Mit gondoltok az ilyen nagyszülőkről?
Azt mondod anyagi háttér is minden meg van.Nem kellett volna elvetetni a babádat,mivel te szeretted volna,gondolom a párod is.18 éves vagy.Ha megszületett volna a baba,szinte biztos vagyok benne,ha meglátják egyből megszeretik:)
Szomorú:/
Előszőr is nagyon sajnálom, ami veled történ, de sajnos a szüleidnek valószínüleg megvolt az okuk, hogy így határoztak.
Az, hogy anyagi gondok nincsenek a ti esetetekben azt jelenti, hogy a te anyukádnak és apukádnak van pénze és valószínű a barátod apukáján és anyukájának is. De ez a gyerek nem az övéké, hanem a tietek lett volna. Nektek és nem nekik kellett volna felnevelniük. Az, hogy 110%-ig anyuka lettél volna nem csak a szeretet jelenti, hanem a teljes gondoskodást, aminek nagyon komoly anyagi következményei is vannak. Te is és a párod is még bőven tanultok, egyikőtöknek sincs semmilyen komolyabb élettapasztalata. Gondolom még együtt sem éltetek, így azt sem tudjátok, hogy komolyabb gondokkal, hogy bírkoznátok meg. A szüleid már mind végig mentek ezen, tudják, hogy egy gyerek vállalás nem csak arról szól, hogy "de édes pici babuka" és felmérték az esélyeket.
Sokan mondják, hogy az abortusz gyilkosság és hasonlók, de abba nagyon sokan nem gondolnak bele, hogy ha nem megfelelő helyre születik a gyerek, abból sok jó nem sülhet ki.
Én már nem vagyok annyira fiatal, van 1-2 dolog mögöttem, gyerekem sincs, de megmondom őszintén soha az életben nem vállatam volna úgy gyereket, hogy arról az anyáméknak kell gondoskodnia. Ők felneveltek engem, meg a tesómat, az unokájuk már nem lenne fair, ha az ő gondjuk lenne.
A másik meg, hogy nekik TE, a gyerekük vagy a fontos és nem a meg nem született unokájuk. És ez teljesen természetes. Te vagy a szemükben az első, érted rettegnek és téged akarnak megóvni minden rossztól. Ezt ne felejtsd el. Nem rossz emberek, csak más szemszögből látják a dolgokat.
18 évesen úgy gyereket vállalni, hogy se a gyerek apját nem ismerem igazán (és az, hogy x éve együtt jártok, de még nem laktatok együtt, nem jelent alapos ismeret), se az anyagai (saját anyagi) hátterem nincs meg hozzá felelőtlenség.
Ezen az oldalon van egy cikk, az alján van javaslat, kihez lehet fordulni abortusz után segítségért.
Én kívánok neked sok boldogságot az életben és azt, hogy gyorsan túljuss ezen a nehéz időszakon.
18 évesen a szüleid döntötték el, hogy abortuszra mész és te mentél?
Igazuk volt a szüleid ismernek téged, nem vagy még érett egy gyerekre, még az önálló életre sem.
A szüleid tulajdonképpen azt döntötték el, nekik nem kell még egy gyerek, hiszen az összes felelősség a nyakukba szakadt volna.
Én ehhez csak annyit tudok hozzáfűzni,hogy én is teherbe estem 18 évesen és meg is szültem!
Bár mindenki ellenezte,én döntöttem,eszembe sem jutott az hogy elvetessem!
Persze szülés után a lábunkra álltunk a párommal,mert nem kaptunk túl sok segítséget,de nem is vártuk el!
Ma már 11 éves a lányom!
régebben más helyzet volt egy kicsit.
Van nekem is egy pár ismerősöm aki nagyon fiatalon szült és nagyon kevesen vannak belőle akik azóta is egy család.
Hiába,hogy 18 éves és felnőtt korú,de attól még gyereknek mondható.Majd akkor lesz igazán felnőtt ha saját magát eltartja dolgozni jár,főz,mos,takarít és nem az anyukájára lesz szorulva.Igaz említette,hogy a szülei tudnák támogatni,mert van anyagi háttér.Na ez az,hogy majd a szüleim megoldják.Először lakjon külön a párjával és úgy ismerjék meg egymást és ha úgy is együtt maradnak és boldogok akkor jöjjön a baba.Persze rossz dolog az abortusz,de majd később rájön,hogy jobb volt ez így.
Az a baj a mostani tizenévesekben,hogy mindent majd apukám meg anyukám....!Mennyi 17-18 évesnek ilyen meg olyan kocsi van a segge alatt amit nem ő keresett meg hanem anyu meg apu és ők a menők.Én sem vagyok öreg, mert 24 éves vagyok és persze kaptam szülői segítséget,de 6 éve külön lakok és nem anyukám fizet helyettem számlákat,jogsit, autót stb..!
Szóval kedves kérdező, nem gonoszak anyukádék csak próbálnak megóvni téged attól hogy később megbánj dolgokat.Nem a babát,hanem azt,hogy nagyszülő léttükre szülők legyenek.Vagy,hogy neked egyedül kelljen nevelned.Nekem még a pocakomban van kis babónk és már most érzem mekkora felelősség egy gyerek.Amit terhesség előtt még én sem fogtam föl annyira.
Nekem is volt abortuszom csak nekem elhalt a baba.Én is úgy éreztem nem birom ki és én mást nem is tudok mondani csak azt,hogy majd az idő mindent megold!
36 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!