Miért? Nem akartam offolni az egyik korábban felmerült kérdésben. További lent
nem akartam offolni az egyik korábban felmerült kérdésben:
"nálunk az a szokás,hogy ahogy bebizonyosodik a terhesség,táppénzre veszik a kismamákat,mi nem dolgozhatunk várandósan,gondolom Tudod miért."
nem tudom, miért. segít valaki. talán, vegyszerek miatt?
ja, igen, kimaradt: szülésznőkről van szó, amikor maguk is kismamává válnak
Igen, a vegyszerek illetve a fizikai és lelki megterheltség miatt.
20/L (másodéves szülésznő)
Sajnos egyre több a negatív élmény. Sok anyuka nem figyel oda terhességére és koraszülött, beteg, fogyatékos babák születnek tucat szám. :(
Megdöbbentően sokan vannak...
Szia!
De miért kell táppénzre menni, hiszen lehetősség van arra, hogy olyan munkakörbe helyezzék át vagy a munkafeltételeket módosítsák úgy ami a kismama egészségét semmilyen szempontból nem károsítja. Ha erre nincs lehetősség a terhes nőt a munkavégzés alól fel kell menteni és részére az állásidőre járó bért kell folyósítani, ami több mint a táppénz. (Mt.85 §) Lehet először érdemesebb ezzel bepróbálkozni, ja és ez a közalkalmazottakra is vonatkozik.
24 hetes km
Előző:
Bármilyen munkakörbe beletehetik, ugyanúgy ott van még rizikófaktornak a fizikai megterheltség és a vegyszerekkel való dolgozás, illetve a betegektől elkapható bármilyen fertőzés.
Irodába meg ugye nem raknak egészségügyi dolgozót.
Szia!
Ha figyelmesen elolvasod amit írtam, épp ez a lényeg, hogy ha nem tudnak olyan munkakört adni ami sem fizikálisan, sem pedig egyéb módon (fertőzés veszély, vegyszerek stb) nem veszélyezteti a kismamát akkor fel kell menteni a munkavégzés alól és részére az állásidőre járó bért kell folyósítani. Ez törvény adta lehetőség nem a munkáltató jóindulata vagy kedvezménye!!
23 hetes km
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!