Ki NEM szedett semmilyen terhesvitamint (pl. Elevit)?
Én csak Folsavat szedtem, meg a végén Magnéziumot a görcsökre (mindenem görcsölt, csak a hasam nem), de én alapból is sokszor Mg hiányos vagyok. Mást nem szedtem. Ja, meg a Mg Ca-mal volt együtt, úgy vettem a dm-ben.
38. hétre született, úgyhogy nem tudom, mekkorára nőtt volna, 54 cm és 2840 g volt. (Apukája is vékony baba volt) Természetes úton, gátmetszés nélkül született, nem bántam, hogy nem óriásbébi. Ja, és még vashiányom se lett a terhesség alatt. Viszont rengeteg gyümölcsöt, zöldséget ettem!
Semmit sem szedtem.
A fiam a kiírt időpont után 5 nappal, 3550 gr-mal és 53 cm-rel született makk egészségesen.
Mindemellett szerintem jobban megéri terhesvitamint szedni, mint x féle mást, direkt erre van kitalálva, és az elején 1 bogyót sem könnyű bevenni az émelygés miatt.
Ha figyelsz az étkezésre és nem tömöd magad mindennel dugig! (ez a kulcsszó, mielőtt megbántanék valakit:) ) amit megkívánsz, akkor nem lesz óriásbébid.
Egyébként bocsi, de nem tudom miért számít ennyire, hogy mekkora lesz a baba. Akármekkora is, biztosan azért, mert úgy jó neki. :)
Csak folsavat szedtem a babatervezéstől kezdve a 16. hétig mindkét gyerkőcnél.
Eredmény:
1. baba 41+2 naposan 4180 g és 56 cm,makk egészséges, még beteg sem volt (2,5 éves)kop,kop. 18 kg-ot hiztam, minden g-ot leadtam.
2. baba még pocakban 31 hetes, úgy tűnik ő sem lesz kicsi. Eddig 7 kg-ot hiztam. Minden oké, minden eredményem, vérképem tuti, kicsit vérszegény vagyok.
A pufiság nem csak a terhesvitaminokon múlik. Nekem pl már az első baba tervezésekor megmondta a doki, hogy ne nagyon számitsak kicsi babára, tekintve, hogy a családban mindenki 4 kg fölött született.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!