Abortusz. Pozitív teszt után mi a teendő?
Szia!
6 hónapos baba mellett maradtam terhes. Teljesen kikészültem, azt gondoltam, nem tudom vállalni. Már megvolt az engedély, az időpont, be is mentem a kórházba. Ott aztán elbőgtem magam, és a dokim csak annyit mondott, hogy nem muszáj megtennem. Nem tettem meg.
A lányom most 11 éves, gyönyörű, kedves lány. Kiemelkedő a kézügyessége, a művészeti tanárja mindenképpen képzőművészeti iskolába karja küldeni. Emellett országos versmondóversenyekre jár.
Néha eszembe jut, hogy mennyivel szegényebb lennék nélküle.
Írtál a továbbtanulásról is. Én végül 3 gyerek mellett végeztem mérnök-informatika szakon.
Nem élünk fényűző életet, nyaralni pl. csak sátras, vadkempinges megoldással jutunk el, de a gyerekek azt is nagyon élvezik.
Minden megy, csak akarni kell.
Sziasztok!
Huuu,nem is tudom hol kezdjem?
Köszönöm mindenkinek a biztatást és,hogy sokan leírtátok a saját történeteiteket!
Tudom,hogy sokan vágynak babára,át tudom érezni,hogy fájdalmas lehet,ha valakinek nem lehet babája.A középső lányom is került életveszélybe,amikor még a pocakomban volt anno.Nagyon sokat aggódtunk,nagyon féltettük őt.
Tudom,hogy nagyobb teher lesz nekem érzelmileg,ha elvetetnénk...így szerintem erre nem is kerülhet sor.Annyira megijedtem,nagyon.A párommal sok nagycsaládost ismerünk,van olyan család,ahol 6 gyerek van.Számomra ijesztő!Ezért is félek a 4. gyermektől.De majd lesz valahogy.Azt tudom,hogy a párom először majd hitetlenkedik:D,hogy biztosan beugratom,de anno a beszélgetéseinkből az maradt meg bennem,hogy ő abortusz ellenes és nem tenne ,nem engedne nekem egy ilyen műtétet.
Szóval majd,ha lehiggadtunk a nagy meglepetéstől,biztos vagyok benne,hogy úgy várjuk majd őt,mint az elsőt:)
Ez így volt a 3. babánkkal is.
A nagy hírt karácsonykor lenne a legjobb elmondanom,ha kibírom addig:)
Nagyon félek,hogy nem jut elég időm a pici mellett majd a másik 3 gyerekre,de eddig sem volt SENKI segítségünk,még a bevásárlást is "csapatostól"oldjuk meg,vagy csak a párom megy.
Az biztos,hogy lesz változás és nagy erőre és kitartásra van és lesz szükségünk!
Még egyszer köszönöm,hogy írtatok és bátorítottatok!
Csatlakozom az elöttem szólókhoz,örülök,hogy már inkább a baba mellett vagy.Nekem "csak" 3 gyerekem van,de áttudom érezni,hogy mit érezhetsz.Nálunk is váratlanul jött a 3-ik,szintén szóba került az abortusz,párom részéről.
De szerencsére megtartottuk a babát,éppen tegnap töltötte az első szülinapját.
Remélem ti is meg tudjátok beszélni,és várni fogjátok a picit.Boldog Karácsonyt előre is nektek!
Köszönöm!
Tényleg köszönök nektek mindent!A páromtól nem tartok,ő tudom,hogy örülni fog majd,csak először lesz meglepett,hiszen gyógyszer mellett...ugye ez elég furi.De nem én vagyok az első nő,anyuka,aki így járt:)
3 lányunk van és hát a jósnő egyszer fiút is jósolt,talán most:),mert 4.gyermeket is jósolt.Már kezdek hinni ezekben a dolgokban.
Viszont kívánok én is nektek boldog karácsonyi ünnepeket!Meg persze sok örömöt a gyermekeitekhez:)
Úgy érzem lassan telik majd ez a néhány nap karácsonyig,amikor is elmondom a családnak a jó hírt.Szerintem a férjem ismét könnyes szemmel fogadja majd.De remélem ezúttal is örömében.A 3. babát is nagyon vártuk,ő lesz az első meglepetés babánk:)
Szia!
Most olvastam el mindent....es...nagyon orulok,hogy a legvegen mar egy egesz mas hangulatba levo kismamat olvashattam mint mikor kiirtad a kerdest :)))
Az en anyukam is 5-ot szult,mi 4-et tervezunk pont azert mert nagy csaladba nottunk fel mindketten(ferjemek 4-en vannak) es csak nagy csaladdal tudjuk elkepzelni az eletunket.
En nagyon drukkolok nektek es kerlek ird majd meg,hogy fogadta a hirt csaladod,kulonosen a parod :)
Bekes,boldog Karacsonyt Mindenkinek :)
17 honapos kisfiu anyukaja :)
Köszönöm!
Viszont kívánok Boldog karácsonyt nektek is!
Természetesen meg írom,bár van sejtésem:)
Sokat nosztalgiázik a párom,hogy milyen jó volt,amikor a Picurkánk a pocakomban rugdosott,milyen jól állt a terhesség,az uh-on milyen jó volt...és pik-pakk,már milyen nagy lány lett:)
Tegnap is így volt ez,a szokásos nosztalgia:)
Csak annyit mondtam neki,hogy :- ÓÓÓH,Apa!Majd lesz 4.-ik és megint átélheted!
Ő csak mosolyogva megkérdezte,hogy mikor?
Erre már nem válaszoltam,majd karácsonykor,de már biztos vagyok benne,hogy boldog lesz!Az arca mindent elárult:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!