Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamák, akik nem házasságban...

Kismamák, akik nem házasságban éltek, a várandósság alatt felmerült bennetek, hogy talán jobb lenne összeházasodni?

Figyelt kérdés
Mi mindenféle elvtől mentesen nem vagyunk házasok, volt úgy is, hogy összeházasodunk, de mindig más volt fontosabb. Úgy veszem észre, az ügyintézésnél sokszor jóval egyszerűbb a helyzet a házasoknak.
2011. febr. 4. 10:10
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:

nehogy összeházasodjatok, legalább havi 1500-zal több a bevétel ha nem vagytok házasok! ... sokan ezért nem házasodnak:S

számomra elképzelhetetlen lett volna házasságon kívül gyereket szülni, sajnos elég maradi vagyok ebben a dologban... de valahogy nem akarom, hogy a gyereknek szégyenkeznie kelljen majd az iskolában, hogy a szülei nem házasok...

2011. febr. 4. 10:13
 2/18 anonim ***** válasza:

pár dologban egyszerűbb, főleg gyerekkel kapcsolatos dolgokban, ezért most lenne itt az ideje, ha akarjátok.

ezen kívül én még csak annyiban tapasztalom, hogy fölvehetjük egymás levelét a postán, ha a másik nem tud elmenni. meg gondolom, könnyebb hitelt kapni, de ez szerencsére nem érint. más nem jut eszembe. jogi szempontból a házasság nem jár túl sok előnnyel, nekünk inkább az érzelmi része volt fontos.

2011. febr. 4. 10:17
 3/18 anonim ***** válasza:

Keresztlányom 10 éves és az osztályában csak 8 gyerek szülei házasok, a többi 20 nem.... Persze van köztük elvált is, de nagyrészük egyszerűen csak együtt él és így vállaltak közös babát. Ezt nem követendő példaként írom, csak szerintem nem csúfolják senki gyermekét azért, mert a szülei nem házasok. Ez az idő már régen elmúlt, illetve szerintem nem is igazán létezett.

Ettől én még férjnél vagyok, mert nekem is fontos volt :)

2011. febr. 4. 10:18
 4/18 anonim ***** válasza:

"az ügyintézésnél sokszor jóval egyszerűbb a helyzet a házasoknak"

sajnos nem igy van ... tegnap hivtam az egyik népszerü bankot mert xy nem küldte a kocsi csekkjét a hitel befizetéséhez.

mondtam hogy ki vagyok és a szerződésszámot mégse volt hajlandó részleteket mondani hogy mennyi lesz a csekk végösszege csak a férjemnek....

szóval nem lesz úgyse jobb. ha a postára nem Ő megy a leveléért hanem én akkor 3x megnézik hogy családtag vagyok-e alig adják ki.

terhesen nem a legjobb házasodni egyébként a nászút nem igazi nászút pocakkal.

2011. febr. 4. 10:19
 5/18 anonim ***** válasza:

Mi sem vagyunk házasok,10 hónapos a babánk.

Semmiféle hátránya nincs eddig szerintem.

Idővel összefogunk házasodni de mintahogy írtad mindig valami fontosabb volt.

Amit az első írt hogy 1500ft-al többet kapsz az meg nem igaz mert attól hogy nem vagy házas nem számítasz egyedülállónak a családi pótlék szempontjából.

Ha csak telefonon is tartod a kapcsolatot a baba apjával,ha minimális szinten is akkor már nem vagy egyedülálló(tapasztalat),másrész ha rájön az állam hogy csalsz(mert ellenőrizhetnek) akkor mindent visszakell fizetned!

2011. febr. 4. 10:21
 6/18 anonim ***** válasza:
most hogy van a családi kedvezmény, a magzatra nem tudjuk igénybe venni, mert nem vagyunk házasok :-(
2011. febr. 4. 10:22
 7/18 A kérdező kommentje:

Így van, nem vagyok egyedülálló. És 1500, kit érdekel??? Ilyet még nem hallottam, de mint írtam, nem elvből és akkor hozzáteszem, nem is a pénz miatt. A nagylányunkat soha nem érte semmi hátrány emiatt.

Köszönöm a válaszokat:)

2011. febr. 4. 10:29
 8/18 anonim ***** válasza:

Mi 11 éve élünk együtt házasság nélkül.Van 2 gyermekünk,de semmi hátrányát nem érzik ennek,illetve azt se tudják mi az és minek,még kicsik.De mi így is férj és feleségként éljük mindennapjainkat,így is apa és anya vagyunk,érzelmi téren sincs másképp mintha házasok lennénk.Nem vagyok ellene szó sincs róla,csak valahogy így alakult az életünk,sokat beszéltünk régen róla,de most már ez nem téma nálunk,ennél fontosabbak a gyerekekkel való hétköznapi történések,pl mi volt az oviban,bölcsiben,kivel játszott stb.:)

Ügyintézéseknél meg általában 2 kicsi gyerek mellett egyszerűbb és gyorsabb egyedül menni vagy én vagy apa és ilyenkor a másikkal vannak a gyerekek,persze vannak kivételes esetek mikor mindkét félre szükség van,de ez nagyon ritka.Mi semmi hátrányát nem érezzük.

2011. febr. 4. 10:49
 9/18 anonim ***** válasza:
Szia! Én júniusra vagyok kiirva pont ma vagyok 20 hetes és elötte egy hónappal fogunk összeházasodni de csak egy kis polgári lessz a név miatt és hogy ne nyilatkozattal szülessen a baba. Az egyházit majd ha összegyűjtjük rá a pénzt és persze ha a bébink majd viszi a fátylam:)mi így szerettük volna és remélem sikerül is majd. Jó babavárást
2011. febr. 4. 10:54
 10/18 anonim ***** válasza:
Előző vagyok.Még annyit szeretnék,hogy természetesen a gyerekek az apjuk nevét viselik.Mikor az elsővel voltam állapotos felmerült egy gyors esküvő,de én semmiképpen sem zerettem volna,hogy azt a látszatot keltsük,hogy csak a gyerek miatt tegyük,meg pocakosan érzelmileg túl voltam töltve a babavárással,nagyon boldog voltam és valahogy egyáltalán nem érdekelt,hogy akkor felvehessem azt a bizonyos "fehér ruhát".Azóta meg mint írtam már nem téma valahogy más sokkal kisebb apróbb dolgok fontosabbak lettek.
2011. febr. 4. 10:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!