Mikor menjek táppénzre? 5 hetes terhes vagyok és egy nagyon forgalmas helyen pénztáros, rengeteg ember, sok stressz.
Második gyerekünket 2 éve vesztettük el, nagyon megviselt és még most is nehezen bírom a stresszes helyzeteket.
Kicsit félek a terhességtől, ráadásul sikerült megfáznom is, és elkezdődött a húsvét előtti őrület is.
Én max. április végéig gondoltam maradni , ha minden jól megy. Férjem viszont, főleg az anyagiak miatt, azt akarja maradjak május végéig.
Mit csináljak?
Nézd, ezt mindenképp a férjeddel kell megbeszélned.
Én egy nagy multinál vagyok árufeltöltő, eladó a kertészeti részlegen, ahol nemrég kezdődött a szezon. Kerti bútorokat és fűnyírókat kellett volna pakolásznom, ezért nem volt kérdés, hogy itthon maradok, a férjem is így akarta. Amint az orvos rábólintott, hogy terhes vagyok, a 6. héttől táppénzen vagyok. Áldom az eszünket, hogy így döntöttünk, mert a 8 héten így is picit bevéreztem és veszélyeztetett terhes lettem.
Én nem tenném ki a pici életét annak a stressznek amin átmész, ha anyagilag megengedhetitek, maradj otthon. Az első 3 hónap a legrizikósabb.
Egyébként mivel amúgy se kerestem marhára magam, alig kapok 15 000 Ft-tal kevesebbet, így hogy itthon vagyok és szinte alig csinálok valamit.
Beszéld meg a férjeddel, nektek mi lenne a jó megoldás.
Nekünk megérte a döntés.
15 hetes kismama
Én is kereskedelemben dolgozok. Amint kiderült, hogy terhes vagyok, rá 1-1,5 hétre már táppénzre is írattam magam. Rengeteget kellett így is emelnem, nem mertem volna kockáztatni. Szerintem te is menj táppénzre, ha félted a kicsit. Most ő a legfontosabb. Én sem keresek sokkal kevesebbet, mintha dolgoznék, 10-15el csak, de legalább biztonságban tudom a pocakosomat.
Gratulálok a babához és Boldog babavárást!
24hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!