Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Még csak a 6. hetemben járok,...

Még csak a 6. hetemben járok, mégis iszonyatos hányinger gyötör. Sőt. Nálam nemcsak reggel, hanem inkább este. Amikor mennék aludni. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Nem kívánok semmi kaját, és pánikrohamot kapok, ha hánynom kell. Már kiskorom óta irtózom ettől a dologtól, és iszonyú kínlódások közepedte szenvedem meg a hányingert, hányást.Félek ettől. Ráadásul a 2.babámat várom, és a kislányommal nem éreztem ilyet...ő már 5 éves. Adjatok tanácsot! Ez az érzés rosszabb lesz? Mivel kerülhetném el?? S.O.S
2009. jan. 10. 22:27
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Szia!Sajnálom,hogy ilyen nehezen éled meg a terhességi hányingert!Sajnos el nem lehet ezt kerülni,és nincs arra biztos módszer,hogy mitől múlik ez el.Én a 12-ik hétig hánytam viszonylag sokat,és aztán (hülyén hangzik)belejöttem a dologba,és aztán már nem viselt meg a hányás!Sokkal rosszabb annak akinek csak az inger van meg,de nem tud magán könnyíteni.Nekem használt rá a hideg gyömbér üdítő,és a teavajas friss kenyér,meg a kora reggeli evés!Remélem valamit segített amit írtam,és drukkolok hogy hamar elmúljanak a hányingeres panaszaid!Jó babavárást kívánok!

Egy 25 hetes babás

2009. jan. 10. 22:46
 2/12 anonim ***** válasza:

Pedig azt'szem az evés csökkenti a hányingert. Szoktak még kekszet, gyömbért ajánlani. Piciket kell enni, nem sokat egyszerre. Igyál tejet, ha sok a savad, s nem tudom, biztosan van még ezer dolog, amivel segíthetsz magadon. Keress rá nyugodtan itt a fórumban. Ezzel a témával nagyon sokan foglalkoznak.

Én picit szkeptikus vagyok, mert nekem semmi nem jött be, de hála istennek a hányinger csak egy hónapig tartott.

Kitartás!

2009. jan. 10. 22:48
 3/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm lányok! Most is nyalogatom a citromot...de nem használ sokat...

És ez a hányinger érzés a 12-16.hétig ég fokozódni fog? Vagy beáll egy szintre?

2009. jan. 10. 22:51
 4/12 anonim ***** válasza:
szegény...én egyik évben december elején megtudtam, hogy terhes vagyok aztán szilveszter napjától március közepéig minden nap hánytam. Én is utáltam hányni előtte, de a végére már annyira belejöttem, megaztán utána mindig jobb lett, hogy már örültem neki, mert megkönnyebbültem tőle. Nekem minden napszakban előjött, reggel, napközben, este, volt, hogy éjszaka is hánytam. Volt, hogy ittam egy pohár hideg vizet, még meg sem melegedett a gyomromban, már jött ki. Nekem semmi sem használt, amit mondtak, de itt vannak a tippek: szagolgassak lime-ot, igyak gyömbért, vagy gyömbér teát, sprite-ot. Sokszor jó volt a kóla, sok jéggel és citrommal, tudom, hogy terhesség alatt nem illik, de sokszor napokig csak ez maradt meg bennem és a sok hányás miatt fontos a folyadék bevitel. Kitartás, legkésőbb az első trimeszter végén elmúlik. Egy műsorban Ceizel Endre azt mondta, 30 százalékkal kevesebb a fejlődési rendellenesség azoknál a babáknál, akiknek az anyukája sokszor volt rosszul a terhesség alatt. Gondolj erre!
2009. jan. 10. 22:59
 5/12 A kérdező kommentje:

Erről a gyömbérről már én is olvastam. Ehez hogy juthatok hozzá? Filteres tea? De a gyógyteáktól ilyenkor távol kell magunkat tartani nem?

Szénsavasat amúgy sem ittam soha...csak mentesvizet, meg gyümölcsteát...de most ezeket is alig bírom meginni....gáz nagyon....

