Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ki NEM szedett semmilyen...

Ki NEM szedett semmilyen terhesvitamint (pl. Elevit)?

Figyelt kérdés
Engem nem lehet meggyőzni, aki szedte, annak hatalmas puffancs babája lett, aki meg nem, annak édes, pici egészséges csöppsége, évek óta figyelem! Az érdekelne, hogy ha NEM szedem, akkor mit szedjek, te mit szedtél, pl. folsav? Kérlek, már a picur tervezésétől írd le, hogy mikor mit javasolnál?
2010. nov. 17. 19:50
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
Én 12. hétig folsavat szedtem és 38. héten 3850 grammal és 56 centivel született a fiam.
2010. nov. 17. 21:40
 12/26 anonim ***** válasza:
Én csupán 3-4 hónapig szedtem Elevitet,amíg van értelme.Utána már nem,pont azért,hogy ne legyen túl nagy a baba.Én úgy vagyok vele,ha van amit megtehetek,hogy egészséges(ebb) legyen,akkor azt megteszem.A terhesvitamint nem tartom túlzásnak csak hasznosnak!Hallgatok Czeizelre!
2010. nov. 17. 23:03
 13/26 anonim ***** válasza:
Jah,a Femibionban ugyanannyi folsav van,mint az Elevitben!
2010. nov. 17. 23:06
 14/26 anonim ***** válasza:

Szia! Én végig Elevitet szedtem. A magam megnyugtatására. Jórészt télen és tavasszal voltam várandós és hiába étkeztem tartalmasan és egészségesen, de akkor nem jut annyi friss vitaminhoz az ember, mint nyáron, ősszel. A hűtőkamionban "beérő" gyümölcs, zöldség csak töredékét tartalmazza mindannak ami miatt kéne, hogy fogyasszuk azokat.

A lányom 3,45 kg és 53 cm volt, a 40. héten született.

Mellesleg, én kicsit hamiskásnak tartom azokat az ellenérveket, hogy régen se szedtek, mégis... stb. Régen azért nem volt annyi egészségre ártalmas anyag a környezetünkben, élelmünkben, mint manapság. Persze ezek is szintetikus vitaminok jórészt, de azért az nem ugyanaz.

2010. nov. 17. 23:08
 15/26 anonim ***** válasza:

En folsavat szetem csak amikortol probalkoztunk, tehat 4 honappal teherbeeses elott, es folytattam a szedeset a 12. hetig. Utana semmit nem szedtem, rengeteg zoldseget es gyumolcsot ettem. A ver eredmenyem tokeletes volt. Aztan a 27. hettol kisebb gorcseim voltak, a labam is allandoan begorcsolt, igy elkezdtem szedni a magneziumot. Most 31 hetes vagyok, meg mindig szedek napi 1 magneziumot, amugy a vervetel meg mindig tokeletes, se vashiany semmi nincs.

Helyes etkezessel el lehet intezni, nem kell minden hulyeseget elhinni amit ezek a gyogyszergyarto cegek mondanak...

2010. nov. 18. 00:47
 16/26 anonim ***** válasza:
Ja meg annyit hogy a babam meretei nagyobbak mint az atlag (1,5 hettel), ugyhogy vitamin nelkul is tokeletesen fejlodik! :)
2010. nov. 18. 00:48
 17/26 anonim ***** válasza:
Nem szedtem semmit.Egészséges kisfiam született 3050 gr és 53 cm-el.Igyekeztem egészségesen táplálkozni,de utsó hónapokban már kevés étel fért belém.
2010. nov. 18. 06:28
 18/26 anonim ***** válasza:

Szia!

Én az első babával szedtem, mert úgy gondoltam, hogy kell a vitamin, és ajánlották is az orvos/védőnő. Megmondom őszintén, hogy megbántam, mert nekem olyan étvágyat csinált, hogy 42kilót híztam tőle a 9hónap alatt. :S 4félét próbáltam, mind a négytől szó szerint zabáltam, ráadásul szorulásos is voltam. De még akkor sem tettem le, mert hát kell a vitamin a gyereknek, én akkor nem számítottam. A fiam 4900grammal született, nagyon nagyon nehéz volt. Aztán a másodiknál úgy döntöttem, hogy nem szedem. Előtte szedtem a folsavat, mert babát akartunk, de ennyi. Mivel nyáron voltam terhes, szeptemberre voltam kiírva, így próbáltam nagyon sok friss zöldséget, gyümölcsöt enni. Nekünk is van egy kis telek, ott termett minden ami kell. Az ásványi anyagokat persze ezekkel az ételekkel nem igazán vittem be, de a kislányom 10nap túlhordással is "csak" 3500g-al született, és csak 7kilót híztam vele. Most vagyok 35+2hetes kismami, és ezzel a babával is úgy döntöttem, hogy nem szedek semmit, eddig 5kilót híztam, és teljesen átlagos baba az uh szerint.

2010. nov. 18. 07:37
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
Én sem szedtem szintetikus terhes vitamint egyik terhességem alatt sem. Véleményem az, hogy a szintetikusan előállított dolgok hatásfoka sokkal kisebb mértékűek, mint a természetes alapanyagoké. A felszívódása sem biztos, hogy mindenkinél ugyanolyan hatásfokú, arról nem is beszélve, hogy ha lehet választani természetes alapanyagú vitaminok és szintetikus vitaminok között, akkor inkább a természeteset választom. Nekem a vérképem mindig jó volt, a babák jól fejlődtek, és egyik gyógyszergyártó céget sem vettem igénybe. Vashiányra cékla és spenót. Ezekben C vitamin is van bőven, így még fel is tud szívódni. És lehetne sorolni, hogy mi mindent lehet ilyenkor enni. Viszont vannak olyan direkt értékesített termékek is, amik természetes alapanyagú, és benne van minden. Nem kell az embernek összehalásznia, hogy miből mennyit kell ennie. Szerintem nem is a baba súlya miatt nem jók a terhesvitaminok, hanem nem érik el biztosan azt a hatást, amit esetleg várunk tőlük.
2010. nov. 18. 07:57
 20/26 anonim ***** válasza:
Én végig Gravidát és folsavat szedtem és mégsem lett nagy babám, a terhesség alatt 6 kg-ot híztam és a csöppség 2850 grammal született, ezek szerint én/mi vagyunk a kivétel, aki erősíti a szabályokat.
2010. nov. 18. 08:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!