Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit gondoltok az ilyen nagyszü...

Mit gondoltok az ilyen nagyszülőkről?

Figyelt kérdés
18 éves vagyok és augusztusban teherbe estem.Igaz még suliba járok,érettségi előtt vagyok.Párom egyetemre jár.Van anyagi háttér nem élünk rosszul,és a páromék sem élnek rosszul.De anyukám,és apukám megtagadta a babámat,csak az abortusz mellett döntöttek,szóba se jöhetett,hogy megtartsam az babámat!Nem akartak, tudni , hallani a Saját unokájukról. Nem volt más választásom el kellett mennem az abortuszra. Én nagyon szerettem volna a babát,tisztességgel felnevelni,gondos 110%-os anya lenni. 2 hónapja depresszióban élek,nem tudok másra gondolni csak rá,senkivel se tudom megbeszélni,pedig úgy kiönteném a lelkem valakinek. Szerintetek én élem meg túlságosan rosszul,vagy nekik van igazuk,hogy még nem kell nekem baba.Nem tervezett baba volt,inkább véletlen. Nem tudom mit csináljak,hogyan felejtsek,hogyan láboljak ki a depresszióból...A kérdés az hogyan lehet egy papa-mama aki elutasítja az unokáját?!
2010. nov. 23. 21:12
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Engem kényszerítettek az abortuszra, nem volt más megoldás.Ha megtartottam volna a babát akkor apukám el is költözött volna itthonról,mert ez egy szégyen volt számára. Tudom,és teljes mértékben tisztában vagyok azzal,hogy a babának én adtam volna meg a szeretet, szüleim meg a pénzt.Mindent a szüleim vettek volna meg az unokájuknak,mert nekem nincs keresetem rá.A párom mindig mellettem állt volna ebben nagyon biztos vagyok! Nagyon kötődtem(ök) érzelmileg a babához.Talán ez is volt a baj. Igaza van annak aki azt írta hogy nem a nagymamának nagypapának kell felnevelni a gyereket igen ezt én is tudom, de már nem vagyok gyerek!Tudom,ismerem magam, és egyáltalán nem tartom magam tizenévesnek.
2010. nov. 24. 21:54
 12/26 A kérdező kommentje:
még annyit,hogy aki nem esett át az abortuszon az nem is tudhatja mekkora pokol... és mindegy,hogy 18 vagy 38 akkor is egy kisbaba élete
2010. nov. 24. 21:57
 13/26 anonim ***** válasza:
Mar megbocsassanak azok a valaszolok, akik azt irjak, hogy ilyen meg olyan felelossegteljesen lehet anya valaki, amikor mar nem kell a szuleire szorulni...en 31 evesen lettem anya, es a mai napig segit anyum es anyosom is. Nem hiszem hogy kotelessegbol tennek, vagy mintha a fogukat huznak! En sem hajtanam el itthonrol a 18 eves lanyomat, ha terhesen jonne haza, hanem megfontolnam a lehetosegeket. Bar egyenlore csak kisfiam van meg.
2010. nov. 24. 22:35
 14/26 anonim ***** válasza:
Hát tudod, azért felelősségteljesen, apukám vs gyerekem, apukám vs gyerekem- azt mondtam volna, tudod mit apukám menj a ... De ezek után kérdező, én mennék, de messzire, még a létezésüket is elfelejteném. De a kérdezőnek még ez a lehetősége meg van. Én elmennék jó messzire és a szüleim létezését is elfelejteném.
2010. nov. 24. 22:42
 15/26 anonim ***** válasza:

A felelősségteljes felnőtt lét abból áll, hogy saját magam hozom meg a döntéseimet. Ha ez nem így van, akkor nem vagyok felnőtt. Ha nem vagyok felnőtt, akkor hogy nevelhetnék gyereket?

Kedves kérdező. Gondold végig, hogy milyen felnőtt vagy.

