Mikor menjek el táppénzre?
Szia!Az én munkahelyi körülményeimben(utcán,napi 8 órában +napi 3 órát utazok,kint vagyunk a mínuszokban illetve a tűző napon is) azonnal elmennék,amint kiderül,hogy terhes vagyok.Nem beszélve az emberek lenézéséről,pedig nem 8 osztállyal csináljuk legtöbben,de ez nem ide tartozik
Nem tudom,te milyen körülmények között dolgozol,de szerintem,ha úgy érzed,azonnal táppénz.
Egy babára váró
Igen, sajna nem mindenki dolgozik irodán, normális (emberi) körülmények között, nálunk a szünetet percre-pontosan be kell(ett) tartani, ha késtél, akkor felírtak, ami nem túl jó, mert sok ilyennél ugrott is a havi bónuszod, és nálunk is ugyanolyan lenézésnek örvend, aki kismama, mert tudják, hogy nem tudja magát széthajtani az ember, többször jár ki wc-re stb.
Én 10 hetesen tudtam meg, hogy terhes vagyok, a 12.hetet már itthon töltöttem.
Ha nem túl bababaráti a körülmény, ahol dolgozol, nem érdemes halogatni.
Vetélések miatt ,mivel veszélyeztetett terhes voltam,ráadásul utrogesztánt is kellett alkalmazni,hüvelytablettát azonnal táppénzre vettek.
A munkahelyemen 12 órát dolgoztam,álló munka,éjjeli műszakban is kellett tevékenykedni.
Forró sütők,nehéz dolgok cipelése stb...szóval normál körülmények között is húzós volt,igy nem volt kérdés,hogy nem kockáztatom a babámat.
Tartsd szemelőtt az egészségeteket és ne legyen lelkiismeretfurdalásod,ha táppénzre mész!
Jó egészséget kívánok Nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!