Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ki NEM szedett semmilyen...

Ki NEM szedett semmilyen terhesvitamint (pl. Elevit)?

Figyelt kérdés
Engem nem lehet meggyőzni, aki szedte, annak hatalmas puffancs babája lett, aki meg nem, annak édes, pici egészséges csöppsége, évek óta figyelem! Az érdekelne, hogy ha NEM szedem, akkor mit szedjek, te mit szedtél, pl. folsav? Kérlek, már a picur tervezésétől írd le, hogy mikor mit javasolnál?
2010. nov. 17. 19:50
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
63%
Szerintem a terhesvitaminra szükség van.Nem azért hogy puffancs babád legyen.Abban nagyon sok összetevő van amire neked is és a babádnak is szüksége van.Én ugyan szedtem elevitet de csak minden másnap,és nem lett nagy babám mert 3 kg-al született.Mindenképpen beszélj erről a problémádról az orvosoddal hátha tud valami megoldást rá.
2010. nov. 17. 19:59
 2/26 anonim ***** válasza:

Én nem szedtem semmit, az orvosom tanácsára. Igaz, hogy saját kertünk van, ahol szinte minden megterem és alig permetezünk. A terhesvitaminoktól szorulásom volt, így gyorsan szót is fogadtam a dokinak :) (tudom, hogy van olyan, amitől nem lesz, de az nekem iszonyúan drága volt) Igyekeztem változatosan enni, minél több friss zöldséget (aug. végén szültem),húst, sok tejterméket, teljes kiőrlésű péksüteményeket. Folsavat sem szedtem, mert nem készültünk babára, fog. gátló mellett maradtam kismama :)

Végig jó volt a vérképem, így az orvos se írt vagy javasolt semmit csupán a 24. hét után a D-vitamint. A kislányom a 38. héten született 2950 g-mal... A nagyoknál se szedtem semmit, ők 3500, 3470 és 339 g-mal születtek a 38-39. héten :)

2010. nov. 17. 20:00
 3/26 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én nem szedtem. Eüs vagyok amúgy:) Teljes értékűen táplálkoztam, gyümölcs, zöldségek, saláták, hús tejtermék.Első terhességemnél megpróbáltam szedni de nagyon hányingerem volt tőle, akármikor is vettem be, később pedig nagy étvágyat csinált nekem ( a B vitaminok miatt amúgy) és ez nem fért rám...(márhogy a nagy étvágy).

Az elejétől kezdve szedtem a folsavat a 12.hétig. A 34.héttől szedtem a vasat, mert kicsit alacsonyabb volt. Szedtem még magnéziumot és kalciumot külön de nem elég rendszeresen így sajnos kilyukadt 3 fogam is zsinórban.

A baba 3300 gramm lett és 56 centi.

Másodjára szintén csak folsavat szedtem, a 12.hétig, majd elkezdtem a calcium+d3 vitamint (külön nincs értelme, nem szívódik fel) illetve keményedésekre magnerotot 23.hétig (onnantól nem volt ilyesmi úgyhogy nem kellett). Vasat nézettem szintén, azzal se volt semmi gond végig, úgyhogy nem kellett az se.

4400 grammos lánykám született.

Aminek még látom értelmét hogy szedje egy terhes, az a jód, mert ha esetleg nem jódozott sót használ és utálja a halakat (mint én is) akkor abból esetleg lehet hiányállapota.

De a többi vitamin szerintem normális, kiegyensúlyozott táplálkozással bevihető.

2010. nov. 17. 20:06
 4/26 anonim ***** válasza:
Barátnőm a 3 hónapig szedteaz Elevitet. Utána már nem és gyönyörű szép baba lett. Én úgy tudom hogy eddig kell szedni utána nem igazán kell.
2010. nov. 17. 20:13
 5/26 anonim ***** válasza:

Szia. Én most vagyok 38 hetes, és nem szedtem semmit.

Azért, mert 1: az orvos azt mondta hogy régen se szedték, most se kell. 2: én úgy tapasztaltam az ismerőseim akik szedték sokkal többet híztak, illetve a babájuk is óriás bébi volt. 3: D vitamint és vasat kell szednem, semmi mást.

2010. nov. 17. 20:15
 6/26 anonim ***** válasza:
ha egeszsegesen taplalkozol es megfeleloen gyarapodik a sulyod akkor valoban nincs szukseged terhesvitaminra. Minden trimeszterben meg van hatarozva hogy mit kell szedned (pl 1 trim. folsav)es ezt az orvosod fogja is mondani. a terhesvitamin nem mas mint parasztvakitas. Jonnek itt a bla blaval hogy idegcsozarodas igy meg ugy amikor tudjuk hogy az idegcsozarodasert a folsav felel amit be lehet venni kulon is. A gyogyszergyartok ravaszok es kulon marketing szakembereik vannak arra hogy hogyan allitsanak ossze agy reklamkamot amiben a fo kerdes az hogy On egeszseges gyereket szeretne?...ki ne szeretne? de azert nem kell mindennek bedolni. valoban jok a vitaminok annak akinek szuksege van ra de nem kell funek fanak ha kell ha nem szedni.
2010. nov. 17. 20:20
 7/26 anonim ***** válasza:
47%

Na, akkor itt az ellenpélda!!! 56 kg-ról indultam (167 cm) és végig szedtem az Elevitet, összesen 10 kilót híztam (szülés után 3 maradt, ami aztán a szoptatással lement), a 38. héten 2900 grammos, 52 cm-s kisfiút szültem. Gyönyörűszép, formás baba volt. A barátnőm is vékonyan kezdte, nem szedett semmit!!!!!!!!!!!, mégis 30 kilót hízott és 4400 grammos lett a kislánya! És még tudnék erre is-arra is példát mondani a környezetemből, szóval szerintem a hízáshoz és a baba méretéhez nem sok köze van a vitaminoknak, ez inkább alkati kérdés.

Most 10 hetes terhes vagyok, 52 kg-ról indultam, megint szedem az Elevitet (illetve mellé még folsavat is a 12. hétig), egyelőre nem híztam és tök jól érzem magam. Most is szedni fogom a végéig. Sok rostosat eszek és rengeteg folyadékot iszok, hogy ne legyen szorulásom.

Szerintem igenis van egy csomó olyan szükséges összetevő a terhesvitaminokban amihez máshogy nem tudsz hozzájutni, napi 10 kg zöldséggel és gyümölccsel sem.

Arra meg nem is reagálok, hogy egy orvos azt mondja, hogy "régen sem szedték", hát valóban nem - született is sokkal több beteg baba annakidején.

2010. nov. 17. 20:29
 8/26 anonim ***** válasza:
47%
Rám próbálták tukmálni legfőképpen szüleim. De én ahogy előttem még páran, teljesen egészségesen táplálkozom. Rengeteg zöldséget és gyümölcsöt ettem. Nekem legnagyobb gondom a Ca hiánnyal volt, de ezt is megoldottam --> kecsketej :) A picur 2,7kg (35 hetes vagyok). És teljesen egészséges az orvosom szerint. Amugy is a szerves vitaminok szerintem 100x többet érnek!
2010. nov. 17. 20:32
 9/26 anonim ***** válasza:

Első mért kellene mindenképpen szedni?

Régen sem szedték mégis egészséges babát hoztak a világra.

2010. nov. 17. 21:06
 10/26 anonim ***** válasza:
Elevit terhesség előtt,Femibion a 12.hétig.,Gravida majd megint Femibion. Én 10kg híztam,8lement a szüléssel. Baba 3360gr 54cm fiú.
2010. nov. 17. 21:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!