Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mondanátok segitségül egy kb....

Mondanátok segitségül egy kb. összeget?

Figyelt kérdés
első babám lesz , és nem tudom kb mennyit kell a babára szánni összegbe. nem akarok mindenböl neki exxtra márkásat venni, és kiságyam is van mert kaptam és ruhákbol is van 1-2 kapott de abbol vásárolni szeretnék neki + ba, de nem tul sokat mert ugy is kinövi. szoval mekkora az az összeg amiböl mire megfjön a baba biztos mindent megtudok neki venni ami szükséges?
2010. nov. 17. 12:38
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
82%
Szia! Nekünk is első babánk lesz, és mi eddig 300ezret számoltunk rá. De abból még kb 100at költöttünk. Ebben vannak ruhák, kiságy, kiskád, lázmérő, vízhőmérő, orrszívó, cumisüvegek, cumik, mellszívó, lepedők, kifogó, textilpelenka, hálózsák, cumisüveg mosó kefe, hajkefe...ilyesmik. Magamnak még semmit nem vettem a mellszívón kívül. Lesz még bőven kiadás. Lehet, hogy pár dolgot feleslegesen veszünk meg, na de ezt előre nem lehet tudni, és inkább legyen, mint hogy ott álljuk anélkül...
2010. nov. 17. 12:44
 2/17 anonim ***** válasza:
76%
Hát nekem már szinte minden megvan, mellszívó+ cumisüveg nincs, de nem költöttem többet 50ezernél! Újat nagyon keveset veszek, inkább használtat teszveszen.
2010. nov. 17. 12:46
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
mellszívót+ cumisüveget újat veszek, az még kb 20e Ft lesz. Utolsó voltam.
2010. nov. 17. 12:47
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

babakocsiból érdemes megvenni a drágábbat, mert az legalább bírja addig amíg kell (ajánlom a nagyobb kerekűeket,bírják a gödröket:) ). szerintem 50.000 - 100.000 között áll meg a vásárlás, persze minden tőled függ. ruhákra nem érdemes sok pénzt költeni, de a cumisüveg,cumi,pelenka stb. legyenek jó minőségűek.ez persze nem csak a baba érdeke, hanem a tiéd is.lehet hogy sokat kell érte kiadni, de legalább nem kell pl. 3 havonta cserélni a cumisüveget.

Sok sikert és örömet kívánok!!!

2010. nov. 17. 12:48
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

csinálj egy listát és keress rá a neten hogy mi kb. mennyibe kerül.

az első már jó dolgokat írt.

hiányzik még:

babakocsi

pelenka eldobható

pelenkázólap

textilpelenka

popsitörlő

légzésfigyelő (ha akarsz)

kenőcsök, krémek

szoptatós melltartó

ágynemű, kistakaró

babapléd

stb.

biztos kihagytam valamit.

2010. nov. 17. 12:52
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Érdemes nagyon utánajárni a dolgoknak, mert árak és árak között nagyon nagy a különbség.

Babakocsit már kaphatsz 25000 Ft-ért is, de az általában annyit is ér. Mellszívó, az apróságok neked (betét, bugyi, hálóing) érdemes patikában is rákérdezni az árakra, és ha lehetőséged van rá, egészségpénztárra megvenni.

Légzésfigyelőt, mérleget lehet kölcsönözni is.

Ruhákat, egyebeket lehet venni vaterán, teszveszen, vannak új holmik is, nem csak használtak. (pl. most vettem 500 Ft-ért 4 pár zoknit, csúszásgátlós talppal). Érdemes böngészni, keresni, kisebb boltokat is megnézni, nem csak a híres nagyáruházak kínálatait figyelni. Ha valami akciós, elmenni és megvenni és nem kell törődni azzal, hogy még korai... :)

2010. nov. 17. 13:08
 7/17 anonim ***** válasza:

12:46 nem létezik, hogy ebben a bútorok és pl. babakocsi, légzésfigyelő is benne legyen. gondolom ezeket nem számoltad bele.

pedig a használt mellszívón is sokat lehet spórolni. pl. avent-ből az elektromos 30000, én a napokban vettem 15000-ért a vaterán. ez gyakorlatilag fél ár és általában ezek alig használtak.

2010. nov. 17. 13:23
 8/17 anonim ***** válasza:

Szia!

