Szerintetek nem veszik észre 25 hetesen kabátban a hasam, vagy más oka van, hogy nem adják át a helyet?
először bosszankodtam, hogy mindenki bunkó, de már kezdek elbizonytalanodni, hogy lehet, hogy csak nem vesznek észre?
hozzátenném: nem azért szeretnék leülni, mert kiváltságosnak érzem magam, vagy mert fáj a derekam (egyelőre nem fáj), hanem mert féltem a babámat egy esetleges ütéstől.
még annyit, hogy mivel az esetek többségében minden jármű tömve van: én terhességem előtt sokszor állva utaztam, mert azt tartottam szem előtt, hogy másnak fontosabb lesz leülni. (tényleg csak akkor ültem ha bőven volt még hely)
Akkor is végignéztem hasonló szitukat külső szemlélőként. Nem vagyok az a beszólogatós típus, de néha kedvem lenne/lett volna hozzá.
Kedves Kérdező!
Jókat írsz, de ez semmi más csak megalkuvás, bocsi nem rossz értelemben írom ezt!
A legdühítőbb, mikor vársz a sorodra, hogy felszállhass egy buszra, ami majdnem üres, direkt elédvágnak, legfőképp mami-papik, nehogy már te szállj fel előbb, és mire odaérsz, már hoppon maradsz.
Sajna abban igazad van, hogy nem tudjuk a világot megváltoztatni, pedig olyan jó lenne, olyan sok a buta, sötét ember, főleg ilyenek terén!
Ne bosszankodj velem is így volt még 37 hetesen is! Senki nem adta át a helyet egész terhességem alatt. Kivéve egyvalakit akire a férjem rászólt, hogy álljon fel mert nagyon rosszul voltam.
Magyar mentalitás hát ez van, nem tudsz vele mit csinálni :(
És szó sincs arról, hogy nem veszik észre! Dehogynem, észreveszik csak elfordítják a fejüket mintha nem látnák, ezt már megfigyeltem. Undorító.
22/L
nem mondom, hogy nem adják át:
volt rá példa EGYSZER
akkor még csak 18 hetes voltam, meg is lepődtem, hogy már látszik. akkor nagyon jól esett, tulajdonképpen csak 2 megállót mentem, de úgy pattant fel egy fiatal férfi!(általában ők szoktak olyan bambák lenni, de ő tuti nem először látott terhes nőt:) ), hogy nem utasítottam vissza. látszott rajta, hogy őt is jóérzéssel tölti el, hogy figyelmes lehet. Ezt meg is jegyeztem magamnak, csak azóta nem tudok sajnos ilyen jó példákat felsorolni.
Link: húúúúú, érdekes.
Szerencsére nem kellett tömegközlekedést használnom, így erről nem tudok mit mmondani. De boltban, postán, orvosnál is előreengedtek. És ettől igen zavarba jöttem.....mert mondjuk álltak tizen a sorban és a tízből tényleg csak ketten engednek előre és én pont kifogom a sor elején álló kedves embert, de a többi nyolc...jó, hogy nem lincseltek meg. Na, ezért zavart igazán. Én viszont pont azt vettem észre, hogy a férfiak sokkal előzékenyebbek voltak, pedig ugye a nők tudják milyen is azt a pocakot cipelni.
Nagyon vegyes, ki hogyan viszonyul ehhez a dologhoz. Mert valóban, a terhesség nem betegség, de mikor már vizesedik a boka, nyomja a baba a hólyagot, a levegővétel is nehezen megy, akkor minden pici segítség és keves gesztus nagyon jól tud esni.
10:11-es vagyok, javítanék:
NEM csak magyar mentalitás! Terhesen kint voltam Spanyolországban, vonattal kellett utazni egyik városból a másikba. Természetesen mindenki a cuccát a legalsó polcra pakolta, így csak a legfelsökön volt hely. A csomagom 15 kg-t nyomott, hatalmas volt. És komolyan mondom mindenki meredezett szemekkel végignézte ahogy nagy hassal megpróbálom felküzdeni a legfelsö polcra a csomagomat. 158 cm vagyok, senki meg nem kérdezte volna, hogy segíthet-e, pedig a nyelvet is beszélem. Amikor metróval mentünk, ugye Barcelonában nincs mozgólépcsö és baromi sok lépcsöt kell megmászni, ott sem segített senki, inkább odébblöktek.
Szóval ez alapvetö EMBERI VISELKEDÉS!!!!:(
10.18as vagyok
Csak még egy dolog: bocsánat ez viszont "kismama-ellenes" mert valóban, na.....
Írás a kocsiablakon: "KISMAMA VAGYOK NAGY POCAKKAL KÉREM NE ÁLLJON KÖZEL AZ AUTÓMHOZ MERT NEM TUDOK BESZÁLLNI"
Szóval rá oda kell figyelni, DE: ő annyira ráállt az én autómra (amiről ordít, hogy kisbabás - matrica, gyerekülés, stb) hogy a lányomat úgy kellett bepréselnem az ülésébe, közben kétszer jól bevágtam szegény fejét az ajtóba. Ő egy cseppet sem figyelt......pedig ha oda-vissza működik a dolog, lehet, hogy nem lennének olyan vélemények, mint amiket a linkben olvashatunk
(ha esetleg magadra ismersz, igen ez a pécsi Tesco volt a 6-osnál.........)
:) van aki átesik a ló túloldalára és fent hordja az orrát, persze nem szabad ebbe a hibába se esni.
egy fotót megért volna a felirat, meg ahogy a kocsik állnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!