Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Nagy bajnak számít, ha nem...

Nagy bajnak számít, ha nem szedek semmilyen terhesvitamint még? (Pl Elevit)

Figyelt kérdés
Nemrég kezdtünk el próbálkozni a párommal, jan. 15.-e körül derül majd ki, hogy teherbe estem-e! Remélem, hogy igen! :))
2008. jan. 4. 15:35
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Én most estem teherbe, és mostantól fogom szedni a vitaminokat. Szerintem nem árt szedni előtte is, tehát már most elkezdheted szedni, de az se baj, ha akkor kezded el, amikor bizonyossá válik a terhesség. A lényeg, hogy élj egészséges életet: ne cigizz, ne fogyassz alkoholt, ne kávézz, és táplálkozzál rendesen!
2008. jan. 4. 15:39
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nincs semi gond,ha még eddig nem szedtél.Ha tényleg terhes leszel,akkor biztos a dokid is ajánlani fogja,vagy felirja.Egyél sok mosott gyümölcsöt,zöldséget,igyál ásványvizet jol.
2008. jan. 4. 15:39
 3/9 anonim ***** válasza:
34%

Én a 20. héten járok,és soha nem szedtem semmi ilyesmit.

Nem számítottunk arra,h baba lesz,és amikor megfogant még dohányoztam,vagy kétszer sikerült berúgni,eléggé pörgős életet éltem,és több 10 kilót cipeltem magammal meló közben.Nem beszélve a fogamzásgátlóról.Babóca mégis megfogant.

Okosan,ügyesen fejlődik.Azóta a vaskészletemet felélte,és ezért vasat kell szednem,meg néha egy kis magnézium,de nem szedek mást.A vérképem pedig jó.Bámulatos,h a szervezet ilyenkor mennyire tudja,h mi kell neki.Csak bízz benne!

2008. jan. 4. 15:44
 4/9 anonim ***** válasza:
79%
Nem reklámfogásból találták ki a terhes vitaminokat.Nem értek egyet az előttem szólóval,mivel akármilyen vitamint terhesen nem szedhetsz.A baba a terhesség során "élősködik",mivel az anyától veszi el azt ami az ő fejlődéséhez kell.Márha van mit elvennie.Ha erős az immunrendszered a babáé is az.Nagyon sok olyan vitamin van ami szükséges a baba fejlődéséhez és ami lecsökkenti a rendellenességek kockázatát.Pl.a folsavat,hogy a megfelelő mennyiséget vidd be ki tudja hány kiló spenótot vagy zöldet kellene megenned.Szoptatás végéig ajánlott szedni,de te döntöd el.
2008. jan. 4. 16:05
 5/9 anonim ***** válasza:
75%

Csatlakozom az elöttem szólóhoz.A terhes vitamin nem hiába van.Sok fejlödési rendellenesség ellen is szolgálnak.Nyugodtan kezdje´l szedni folsavat,és Elevitet is.A babának csak az van,ami neked is.Egye´l egészségesen,sok gyümölcs,zöldség,és sok folyadék.Lehetöleg víz,napi min.2l.

38hetes kismama.

2008. jan. 4. 16:43
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Kezdd el szedni. Még nem vagyok terhes, csak próbálkozunk, de a doki azt mondta hogy szedjem. Ráadásul ajánlják a teherbeesés előtt 3 hónappal elkezdeni szedni.
2008. jan. 4. 18:42
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Amikor nem volt még terhesvitamin, akkor sem halt ki az emberiség. Sok zöldség, gyümölcs, minden tápanyagból fogyassz annyit, amennyit kell és kész. Én pl. elsőre terhes lettem, és mindenféle itamin nélkül végigcsináltam a terhességet, 2 hónapos kisfiam maga a megtestesült egészség.
2008. jan. 4. 19:58
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is el kezdheted szedni. Nekünk most jött össze a baba, és kb. egy hónapja szedem az elevitet. Azért hozzá kell tenni, hogy aki nagyon egészséges életmódot folytat (sok vitamin, zöldség, gyümölcs), annak nem feltétlenül kell már előtte szedni.
2008. jan. 5. 09:53
 9/9 anonim ***** válasza:
Szia! Csak a saját példámat tudom elmondani. Mivel nem számítottunk a babára,ezért az Elevitet csak a terhességet bizonyító ultrahang után kezdtem el szedni. Egészséges babát szültem! Azt ajánlom, hogy szedj folsavat, mert azzal a nyitott hátgerinc, de lehet, hogy a nyújajak-farkastorok is megelőzhető. (Nem kell feliratni, recept nélkül kapható.) Elég belőle 1mg naponta.) Szerintem az Elevitet ráérsz a terhesség bizonyítása után elkezden szedni. Eléggé drága. Addig esetleg szedj a folsav mellé valami normál multivitamint.
2008. jan. 11. 17:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!