A tgyás összegét milyen jövedelemből számítják? A 2010 éviből, vagy a 2011-ben havonta kapott jövedelemből?
Április közepére vagyok kiírva, és úgy gondoltam, hogy márc. közepéig dolgozom.
Arra az egy hónapra táppénzen vagy tgyáson legyek?
Szia!Ez a kérdés engem is foglalkoztat.Örülök,hogy megkérdezted.Én július elejére vagyok kiírva.Nem tudom mikor kell a papírokat elkezdeni intézni.Úgy,hogy várom mit fognak neked válaszolni!!
További jó baba várást!!!!
A 2010-es évben elért bruttó jövedelmed összegéből számolják.
2011 a te esetedben nem oszt nem szoroz.
A tgyás jobban megéri mint a táppénz, mert a táppénz és a tgyás alapja is a 2010-es évi jövedelmed, de a tgyás 10%-al magasabb.
"A tgyás jobban megéri mint a táppénz, mert a táppénz és a tgyás alapja is a 2010-es évi jövedelmed, de a tgyás 10%-al magasabb"
Magas jövedelmnél jobban jár összességében, ha táppénzen marad, hisz az akár több százezer forint is lehet. A TGYÁs mindenképp 168 napig jár, az összege a 2010. évi bér alapján adott, de ha előbb megy TGYÁS-ra, akkor egy hónappal tovább kap GYED-et és egy hónappal kevesebb ideig táppénzt lényegében. Márpedig a GYED max. 109200 Ft bruttó, tehát ha a táppénz magas összeg, akkor nagyon sokat lehet bukni azon az egy hónapon is akár.
Remélem,érthető a logika a dologban...
Szóval magas bérnél minél tovább táppénzen maradni, alacsonyabb bérnél (kb. 156000 bruttó alatt pl.) nyugodtan el lehet menni TGYÁS-ra is akár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!