan éhes vagyok, nem szoktam eljutni a rosszullétig, viszont már most sokat híztam. Egyszer fordult elő, hogy 4 órán keresztül nem ettem, és ittam, na akkor rám is rám jött a gyengeség, remegés, ittam kólát, és 10 perc múlva jó lett. Korábban, terhesség előtt is előfordult, hogy reggel a kávé/cigi után (édeskével iszom) levert a víz, remegés, még feküdni is gyenge voltam,d e nem különösebben foglalkoztam ezzel.
Most egy internetes endokrinológus írta az eredményre, emg a tünetekre, hogy talán ez lehet, de közben elment szabira, én meg gondoltam utána járok, hogy mit is lehet csinálni ezzel.
Itt a nődoki annyit mondott csak, hogy inkább alacsony legyen, mint magas...
a védőnők meg csak azt mondták, hogy vérszegény vagyok... (mint mindig, ez nem volt nagy hír)
Szia!
Azért kérdeztem, mert nekem is hasonló a szitu, de nem aggattak rám ilyen diagnózisokat. Nekem is délutáni kajálás után 3,2 volt a vércukrom a 12. héten.
Majd a 28. héten mentem vércukorterhelésre - ott az éhgyomri 4,4 lett, a terhelt meg 2,8!!!
A háziorvosom és a nőgyógyász is azt mondta, hogy örüljek ennek az eredménynek. Beszéltem diabetológussal is, közölte, hogy előfordul ilyen - nincs vele teendő.
Ha szédelgek, tudom, hogy ennem kell - ennyi!
Hát igen, itt ugye nem mondtak semmit nekem sem, csak hogy örüljek.
Éhgyomrit nem mértek, tehát azt nem tudom milyen lett volna.
azért izgat ez a dolog ennyire, mert írta az a doktornő, hogy hozzájárulhat a hízáshoz. (ami nekem sok...)
Te nem híztál sokat?
Én 57 kg-al kezdtem. Nem volt hányingerem egy percig sem a terhességem alatt (eddig). Az első trimeszterben 2 kilót híztam. a 19. hétig 5 kilót (itt már megintettek).
Most 30 hetes vagyok és 13 kilónál tartok...
Az biztos, hogy nagyon sok sütit péksüteményt és csokit eszem - valószínűleg pont az alacsony vércukorszintem miatt kívánom ezeket.
Majd leadjuk! :)
Jobb, mintha számolni kellene a szénhidrát bevitelt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!