Ki NEM szedett semmilyen terhesvitamint (pl. Elevit)?
Szia! Én végig Elevitet szedtem. A magam megnyugtatására. Jórészt télen és tavasszal voltam várandós és hiába étkeztem tartalmasan és egészségesen, de akkor nem jut annyi friss vitaminhoz az ember, mint nyáron, ősszel. A hűtőkamionban "beérő" gyümölcs, zöldség csak töredékét tartalmazza mindannak ami miatt kéne, hogy fogyasszuk azokat.
A lányom 3,45 kg és 53 cm volt, a 40. héten született.
Mellesleg, én kicsit hamiskásnak tartom azokat az ellenérveket, hogy régen se szedtek, mégis... stb. Régen azért nem volt annyi egészségre ártalmas anyag a környezetünkben, élelmünkben, mint manapság. Persze ezek is szintetikus vitaminok jórészt, de azért az nem ugyanaz.
En folsavat szetem csak amikortol probalkoztunk, tehat 4 honappal teherbeeses elott, es folytattam a szedeset a 12. hetig. Utana semmit nem szedtem, rengeteg zoldseget es gyumolcsot ettem. A ver eredmenyem tokeletes volt. Aztan a 27. hettol kisebb gorcseim voltak, a labam is allandoan begorcsolt, igy elkezdtem szedni a magneziumot. Most 31 hetes vagyok, meg mindig szedek napi 1 magneziumot, amugy a vervetel meg mindig tokeletes, se vashiany semmi nincs.
Helyes etkezessel el lehet intezni, nem kell minden hulyeseget elhinni amit ezek a gyogyszergyarto cegek mondanak...
Szia!
Én az első babával szedtem, mert úgy gondoltam, hogy kell a vitamin, és ajánlották is az orvos/védőnő. Megmondom őszintén, hogy megbántam, mert nekem olyan étvágyat csinált, hogy 42kilót híztam tőle a 9hónap alatt. :S 4félét próbáltam, mind a négytől szó szerint zabáltam, ráadásul szorulásos is voltam. De még akkor sem tettem le, mert hát kell a vitamin a gyereknek, én akkor nem számítottam. A fiam 4900grammal született, nagyon nagyon nehéz volt. Aztán a másodiknál úgy döntöttem, hogy nem szedem. Előtte szedtem a folsavat, mert babát akartunk, de ennyi. Mivel nyáron voltam terhes, szeptemberre voltam kiírva, így próbáltam nagyon sok friss zöldséget, gyümölcsöt enni. Nekünk is van egy kis telek, ott termett minden ami kell. Az ásványi anyagokat persze ezekkel az ételekkel nem igazán vittem be, de a kislányom 10nap túlhordással is "csak" 3500g-al született, és csak 7kilót híztam vele. Most vagyok 35+2hetes kismami, és ezzel a babával is úgy döntöttem, hogy nem szedek semmit, eddig 5kilót híztam, és teljesen átlagos baba az uh szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!