Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhes vagyok, táplálkozás...

Terhes vagyok, táplálkozás ügyben a védőnőmre, vagy az orvosomra hallgassak? Mindkettő szimpatikus, és jót akarnak a szavaikból kivéve, szóval nem "osztottak" ki.

Figyelt kérdés

Várandós vagyok. 178 cm és 78 kiló szóval túlsúlyos.Ha rám néz vki nem mondja meg hogy ennyi kiló vagyok,de sajnos igen. Még csak 8 hetes vagyok, múlthéten jártam a dokinál, szívhang van, minden oké. Akkor életmódbeli tanácsokra került a szó,és mondta hogy hát bizony túlsúlyos vagyok, (nemrég kezdtem bele amúgy diétába) és hogy tartsam továbbra is a diétát, szedjek vitamint, de figyeljek oda nagyon az étkezésre (finoman kifejtette hogy túl nagy súlyú terheseket nem vállal szülés ügyileg se). Félreértés ne essék, nem bunkón osztott ki hogy úristen ne hízzak, hanem elmagyarázta normálisan,hogy a babának se jó ha túlsúlyos az anyuka, meg nekem se mert csomóféle dologra hajlamosít (magas vérnyomás, diabétesz,szülés alatti komplikációk).Diétán az alábbit érti: teljeskiőrlésű,vagy barna kenyér féle, zöldségek, saláták, krumpli tészta alig (elvétve), semmi édesség, semmi cukros üdítő, sok sovány hús, nem zsíros tejtermékek,sok gyümölcs. Adott is egy listát, hát azt átnézve kb.1500 kalóriát ehetek egy nap.

Ezek után elmentem a védőnőhöz kiskönyvért és ráterelődött a szó ott is a súlyomra (meg is mért)és elmondtam neki hogy milyen diétát fogok tartani. Teljesen kiakadt, nem olyan durván, csak elmondta hogy ez nem a diéta időszaka és nem vagyok kórosan elhízott vagy túlsúlyos hogy ezt indokolná a diéta. Szerinte ne tartsam be ezt ilyen szigorúan, meg amit megkívánok egyem meg.

Hát most nem tudom mit csináljak, kire hallgassak.

2010. dec. 16. 12:50
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

amiket fölsorolt kajákat a doki az jó, de 1500 kcal nekem is kevésnek tűnik. Minimum meg kéne lennie a 2000nek. Én azt javaslom, hogy amilyen ételeket mondott az orvos azt tartsd be, de ne számolgasd a kalóriákat, hanem egyszerűen csak próbálj mértéket tartani.

Nekem a súlyod sem tűnik eget verően vészesnek, hiszen azért elég magas vagy. az arany középutat válaszd. a védőnőnek sincs igaza, hogy egyél amit megkívánsz, mert ha pl. csokit, meg chipset kívánsz meg és visszafogod magad, semmi hátránya nem származik belőle a babának, sőt! nem minden esetben szabad engedni a csábításnak.

2010. dec. 16. 13:49
 12/12 anonim ***** válasza:

Szerintem sem vagy túlsúlyos és most ez nem a diéta időszaka,csak az egészséges táplálkozásé!!!Tehát fehér húsok,sok zöldség gyümölcs,kevés liszt,cukor de mértékkel mindent kell enni!!!

Ja,és elmondom,hogy én 167cm és 82kg voltam mikor az első babámmal teherbe estem és semmit nem szólt se a dokim se a védőnőm,és nem is volt semmi komplikáció!Teljesen egészséges kislányom lett és én is az vagyok.Most a második babával ugyanennyivel lettem terhes és most sem szóltak semmit.Különben meg még jöhetnek akár a rosszullétek is és akkor lehet,hogy még fogyni is fogsz(én is 4kg-t fogytam most a 12.hétig).

Szóval nem vagy kóros eset csak az EGÉSZSÉGES-en van a hangsúly,mint minden más kismamánál is!

Boldog babavárást!

18h km

2010. dec. 16. 13:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!