Szedjem a Pipolphent? Van, aki szedi? Hogyan, mennyit? Akkor is hat, ha csak adott esetben veszem be?
Bocsánat a sok kérdésért, és előre szólok: a doki aki felírta nem magyarázta el, hogyan szedjem, csak azt írták rá a vényre: napi 1. Kiváltottam, és a betegtájékoztatóban benne volt, hogy terhesség alatt nem szedhető. Mondom tök jó. Tudom, minden kísérlet nélküli gyógyszerre ráírják protokollból, és utánaolvastam a neten egy kicsit, mégis tanácstalan vagyok. Ha van még pici türelmetek:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..
ezt a kérdést én írtam ki, azóta az eset 2x megismétlődött, de egyre kevesebb ideig tartott és úgy tűnik, tudom magam nyugtatni, akaraterővel, nagy nehezen. A sulit már otthagytam, szóval ez a stressz megszűnt, de mégis jönnek tüneteim a semmiből, főleg esténként, ezért mondtam el a dokinak akihez mentem (nőgyógyász), és azt mondta felírja ezt a gyógyszert, ez még nem okozott gondot senkinél.
Van itt olyan, aki szedi/szedte terhesen? Mennyit? Csak akkor is elég lehet bekapni egyet, ha jön a pánikroham?
Én szedtem az első gyermeknél. Pár hetes terhes voltam, vérezgetés miatt az orvos beutalt a kórházba. Más gyógyszert is kaptam, plusz ezt a nyugtatót, hogy pihenjek. Nos ez annyira sikerült, hogy a gyógyszer teljesen elnyomott, egész nap aludtam. Figyelmeztettek szobatársaim, hogy ahogy beveszem 1 órán belül elfáradok, s elalszok. Nem emlékszem rá, hogy mennyi ideig, se hetekig szedtem, fél, egész szemeket alkalmanként.
Sőt szülés napján is kaptam, hogy a szülés előtt pihenjek egy kicsit, sikerült is.
Ha az orvosod ennek a gyógyszer szedését írta elő, akkor szedd. Napi 1 szem még nem olyan nagy mennyiség - én napi legalább 2 szemet szedtem- főleg ellazulást okoz, illetve álmosságot. Mindenképpen azt tanácsolom, mielőtt el kezed szedni, konzultálj az orvossal, illetve nagyon fontold meg, hogy mikor veszd be, mert utána garantáltan elalszol. És feltétlenül figyelj arra, hogy autót ne vezess a gyógyszer szedése során, s dolgozni sem célszerű!
Én sem venném be... Miért nem lehet enyhébbet felírni, vagy valami természetes alapanyagút??
Főleg, ha rajta van a tájékoztatón, hogy terhesség esetén nem szedhető.
Én most használtam egy kenőcsöt, arra ráírták, hogy terheseken nem tesztelték, de nagy valószínűséggel használható!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!