Egy másik válaszolónak pedig: a segítség és a teljesen ellátás között hatalmas különbség van. Gondolom 31 évesen azért a kaját, pelenkát, alapvető dolgokat nem a szülők és a nagyszülők veszik. Én ennyi idősen nagyon nem örülnék neki, hogy a nyugdíjas éveihez közel lévő anyámra lennék szorulva egy gyerekkel. 33N

2010. nov. 25. 11:12
 16/26 A kérdező kommentje:
A felelősséget nem abban mérjük,hogy milyen döntéseket hozunk meg.10évesen is meg lehet hozni olyan döntést amitől,lehet,hogy egy gyereknek összedől a világ ami pont annyira egyenértékű mint egy 40 évesnek meghozni egy döntést. Egy ovis kisgyereknek is meg kell hozni mérvadó döntéseket ami felér egy idősebb döntéssel. Ki milyen helyzet előtt áll. Nagyon tudok mindenkinek gratulálni,hogy elkanyarodtunk a kérdésemtől,köszönöm a válaszokat amiben,megkaptam,hogy milyen vagyok.
2010. nov. 25. 19:40
 17/26 anonim ***** válasza:
A kerdezo 18 eves, nem hiszem hogy anyukaja kozel all a nyugdijhoz. Nem, anyagilag nem vagyok raszorulva sem a szuleimre, sem ferjem szuleire, hala! De itt azert egy eletrol van szo, en biztos nem mondanam azt, hogy "jaaajjj, ne maaar, meg el kell tartsak egy kisbabat?". Ilyen sz@revo biztos nem lennek!
2010. nov. 25. 22:42
 18/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm utolsó!:) de én nem úgy álltam hozzá,hogy jajj el kell tartanom egy babát... anya akartam lenni,fel akartam nevelni a saját gyerekemet!! nem csak öltöztetni,játszani vele.. aki nem érti az nem is felnőtt!
2010. nov. 26. 16:19
 19/26 anonim ***** válasza:

Te most agyadra ment a depresszió???????

Ha FELNŐTT lennél, mint írod, nincs az az isten, aki kényszeríthetne arra, hogy megöld a gyereked. Pláne ilyen hülyeséggel, ha megtartod, elköltözöm, mert mit szólnak a szomszédok. Te egy gyerek vagy, aki helyett a szülei döntöttek, te semmilyen döntést nem hoztál. Illetve igen, azt hogy maradsz gyerek (hogy mi okod van rá, ezt te tudod) és nem lépsz át a felnőttkorba, ahol a döntéseknek súlyuk van és felelősséget kell vállalni értük. De ne hibáztasd magad ezért, ez van. Néha olyasmit tud meg az ember magáról, amit nem kéne.

A szüleid felnőttek, akik úgy döntöttek, hogy nem vesznek gondot a nyakukba, nem akarnak több gyereket és ők az abortusz mellett döntöttek. Az abortusz meg legális hazánkban, nem tudom mennyi idős anyukád vagy apukád, de gondolom 40 év felettiek, érthető, hogy nem akartak gyereket.

2010. nov. 26. 21:16
 20/26 A kérdező kommentje:

Hát én nem tudom,hogy akkor is ekkora pofád lenne ha belekényszerítenek egy abortuszba amit rohadtul nem akarsz!

Hogy jönnek ide a szomszédok?? Nem is volt róla szó! Igen is felnőtt vagyok, csak tudod rohadtul nem volt más választásom csak ez az egy döntés.Ne ítélkezzél mert csak egy töredékét írtam le az esetnek!HA mindent tudnál,még bocsánatot is kérnél. És ha depresszióban szenvedek?? Akkor? Most öljem meg magam? Próbálok kilábolni ebből a szar helyzetből! És még ti estek nekem, amikor nekem volt a legkevesebb beleszólásom. Gratulálok az okos fejedhez.

2010. nov. 26. 21:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!