Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Dolgozó kismamák, titeket mi...

Dolgozó kismamák, titeket mi inspirál abban, hogy még az utolsó hetekben is dolgoztok, hogy bírjátok?

Figyelt kérdés
2010. nov. 29. 22:02
 1/7 anonim ***** válasza:
Engem az motivált, hogy igazi sajtkukac vagyok. :) Az ember otthon egy darabig takarít, pakolászik, de sajnos ez nem tölti ki az egész napot. A barátnőim mind dolgoztak reggeltől estig, a párom is, egyedül meg állatira nem volt kedvem vásárolgatni sem. A munkahelyemen legalább emberek között voltam, egész nap zajlottak az események. Na és persze az is benne lehet, hogy nagyon szeretem a munkámat és anyagilag is jobban jártunk így, hogy végig dolgoztam.
2010. nov. 29. 22:13
 2/7 A kérdező kommentje:
Mit dolgozol egyébként?
2010. nov. 29. 22:15
 3/7 anonim ***** válasza:
Könyvelek. Tudom, hogy kicsit perverz ezt még élvezni is, de hát ez van. :P
2010. nov. 29. 22:29
 4/7 anonim ***** válasza:
Én a 35. hétig, karácsonyig fogok dolgozni. Mi motivál? Természetesen a diákok. A karácsony megfelelő zárásnak tűnt, s bár nem pont az első félév végéig tanítok (2 hét híján), de így le tudom zárni őket, s az utánam jövő kollega meg a diákok is "tiszta lappal" indíthatnak. ...Mindenesetre már nagyon-nagyon várom a karácsonyt!
2010. nov. 29. 22:33
 5/7 anonim ***** válasza:
Én a 36. hétig fogok dolgozni (ha a kisfiam is úgy akarja) és az motivál engem is hogy emberek között vagyok, nem pedig itthon egyedül a 4 fal között. Na meg pénzügyileg is sokkal jobban jövünk ki. Én egy hotelben vagyok recepciós manager külföldön. Azokat a kismamákat akik veszélyeztetett terhesek megértem hogy táppénzre mennek, vagy akinek olyan a munkája hogy veszélyes lenne, de nem értek egyet azzal a divattal hogy csak úgy kiiratják magukat mert nincs kedvük dolgozni...
2010. nov. 30. 07:40
 6/7 A kérdező kommentje:

Hát, a mi cégünk sajna sem nem ember- és legkevésbé bababarát hely.Ha itt megtudják vkiről, hogy terhes, máris közutálatnak örvend, mert tudják, hogy kevésbé terhelhető, és azok a bizonyos előjogok, hogy pl. előbb megy ki szünetre, hogy még idejében visszaérjen ( mert nálunk a szünet be nem tartása fegyelmi vétségnek számít), általában nagy felháborodással jár.Az egyik kismama társam az első időszakban nagyon hányós volt, legtöbbször ezért késett a szünetről.Főnökünk persze megjegyezte neki, kérte is a csaj, hogy tegyék át másik egységbe, mert nem tudja elvégezni normálisan a kaja-wc stb.dolgait.Nem rakták át, b*sztak rá magas ívből.

Szóval az csak elmélet, hogy kötelesek áthelyezni más munkaterületre, amit el tud végezni az állapotának megfelelően.

Én pont ezt nem vártam meg, inkább leléptem már a 3.hónapban, anyagilag semmivel nem vagyok előrébb, 15 ezer Ft difi van a fizum és a táppénzem között, abból 10 ezer elmegy az utazásomra, 5 ezer ft-ért meg inkább itthon vagyok nyugalomban, nem hagyom, hogy széthajtsanak..

29 hetes km.

2010. nov. 30. 07:53
 7/7 anonim ***** válasza:

Semmi különös nem inspirált, egyszerűen nem érzem azt, hogy ha terhes vagyok akkor otthon kell maradni. Miért kellene? Jól érzem magam. Szeretem a munkámat is és jó emberek közé járni. Meg is bolondulnék otthona 4 fal között. Az olvasás, internetezés, takarítás, mosás főzés nem hiszem, hogy leköti egy egészséges ember teljes idejét a hosszú hónapok alatt.

Amúgy most vagyok 31 hetes kismama és januárig, azaz 36 hetes koromig akarok dolgozni. Utána is csak azért maradok otthon, hogy a babaszoba be legyen rendezve ha esetleg a kislányom hamarabb kibújna:)

2010. nov. 30. 10:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!