Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért? Nem akartam offolni az...

Miért? Nem akartam offolni az egyik korábban felmerült kérdésben. További lent

Figyelt kérdés

nem akartam offolni az egyik korábban felmerült kérdésben:

"nálunk az a szokás,hogy ahogy bebizonyosodik a terhesség,táppénzre veszik a kismamákat,mi nem dolgozhatunk várandósan,gondolom Tudod miért."

nem tudom, miért. segít valaki. talán, vegyszerek miatt?

ja, igen, kimaradt: szülésznőkről van szó, amikor maguk is kismamává válnak

2010. ápr. 1. 11:10
 1/8 anonim ***** válasza:

Igen, a vegyszerek illetve a fizikai és lelki megterheltség miatt.

20/L (másodéves szülésznő)

2010. ápr. 1. 11:19
 2/8 A kérdező kommentje:
értem. köszönöm. a lelki részére hirtelen nem is gondoltam. de igen, nehéz lehet akkor átélni a rosszul végződő szüléseket, beteg babák látványát. bár remélem azért nem túl gyakori a negatív élmény. vagy igen?
2010. ápr. 1. 11:22
 3/8 anonim ***** válasza:
47%

Sajnos egyre több a negatív élmény. Sok anyuka nem figyel oda terhességére és koraszülött, beteg, fogyatékos babák születnek tucat szám. :(

Megdöbbentően sokan vannak...

2010. ápr. 1. 11:25
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
hát amikor én szültem, hirtelen nagyon sokunkra jött még rá a szülés, a szülésznők és orvosok egész éjszaka rohangáltak, szerintem fizikailag is megterhelő.....az én szülésznőm egy jól megtermett amazon volt, egy babás nő nem bírná a hajtást
2010. ápr. 1. 11:56
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Én nem vagyok szülésznő, de szülési sérült gyerekekkel foglalkozom és "mi" sem szoktunk terhesen dolgozni. Egyrészt fizikailag nagyon megterhelő (egy bénult ovis gyereknek azért van ám súlya), másrészt rengeteg olyan problémával találkozunk, ami pszichésen nem jó terhesen.
2010. ápr. 1. 13:55
 6/8 anonim ***** válasza:

Szia!

De miért kell táppénzre menni, hiszen lehetősség van arra, hogy olyan munkakörbe helyezzék át vagy a munkafeltételeket módosítsák úgy ami a kismama egészségét semmilyen szempontból nem károsítja. Ha erre nincs lehetősség a terhes nőt a munkavégzés alól fel kell menteni és részére az állásidőre járó bért kell folyósítani, ami több mint a táppénz. (Mt.85 §) Lehet először érdemesebb ezzel bepróbálkozni, ja és ez a közalkalmazottakra is vonatkozik.

24 hetes km

2010. ápr. 2. 16:06
 7/8 anonim ***** válasza:

Előző:

Bármilyen munkakörbe beletehetik, ugyanúgy ott van még rizikófaktornak a fizikai megterheltség és a vegyszerekkel való dolgozás, illetve a betegektől elkapható bármilyen fertőzés.

Irodába meg ugye nem raknak egészségügyi dolgozót.

2010. ápr. 2. 19:21
 8/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Ha figyelmesen elolvasod amit írtam, épp ez a lényeg, hogy ha nem tudnak olyan munkakört adni ami sem fizikálisan, sem pedig egyéb módon (fertőzés veszély, vegyszerek stb) nem veszélyezteti a kismamát akkor fel kell menteni a munkavégzés alól és részére az állásidőre járó bért kell folyósítani. Ez törvény adta lehetőség nem a munkáltató jóindulata vagy kedvezménye!!

23 hetes km

2010. ápr. 4. 10:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!