De azért köszi a tippeketlányok!

2009. jan. 10. 23:07
 6/12 anonim ***** válasza:
A DM-ben kapható gyömbér tea, azt ihatsz nyugodtan. És nemigen fog ez eltartani a 16. hétig. A legtöbbünknél a 12. hétig elmúlik.
2009. jan. 10. 23:23
 7/12 anonim ***** válasza:
Szia! Velem is hasonló volt, csak egész nap szenvedtem vele. Volt olyan napom, hogy fel sem tudtam kelni az ágyból. Próbáltam kekszet, mindent, amit csak lehetett. Egyetlen dolog vált be nekem. A hideg, hűtőből kivett mandarin. Ha azt ettem az megnyugtatta a gyomrom. Kitartás neked! Jó babavárást!
2009. jan. 10. 23:23
 8/12 anonim ***** válasza:

hali én a 7. héttől kezdve a 38. hétig napi 2-3-szor hánytam, nem ettem semmit, anyósom nagy veszekedés árán belém kényszerített 1 joghurtot, de kijött. Hetekig nem tudtam felkelni, szinte a wc-re is úgy kísértek. A vödör bent volt a szobában az ágy mellett.Elvittek orvoshoz, mert már nem tudták nézni, hogy szenvedek.

A terhestanácsadásra is úgy mentem, hogy kísértek, és alig vártam hogy érjek haza. Egyszer a buszon hánytam... gondolhatod hogy szégyeltem magam.A védőnő házhoz jött mérni, mert nem tudtam bemenni hozzá.

Még a víz sem maradt meg bennem , nekem is egyedül a kóla. A 6. hónaptól pedig csak az epret nem hánytam ki, minden mást igen. A sav már szétmarta a nyelőcsövem. 92 kilóval kezdtem a terhességem, és 76-tal szültem. A védőnő megnyugtatott, hogy a baba elveszi a szükséges tápanygot, úgy fogalmazott, hogy belőlem él. És ez így is volt, mert táplálékot nem vettem magamhoz.

51 cm, és 3390 volt a lányom, amikor megszületett a 38. héten.

Kitartás, remélem neked hamar elmúlik, és nem kell átélned a kínok kínját, mint nekem.

2009. jan. 11. 00:03
 9/12 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok, a párnád emeld meg, majdnem ülő helyzetbe, az segít, és a bal oldaladon próbálj meg aludni, így a sav nem jut fel olyan hamar. A gyomrod lehet, hogy ugyan úgy fog égni, de legalább nem jön felfelé, aztán meg kifelé. :D
2009. jan. 11. 00:05
 10/12 vav22 ***** válasza:
Szia! Én 9 hetes terhes vagyok és teljesen együttérzek veled. Én szerencsére keveset hányok, de azt ugyanúgy élem meg mint te... Még gyermekkoromból 2 max. 3 hányós emlékem van annyira nem volt jellemző rám. Ha hánynom kell először az ablakba rohanok friss levegőért, aztán hideg vizet folyatok a csuklómra, tarkómre, jajjj csak hánynom ne kelljen. De általában ilyenkor már mindegy, jön így is úgyis. Viszont nekem sokat segített, hogy rögtön mikor felébredtem ettem. Ha érzem, hogy kezd hányingerem lenni, rögtön eszem pár falatot. Attól is lehet az embernek hányingere, hogy leesik a vércukor szintje, ezért mondták hogy olyankor egyek 1-2 kiskanál cukrot, hát ez nekem nem segített. A citromevés valamelyest csillapította a hányingerem, de sajnos igazából semmi nem jött be... De mostmár alig van hányingerem, már csak a szagoktól tudok hányni. Ráadásul a párom szakács és folyton kajaszagú mikor hazajön. Szegényt rögtön zavarom fürdeni, mert rosszul vagyok.:S . Kitartást és Boldog babavárást! :-)
2009. jan. 11. 01:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!