Így nagyjából egy lista:

kiságy, matrac, lepedő (2-3db), ágynemű (2-3db), babapléd

pelenkázó komód/kisszekrény, pelenkázó feltét

babakocsi, esővédő hozzá

ruhák évszaknak megfelelően, body és rugi nem árt minél több, van, hogy napi 4x is át kell öltöztetni, ha bukik, stb.

"pelenka" (büfiztetéshez, fejecske alá, ha mentek valahova)

babakád, "kifogó" (babatörölköző, tudod, az egyik sarka kis sapi:) (2db), babahajkefe, vízhőmérő, fürdetőkrém (gyerekorvos írja fel), babaolaj

pelus, popsikrém, hintőpor

babalázmérő, lázcsillapító, tápszer (ha kell, de érdemes belekalkulálni az összegbe, nem olcsó, és sajnos előfordulhat, hogy kell)

mellszívó

Plusz dolgok:

kiságyra zenélő forgó, játék

pihenőszék

babahordozó

sterilizáló (kifőzni is lehet helyette)

Ezek mind olyan dolgok, hogy attól függ, mennyiből jössz ki, hogy hol vásárolsz, újat, vagy használtat veszel-e...

Írok kb. árakat - szerintem, mondjuk ha újakat veszel:

kiságy 10.000ft, matrac 15.000ft, lepedő (2-3db) 6000ft, ágynemű fejvédővel 5000ft, ágyneműhuzat (2-3db) 6000ft, babapléd 1500ft

pelenkázó komód/kisszekrény 20.000ft, pelenkázó feltét 5000ft

babakocsi 40.000ft, esővédő hozzá

ruhák évszaknak megfelelően, body és rugi nem árt minél több, van, hogy napi 4x is át kell öltöztetni, ha bukik, stb.

"pelenka" (büfiztetéshez, fejecske alá, ha mentek valahova)

babakád 2000ft, "kifogó" (babatörölköző, tudod, az egyik sarka kis sapi:) (2db) 4000Ft, babahajkefe 500ft, vízhőmérő 700ft, fürdetőkrém (gyerekorvos írja fel), babaolaj 1000ft

pelus, popsikrém, hintőpor

babalázmérő 5000ft, lázcsillapító, tápszer (ha kell, de érdemes belekalkulálni az összegbe, nem olcsó, és sajnos előfordulhat, hogy kell)

mellszívó

Plusz dolgok:

kiságyra zenélő forgó, játék 6000ft

pihenőszék 10.000ft

babahordozó 15.000ft

sterilizáló

Aztán persze lehet, hogy nincs igazam, meg annyi fajta márka, típus van...

2010. nov. 17. 13:43
 9/17 anonim ***** válasza:
Húú ez jó kérdés én kb 1 hónap alatt jártam gyalog végig a várost (Szfv) az árak miatt nagyon eltérőek :(. Mi szerencsések vagyunk kaptunk kölcsön kiságyat, pelenkázót, kádat és babakocsit is igaz mindegyik 8 éves, de egész szépek, és itt már spóroltunk 50-100 eFt-ot, körülbelül. Ezenkívül én babaruhát csak turiztam (kimostam egyszer rendesen, majd külön babamosószerrel, grapefruit kivonatot is raktam hozzá, és mindent kivasaltam) kb 10-15 e Ft-ból kijött és olyan féléves koráig vannak meg (remélem :). Ezenkívül még kell textilpelus, eldobható pelus,popsitörlő, ágynemű, pléd, alkohol, gézlap, hintőpor, kifogó, hajkefe, vízhőmérő, lázmérő, babaápolási cuccok (sampon, fürdető, popsikenőcs...), pár cumisüveg, néhány játék (forgó, színes bigyók..nem kötelező), neked eldobható bugyi, betét, mellszívó, bimbóvédő, ápoló (nem kötelező). Kb ezek is olyan 50-100 eFt, attól függően miből, milyet veszel és hol. Pl. mi az ágyra a forgót tesz-veszen vettük, a játszószőnyeget is, mi vettünk bébihintát is ami azért sokak szerint a luxus, de azt is használtan, az összes játékot használtan vettem, amit lehetett kifőztem, amit nem azt fertőtlenítve mostam. Úgyhogy tényleg érdemes utána járni, nézni..az biztos, hogy amit az elején gondolsz, hogy ennyi..annál több lesz :) Jó babavárást és vásárolgatást! 38hkm
2010. nov. 17. 13:44
 10/17 anonim ***** válasza:

13.43 vagyok, bocsi, lemaradt:

popsitörlő kendő

légzésfigyelő

2010. nov. 17. 13:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!