Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mondanátok segitségül egy kb....

Mondanátok segitségül egy kb. összeget?

Figyelt kérdés
első babám lesz , és nem tudom kb mennyit kell a babára szánni összegbe. nem akarok mindenböl neki exxtra márkásat venni, és kiságyam is van mert kaptam és ruhákbol is van 1-2 kapott de abbol vásárolni szeretnék neki + ba, de nem tul sokat mert ugy is kinövi. szoval mekkora az az összeg amiböl mire megfjön a baba biztos mindent megtudok neki venni ami szükséges?
2010. nov. 17. 12:38
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
előző vagyok, a babahordót és a matracot kihagytam :(, de az is kb 15-25 eFt
2010. nov. 17. 13:46
 12/17 anonim ***** válasza:

Nem mindenki vesz bababútort, pl én sem mert velünk lesz egy szobában, és van 1szekrény, amibe az ő ruhácskái lesznek.

Én pl mellszívót sem veszek, majd utólag ha kell.

Légzésfigyelőt sem, bébiőrt sem, babamérleget sem...

mi mindent újonnan vettünk kivéve a babakocsit. Edig kb :

20.000a kiságy

20,000 a babakocsi

10,000 babahordozó

5,000 matrac

3,000 a kiskád

4,000 a pelenkázó lap(kiságyra tehető)

15-20,000 kb a ruhák (de még kell venni pl overált)

25,000 a többi apróság(pelus, popsitörlő, vízhőmérő stb...)

5,000a cumi+cumiüvegek

Szóval ez se 50ból jött ki, de még a kórházi csomag sehol sincs....

2010. nov. 17. 13:48
 13/17 anonim ***** válasza:

Teljesen jó árakat írtak, de pár 1000 ft eltérés lehet, csak meg kell találni a jó üzleteket.

Érdemes kiváltani a törzsvásárlói kártyákat, pontokat gyűjteni, újságokból kivágni a kuponokat. Ha vannak a közeledben kismamák, anyukák, üzletelhettek a kuponokkal, cserélgethetitek őket. A sok 5-10-15% a végére egész jó.

Érdemes a védőnőnél, orvosnál is megnézni, hátha valaki ad el babaruhát, babaholmit.

Kapsz majd ajándékokat, amiben lesz cumi stb., így azt már lehet nem is kell venned. (Nekem már kettő van, pedig a 21. héten járunk.) :)

2010. nov. 17. 15:07
 14/17 anonim ***** válasza:
szia leginkább ugy sporolhatsz ha használtat veszel,ezek alig használtak mivel a picik gyorsan nőnek. igazuk van és ésszerűek azok a hozzászólók akik 50 ezer körül mondják, babakocsit is bergont szépet lehet 15 körül venni hordozót 5 ezerért, légzésfigyelőt 5 ezerért, és babaruhacsomagot szintén 3-4 ezerért a neten, ha tudsz varrni magad is megveheted a kiságyba a matracot és varrhatsz huzatot rá, és fejvédőt stb, én igy csináltam és nem kaptunk sajnos senkitől semmit ajándékba még ruhát sem, a kislányomat aukciókból öltözteem de senki nem mondaná meg. most 21 ruhadarabot vettem 2 ezerért. probáld ki.
2010. nov. 17. 15:23
 15/17 anonim ***** válasza:
Hát nem semmi ez a sok lista... mi is első babát várunk márciusra, de igyekszem semmit nem venni januárig, mert karácsonyra gondolom sok apróságot kapunk majd a rokonoktól úgyis, meg karácsony után minden le van akciózva, de már nagyon nehezen bírom, a férjem úgy rángat el minden bababolttól mert megbeszéltük hogy januárig nem veszünk semmit de azért már nagyon vágyom rá, hogy nekiláthassak!
2010. nov. 17. 19:33
 16/17 anonim ***** válasza:

12,46-os vagyok.

Babakocsi:18ezer, bébihordó:17EUR, kókuszmatrac:4ezer, kiságy:kölcsönbe, pelenkázó: régi komód átalakítva, ruhák: C&A akció, ill. Aldis akciók, + kölcsönbe, bébiőr:3500 postaktg-gel, cumisüveg melegítő:3500 postával, pelusok eddig 4500.

2010. nov. 18. 07:02
 17/17 anonim ***** válasza:

Én is összeszámoltam:

ágyat kaptunk, kókuszmatraccal ingyen, a bababiztos festék - 3.000

teszveszes, turis ruhák - kb 10.000 - fél éves koráig kb elég lesz

pelenkázó - 18.000 (új)

szekrény - 30.000 (új)

fürdőkád - 2.000 (új)

tejtároló edények, fertőtlenítő, sterilizáló, párástító készülék - kb 7.000 (részben újak)

cumisüveg, olló, orrszívó - 5-6.000 (új)

bundazsák - 3.000

takarók, lepedők, gumis lepedők, textilpelenkák - 10.000 (újonnan)

új, méretben jó vagy kismamaruhák nekem: kb 20.000 forint használtan

Dokinak, gyógyszerre eddig fizettem: 40-50.000

Amit még venni fogunk: 1 nagy szőnyeg, függönykarnis a plafonra, hogy el tudjuk sötétíteni a kis részét, függöny - kb 12-13.000 összesen

Ami nekem kell a kórházba, szülés után, stb. hálóing, haskötő, szoptatós melltartók, betétek - ez is legalább 50.000

Gyógyszerek a babának az első hónapokra - 5.000

Babakocsit, hordozót, légzésfigyelőt, mellszívót, a ruhák egy részét kaptuk.

2010. nov. 18. 07:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!